Παρουσιάστηκε το Assassin’s Creed Shadows, 59 εκ. αποστολές το PS5

Περίληψη: Η ανακοίνωση του Assassin’s Creed Shadows είναι η σημαντικότερη gaming είδηση της εβδομάδας, αλλά δεν είναι η μόνη! Ας δούμε αναλυτικά όλη τη gaming επικαιρότητα.

Για ακόμα μία εβδομάδα υπήρξαν πολλές gaming ειδήσεις που μας απασχόλησαν. Τη μεγαλύτερη προσοχή τράβηξε επάνω της η Ubisoft, η οποία παρουσίασε επίσημα το επόμενο παιχνίδι της σειράς Assassin’s Creed, το οποίο θα έχει τελικά τίτλο «Assassin’s Creed Shadows» και θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά. Πάμε να δούμε όλες τις λεπτομέρειες για τον νέο τίτλο, αλλά και να εξερευνήσουμε την υπόλοιπη επικαιρότητα των τελευταίων ημερών από το χώρο του gaming.

Παρουσιάστηκε το Assassin’s Creed Shadows

Η Ubisoft είχε αναφέρει εδώ και καιρό πως θα παρουσιάσει φέτος ένα νέο Assassin’s Creed με την κωδική ονομασία «Assassin’s Creed Codename Red» και πλέον έχουμε τα τελικά της σχέδια. Το game θα βγει ως Assassin’s Creed Shadows, θα προσφέρει δύο ξεχωριστούς πρωταγωνιστές και χαρακτήρες και θα κυκλοφορήσει στις 15 Νοεμβρίου 2024 για PC, PS5 και Xbox Series X/S. Η μία εκ των δύο χαρακτήρων είναι η Naoe, η οποία είναι shinobi Assassin και προσπαθεί να κινείται αθόρυβα για να εξοντώνει τους εχθρούς της. Ο δεύτερος πρωταγωνιστής είναι ο Yasuke, ένας πανίσχυρος samurai που προτιμάει να τα βάζει σώμα με σώμα με τους αντιπάλους του. Όπως είναι αντιληπτό, οι δύο ήρωες έχουν διαφορετικό στιλ μάχης και θα προσφέρουν διαφορετικό gameplay.

Πέραν του παιχνιδιού στην βασική έκδοση θα κυκλοφορήσουν και άλλες τρεις. Η Gold Edition θα περιλαμβάνει το βασικό game, το Season Pass (με ένα έξτρα quest και έξτρα περιεχόμενο με δύο expansions που θα κυκλοφορήσουν αργότερα), καθώς και 3 ημέρες πρώιμη πρόσβαση στη δράση. Η Ultimate Edition θα έχει το βασικό game, το Season Pass, το Ultimate Pack και 3 μέρες πρώιμη πρόσβαση. Το Ultimate Pack περιλαμβάνει το Sekiryu Character Pack (στολές και όπλα για Naoe και Yasuke, trinket και mount), το Sekiryu Hideout Pack, 5 Skill points και ένα φίλτρο για κόκκινη και μαύρη απόδοση στις φωτογραφίες. Τέλος, η Collector’s Edition θα περιλαμβάνει το βασικό game, το Season Pass, το Ultimate Pack και 3 ημέρες πρώιμη πρόσβαση. Στο πακέτο της θα βρίσκεται ακόμη ένα Steelbook, ένας χάρτης του παιχνιδιού, μία φιγούρα των δύο χαρακτήρων, μία life-size Katana, ένας πάπυρος τοίχου, ένα collector’s artbook 84 έγχρωμων σελίδων και 2 λιθογραφίες.

Video Duration
3:49

PS Plus Game Catalog και PS Plus Classics Catalog: τα δωρεάν παιχνίδια Μαΐου

Η Sony Interactive Entertainment ανακοίνωσε τα παιχνίδια που θα προσφέρει δωρεάν για τους συνδρομητές του PS Plus τον Μάιο, τόσο για τα μέλη του απλού πακέτου, όσο και για τα Premium και Extra. Από τις 21 Μαΐου θα γίνουν διαθέσιμα τα παρακάτω games:

  • Red Dead Redemption 2 | PS4
  • Deceive Inc. | PS5
  • The Sims 4 City Living | PS4
  • Crime Boss: Rockay City | PS5
  • The Settlers: New Allies | PS4
  • Stranded: Alien Dawn | PS4, PS5
  • Cat Quest | PS4, Cat Quest II | PS4
  • The LEGO Movie 2 Videogame | PS4
  • Watch Dogs | PS4

