Ο Sebastian Fitzek ήρθε στα Public! Όλα όσα έγιναν στο event μας

Περίληψη: Ο αγαπημένος συγγραφέας του ελληνικού κοινού Sebastian Fitzek ήρθε στο Public Συντάγματος για να μας μιλήσει για το «Μίμικ»! Ας τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα!

Συζητώντας για βιβλία θρίλερ, μυστηρίου και αστυνομικά, είναι βέβαιο ότι η κουβέντα θα στραφεί κάποια στιγμή στο έργο του Sebastian Fitzek! Ο Γερμανός συγγραφέας έκανε το ντεμπούτο του πριν από 18 χρόνια, το 2006, και από την πρώτη στιγμή εκτοξεύτηκε στις πρώτες θέσεις με τις λίστες των best seller, αρχικά στη Γερμανία και έπειτα σε δεκάδες ακόμα χώρες ανά τον κόσμο. Μία από τις χώρες στις οποίες ο Sebastin Fitzek έχει αγαπηθεί όσο λίγοι συγγραφείς είναι και η Ελλάδα! Έτσι, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο, «Μίμικ», ο Sebastian Fitzek βρέθηκε στο Public Συντάγματος, σε μία βιβλιοπαρουσίαση που, όπως αναμενόταν, είχε τεράστια απήχηση. Επειδή ξέρουμε πόσο το ελληνικό βιβλιοφιλικό κοινό λατρεύει τον Sebastian Fitzek λοιπόν, στο παρακάτω άρθρο θα ανακαλύψουμε λίγο καλύτερο τον συγγραφέα και το έργο του. Και έπειτα θα πάρεις μία γεύση από όλα όσα έγιναν στο πρόσφατο event μας, όπου ο συγγραφέας μας μίλησε και για το επόμενο βιβλίο του!

Το έργο του Sebastian Fitzek

Ο Sebastian Fitzek γεννήθηκε στις 13 Μαΐου 1971 στο Βερολίνο. Ως φοιτητής είχε αρχικά επιλέξει να σπουδάσει κτηνιατρική, αλλά σύντομα άλλαξε πεδίο και κατευθύνθηκε στη νομική. Πριν αφιερωθεί πλήρως στη συγγραφή είχε εργαστεί ως ραδιοφωνικός παραγωγός, αρχισυντάκτης και διευθυντής προγράμματος. Στο αναγνωστικό κοινό συστήθηκε με το καθηλωτικό μυθιστόρημα «Η θεραπεία», το οποίο έγινε πολύ γρήγορα best seller στη Γερμανία. Παρ’ όλα αυτά, 13 εκδότες το είχαν απορρίψει προτού αυτό τελικά φτάσει στα ράφια των γερμανικών βιβλιοπωλείων, τον Ιούλιο του 2006. Από τότε έχει αφιερωθεί σχεδόν αποκλειστικά στα ψυχολογικά θρίλερ, εκδίδοντας συνολικά 23 έργα αυτού του είδους μέχρι σήμερα.

Το συγγραφικό ύφος του Fitzek χαρακτηρίζεται συχνά από γρήγορο ρυθμό και αγωνία. Οι πλοκές του περιλαμβάνουν συνήθως απροσδόκητες ανατροπές και η ικανότητά του να δημιουργεί πολύπλοκους, ελαττωματικούς χαρακτήρες τους οποίους όμως οι αναγνώστες καταλήγουν να συμπαθούν είναι σίγουρα ένα από τα δυνατά του σημεία. Μέσα από τα βιβλία του συχνά εξερευνά τη σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης, εμβαθύνοντας σε θεματικές όπως η εμμονή, η ενοχή και η διαστρεβλωμένη αντίληψη της πραγματικότητας.

Από το 2006 κι έπειτα, όλα τα θρίλερ του έχουν βρεθεί στο Top 10 των best seller του γερμανικού Spiegel. Δύο από τα πιο επιτυχημένα βιβλία του είναι τα «Επιβάτης 23» και «Το δέμα», τα οποία παρέμειναν στη λίστα των best sellers για πάνω από 50 εβδομάδες! Το 2017 κατάφερε να γίνει ο συγγραφέας με τις περισσότερες πωλήσεις στη χώρα του, κάτι στο οποίο σίγουρα συνέβαλαν τα έργα «AchtNacht» και «Η θέση 7A», που εκδόθηκαν την ίδια χρονιά. Ένα χρόνο αργότερα, το μυθιστόρημα «Ο τρόφιμος» αναδείχθηκε best seller της χρονιάς στη Γερμανία.

