Δωρεάν events: Εβδομάδα με χορωδίες, σουρεαλισμό & κόμικ!

Περίληψη: Το καλοκαίρι είναι εδώ και μαζί του φέρνει ακόμα περισσότερες προτάσεις για την καθιερωμένη απογευματινή έξοδο μετά τη σχολή και το γραφείο!

Ο Ιούνιος είναι εδώ και από νωρίς νωρίς έφερε μαζί του το καλοκαίρι. Ο υδράργυρος ανεβαίνει και οι κοντινές παραλίες αναμένονται να γίνουν στο εξής η #1 επιλογή εξόδου. Στη συνέχεια, έπονται τα αγαπημένα μας πολιτιστικά δρώμενα που (και) αυτή την εβδομάδα γεμίζουν την ατζέντα μας με φανταστικές προτάσεις ψυχαγωγίας. Μουσική, χορός, τέχνη και πολιτισμός γίνονται ένα και σε προσκαλούν να εξερευνήσεις τις πιο ενδιαφέρουσες «γωνιές» της πόλης. Όπως πάντα με ελεύθερη είσοδο για εσένα και την παρέα σου. Φύγαμε λοιπόν!

Surreal εκθέσεις και πολλή μουσική!

Ξεκινάμε τις προτάσεις μας με μια γερή δόση... σουρεαλισμού. H Blank Wall Gallery φιλοξενεί την έκθεση φωτογραφίας των Νίκου Παπουτσάκη και Ιορδάνη Κεραμιδά με τίτλο «Surrealism, a Latent State of Mind». Η έκθεση προσκαλεί όλους τους φίλους της φωτογραφίας σε μια περιήγηση σε έναν κόσμο οικείο και ταυτόχρονα παραμορφωμένο. Πέρα από τα όρια της πραγματικότητας και τους νόμους της φυσικής. Παίζοντας με το φως, την υφή, τις αντανακλάσεις και την προοπτική, οι δύο καλλιτέχνες απαθανατίζουν με τον φακό εικόνες απόκοσμες και σουρεαλιστικές. Έως και τις 5/6.

dwrean-events-103-01

Επόμενη «στάση» το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Μέχρι την Τετάρτη θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό και η έκθεση «Σκιές Φωτιάς». Γνωστός για τη μοναδική του τεχνική να ενσωματώνει τη φωτιά στη δημιουργική διαδικασία, ο εικαστικός Ανδρέας Νικολαΐδης αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες της ανθρώπινης ύπαρξης, δημιουργώντας «εικόνες-σκιές» συναισθημάτων και εμπειριών που αντλούν έμπνευση από το παρελθόν και το παρόν. Όπως δηλώνει ο ίδιος καλλιτέχνης, στόχος είναι να «μελετήσει» καλλιτεχνικά την ανθρώπινη παράδοση και μνήμη οδηγώντας το κοινό σ' ένα ταξίδι ενδοσκόπησης και νοσταλγίας.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή των μεγάλων μουσικών φεστιβάλ. Λίγο πριν την πολυαναμενόμενη  «πρεμιέρα» του φετινού Release Athens, βρίσκουμε στην ατζέντα μας ακόμα ένα ξεχωριστό μουσικό event. Το γυναικείο χορωδιακό σύνολο CHÓRES ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια ακόμη μοναδική συναυλία στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Με πάνω από 120 συμμετέχουσες επί σκηνής, οι CHÓRES διασκευάζουν παραδοσιακές μελωδίες το ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου, αναδεικνύοντας όλη τη μαγεία του πολυφωνικού τραγουδιού. Αυτή την Τετάρτη.

dwrean-events-103-02

Το πολυσυλλεκτικό Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024 είναι εδώ και υπόσχεται ακόμα ένα θεαματικό καλοκαίρι. Από το πρόγραμμά του δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι αγαπημένες μας open air εκδηλώσεις σε γνωστά και αγνωστα σημεία της πόλης. Το «Τζαζ στην Πλατεία», το «μίνι» μουσικό φεστιβάλ που έγινε σημείο συνάντησης όλων των μουσικόφιλων της πόλης συνεχίζεται με νέα, διευρυμένη μορφή. Φέτος, θα φιλοξενήσει ακόμα περισσότερα μουσικά σχήματα προτείνοντας μια μεγάλη ποικιλία μουσικών genres. Από jazz, funk και soul μέχρι pop, latin και ηλεκτρονική μουσική. Στον υπαίθριο χώρο της Πειραιώς 260.

