Περίληψη: Γλυκά τυροπιτάκια με δροσερά φρούτα; Δεν το είχες σκεφτεί; Κι όμως, δοκίμασε τη συνταγή που προτείνει η σεφ Λία Μακροστεργίου και… καλή απόλαυση!
16 Μαΐου , 2022 • 1 MIN READ
16 Μαΐου , 2022 • 1 MIN READ
Περίληψη: Γλυκά τυροπιτάκια με δροσερά φρούτα; Δεν το είχες σκεφτεί; Κι όμως, δοκίμασε τη συνταγή που προτείνει η σεφ Λία Μακροστεργίου και… καλή απόλαυση!
Υλικά που θα χρειαστoύμε:
1 πακέτο φύλλα σφολιάτας
200γρ κρέμα τυρί
80γρ κρυσταλλική ζάχαρη
1 αυγό
100ml κρέμα γάλακτος
20γρ φρούτα της επιλογής μας (πχ φράουλα, raspberry, blueberry)
Εκτέλεση:
1) Κόβουμε τη σφολιάτα σε ίσα τετράγωνα κομμάτια (περίπου 9 τετράγωνα σε κάθε φύλλο σφολιάτας).
2) Ανακατεύουμε την κρέμα τυρί, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το αυγό.
3) Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
4) Τοποθετούμε μια ποσότητα του μείγματος στο κέντρο του κάθε τετραγώνου σφολιάτας και από πάνω ένα φρούτο της επιλογής μας.
5) Ενώνουμε τις άκρες του τετραγώνου ώστε να σχηματιστεί μια «βαρκούλα» για να σταθεί η γέμιση στο ψήσιμο ή πειραματιζόμαστε με διάφορα σχήματα!
6) Αλείφουμε τη σφολιάτα με λίγο αυγό.
7) Ψήνουμε στο air fryer για 15 λεπτά στους 180° C.
Καλή απόλαυση!