PlayStation Premium | Classics

  • 2Xtreme | PS4, PS5
  • G-Police | PS4, PS5
  • Worms Pinball | PS4, PS5

Στα 59 εκατ. οι αποστολές του PS5, τα 12 εκατ. αντίτυπα έφτασε το Helldivers 2

Η Sony, στο πλαίσιο ενημέρωσης επενδυτών, ανακοίνωσε την εμπορική πορεία του PS5 και των τίτλων που έχουν κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα. Αρχικά, μιλώντας για το Helldivers 2, η εταιρεία σημείωσε πως είναι ο τίτλος της με τις ταχύτερες πωλήσεις στην κυκλοφορία, φτάνοντας τα 12 εκατομμύρια αντίτυπα σε 12 εβδομάδες, τόσο στο PC, όσο και στο PS5. Το δεύτερο game της λίστας είναι το God of War Ragnarok που έπιασε 11 εκατομμύρια αντίτυπα σε 10 εβδομάδες (αλλά μόνο στο PS5). Σε ό,τι αφορά τις κονσόλες, το PS5 τα πήγε κατώτερα του αναμενομένου. Η Sony έριξε στην αγορά 20,8 εκατομμύρια κονσόλες, φτάνοντας τις συνολικές αποστολές στα 59.3 εκατομμύρια. Το PS5 έφτασε αυτή τη στιγμή περίπου στη φάση που ήταν το PS4 την αντίστοιχη περίοδο. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν συνολικά κατά 17% με τζίρο στα 4,26 τρισεκατομμύρια yen. O τομέας υπηρεσιών της ανέβηκε στα 545,4 δισεκατομμύρια yen, ενώ το PlayStation Network άγγιξε τα 118 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες ανά μήνα. Οι πωλήσεις software (PS4 και PS5) αυξήθηκαν κατά 22,2 εκατομμύρια, φτάνοντας τα 286,4 εκατομμύρια αντίτυπα.

Δύο νέους CEOs έχει πλέον το PlayStation

H Sony Interactive Entertainment ανακοίνωσε τα δύο στελέχη της που θα αναλάβουν ρόλο CEO στο PlayStation, αντικαθιστώντας επί της ουσίας τον Jim Ryan που θα αποχωρήσει από την εταιρεία την 1η Ιουνίου 2024. Ο λόγος για τους Hermen Hulst και Hideaki Nishino. Ο Hulst ήταν ο πρώην επικεφαλής των PlayStation Studios και της Guerilla Games και θα είναι πλέον υπεύθυνος για όλο το gaming περιεχόμενο, αλλά και τη μεταφορά των IPs του PlayStation σε άλλες αγορές, όπως αυτές του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Ο Nishino ήταν αντιπρόεδρος του τμήματος Experience Group και θα είναι πλέον επικεφαλής για τις τεχνολογίες, τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, την πλατφόρμα και τις σχέσεις με τρίτους, ενώ θα επιβλέπει ακόμη το κομμάτι των πωλήσεων, του marketing, του hardware, των υπηρεσιών και των περιφερειακών. Και οι δύο θα λογοδοτούν στον Hiroki Totoki, ο οποίος είναι και ο νέος CEO της SIE.

Στα τέλη του μήνα πήγε η κυκλοφορία του The Rogue Prince of Persia

Η Ubisoft και η Evil Empire ανακοίνωσαν πως το The Rogue Prince of Persia, το νέο τους roguelike παιχνίδι στη γνωστή σειρά, θα μεταφερθεί σε επίπεδο κυκλοφορίας και κατέληξε στις 27 του τρέχοντος μήνα. Το παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 14 Μαΐου, ωστόσο η αναπάντεχη και απότομη κυκλοφορία του Hades II (έστω και σε μορφή early access) έφερε τα πάνω-κάτω, καθώς και τα δύο games ανήκουν στην ίδια κατηγορία και σίγουρα η Ubisoft δεν θα ήθελε να τα δει να κοντράρονται. Το The Rogue Prince of Persia είναι ξεχωριστό από τις προηγούμενες προσπάθειες της σειράς και ανήκει στην κατηγορία των roguelite, θυμίζοντας και σε δράση το αρχικό game.

Video Duration
1:38

O Dan Houser ετοιμάζει το νέο του open world action adventure

O Dan Houser ήταν ένας από τους ιδρυτές της Rockstar Games, αλλά εδώ και καιρό έχει πάρει ξεχωριστό δρόμο και έχει φτιάξει την νέα του εταιρεία, την Absurd Ventures. Η εταιρεία έχει έδρα στη Santa Monica της California και αυτή τη στιγμή προσλαμβάνει κόσμο για το νέο της open world action adventure videogame. Οι αγγελίες αναφέρουν πως η Absurd ψάχνει κόσμο για να αναλάβει το κομμάτι της μάχης και της δράσης σε ένα third person action game, με τον παίκτη να συμμετέχει μέσα από πολλά και διαφορετικά modes. Ακόμη, αναζητά κάποιον στη θέση του art director, του lead designer, του senior art director, του senior producer, του senior technical director και του technical director. O Dan Houser ίδρυσε την Rockstar Games το 1998 και αποχώρησε το 2020, πριν ανακοινώσει πριν από μερικούς μήνες το νέο του εγχείρημα.