Μυστήρια στην Ελευσίνα ή θερινό στο ΚΠΙΣΝ;

Ώρα για ένα σύντομο city break εκτός Αθήνας. Τα πολιτιστικά «Μυστήρια» στην περιοχή της Ελευσίνας συνεχίζονται με δρώμενα κάθε είδους. Αυτή την εβδομάδα ξεχωρίσαμε το μουσικοχορευτικό Μυστήριο 59: U(r)topias Ακαδημία Χορογραφίας. Την Παρασκευή και το Σάββατο, 12 νέοι χορογράφοι εμπνέονται από την Ελευσίνα, την περσινή πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης και παρουσιάζουν τα έργα τους σε μια ξεχωριστή δράση. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του «Μυστηρίου» υπογράφει η Πατρίσια Απέργη, σε συνεργασία με την ομάδα σύγχρονου χορού «Αερίτες».

dwrean-events-103-03

Επιστροφή στο κέντρο και αυτή τη φορά κατευθυνόμαστε προς την Ελληνοαμερικανική Ένωση. Σήμερα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης φωτογραφίας της πρωτοβουλίας «Moments Collective». Φωτογράφοι απ' όλο τον κόσμο ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν μια από τις σημαντικότερες φωτογραφικές εκδηλώσεις της φετινής χρονιάς. Με οδηγό τις αξίες της συνύπαρξης και της συνδημιουργικότητας, η έκθεση δημιουργεί ένα πρωτότυπο μωσαϊκό με βάση το φωτογραφικό υλικό που «υπογράφουν» 190 συνολικά καλλιτέχνες από 39 διαφορετικές χώρες. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 23/6.

Wow! Pow! Bam! Τρεις λέξεις που κάθε φίλος των κόμικ έχει διαβάσει χιλιάδες φορές στη ζωή. Από την ερχόμενη Πέμπτη μέχρι και τις 20/7, ο συναρπαστικός κόσμος των κόμικ «συναντά» αυτόν της ζωγραφικής στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη. Βασισμένη σε ιδέα του εικαστικού και δημιουργού κόμικ Σπύρου Βερύκιου, η έκθεση στοχεύει στο να αναδείξει τους τρόπους με τους οποίους οι σύγχρονοι εικαστικοί αντλούν έμπνευση από τις οπτικές και τις αφηγηματικές συμβάσεις των κόμικ, ξεπερνώντας τα όρια των παραδοσιακών καλλιτεχνικών πρακτικών.

dwrean-events-103-04

Την Τετάρτη, ο πλανήτης μας γιορτάζει! Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5/6) είναι η καλύτερη στιγμή για να ενημερωθούμε, να συλλογιστούμε και μιλήσουμε με τα παιδιά για τους κινδύνους που απειλούν τον πλανήτη μας. Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς οργανώνει την παράσταση παιδικής όπερας «Είμαι δέντρο που μιλά». Η μονόπρακτη παιδική όπερα δωματίου της συνθέτριας Σοφίας Καμαγιάννη θα παρουσιάσει στα παιδιά τη σημασία του φυσικού οικοσυστήματος και το δεσμό που συνδέει τους ανθρώπους με τη φύση.

Καλοκαίρι σημαίνει θερινά σινεμά και απολαυστικές κινηματογραφικές εμπειρίες κάτω από τον έναστρο ουρανό. Φέτος το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το ΚΠΙΣΝ μας πάνε... διακοπές. Πρώτος προορισμός το Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ. Το πρόγραμμα του φετινού Park Your Cinema είναι και πάλι γεμάτο με αγαπημένες ταινίες που έχουμε θαυμάσει στη μεγάλη οθόνη. Την Παρασκευή θα προβληθεί η ταινία «Little Miss Sunshine». Στo οσκαρικό road film του Jonathan Dayton και της Valerie Faris πρωταγωνιστούν οι Greg Kinnear, Toni Collette, Steve Carell, Paul Dano, Abigail Breslin και Alan Arkin.

Video Duration
2:29

Οπότε τώρα έχεις στη διάθεσή σου ουκ ολίγες προτάσεις για να προθέσεις στο πρόγραμμα μαζί με τις πρώτες βουτιές. Ακόμα περισσότερα events σε περιμένουν στο Public Tickets, μαζί με όλα τα μεγάλα φεστιβαλικά δρώμενα που θα κάνουν ακόμα ένα καλοκαίρι αξέχαστο!

Να περάσεις υπέροχα! :)