Όπως είναι λογικό, μία τόσο επιτυχημένη καριέρα, που έχει αγαπηθεί τόσο από τους αναγνώστες όσο και από τους κριτικούς, έχει φέρει στον Sebastian Fitzek πολλά βραβεία, μεταξύ αυτών και το πολύ σημαντικό «European Crime Fiction Star Award» στην κατηγορία «Best Crime Fiction Writer», το οποίο μάλιστα έχει κατακτήσει 2 συνεχόμενες φορές, το 2016 και το 2017. Το 2019 ήταν η σειρά του ελληνικού αναγνωστικού κοινού να βραβεύσει τον Sebastian Fitzek. Στα Public Book Awards 2019, το μυθιστόρημά του «Το δέμα» αναδείχθηκε ως το καλύτερο μεταφρασμένο μυθιστόρημα της χρονιάς! Μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί περισσότερα από 14 εκατομμύρια αντίτυπα των μυθιστορημάτων του σε 36 τουλάχιστον χώρες!

Ο Sebastian Fitzek και το «Μίμικ» στο Public Συντάγματος!

Το βράδυ της 20ης Μαΐου στο 2024 οργανώσαμε ένα event που ξέραμε πως θα έχει επιτυχία. Ούτε εμείς δεν περιμέναμε τέτοια ανταπόκριση όμως. Ο Sebastian Fitzek ήρθε στο Public Café Συντάγματος για να μας μιλήσει για το τελευταίο του βιβλίο που κυκλοφόρησε στα ελληνικά, το «Μίμικ», και στο κάλεσμά μας ανταποκρίθηκαν περισσότερα από 500 άτομα!

Sebastian-Fitzek-Mimik-Event-04

Το «Μίμικ» εκδόθηκε στη Γερμανία το 2022. Στα ελληνικά κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Διόπτρα, σε μετάφραση της Ειρήνης Γεούργα. Η ιστορία αυτού του μυθιστορήματος περιστρέφεται γύρω από την Χάνα, μία σύμβουλο της Αστυνομίας η οποία έχει την μοναδική ικανότητα να «διαβάζει» ακόμα και τις πιο ανεπαίσθητες εκφράσεις ενός προσώπου, οι οποίες αποκαλύπτουν πολλές χρήσιμες λεπτομέρειες. Τώρα καλείται να ερμηνεύσει ένα βίντεο στο οποίο μία γυναίκα ομολογεί πως δολοφόνησε την οικογένειά της, την ώρα που η ίδια παλεύει με την απώλεια μνήμης που της απέφερε μία πρόσφατη εγχείρηση. Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι πως η γυναίκα που εμφανίζεται στο βίντεο… είναι η ίδια!

Η παρουσίαση του βιβλίου κράτησε περίπου 45’ και στη διάρκειά της οποία αναλύθηκαν τα χαρακτηριστικά του νέου μυθιστορήματος και τα γεγονότα που τον ενέπνευσαν για τη συγγραφή του. Ο Sebastian Fitzek δεν στάθηκε μόνο στο τελευταίο του βιβλίο όμως, αλλά μας μίλησε λίγο και για το τι έρχεται σύντομα. Όπως μας αποκάλυψε, η συγγραφή του επόμενου μυθιστορήματος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, οπότε αναμένεται σε λίγο καιρό να αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό. Μετά το τέλος της παρουσίασης ο συγγραφέας αφιέρωσε χρόνο για να υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του στους fans του που κατέκλυσαν την αίθουσα του Café, όπως μπορείς να δεις και από τις φωτογραφίες.

Sebastian-Fitzek-Mimik-Event-06

Αν δεν ήσουν εκεί και διαβάζοντας τα όλα όσα συνέβησαν στο event σου δημιουργείται FOMO, τότε δεν έχεις παρά να κάνεις bookmark τη σελίδα των εκδηλώσεών μας για να τσεκάρεις τακτικά όλα τα επερχόμενα events! Δεν συμβαίνουν μόνο στην Αθήνα, αλλά σε όλη την Ελλάδα!