Πού θα βγεις το ΣΚ: Θεατρικά φεστιβάλ, Offspring & Freud!

Περίληψη: Τα καλύτερα events «παίζουν» για ακόμα μία εβδομάδα στην Public ατζέντα. Άφησε ελεύθερο το πρόγραμμα του ΣΚ και ανακάλυψε μαζί μας τους καλύτερους προορισμούς!

Έφτασε (σχεδόν) ακόμα ένα σαββατοκύριακο. Κλείνοντας την πρώτη εβδομάδα του καλοκαιριού, ένα ερώτημα πλανάται πάνω από κάθε ομαδική. Πού θα βγούμε το ΣΚ; Από νωρίς φέτος η παραλία διεκδικεί την πρωτοκαθεδρία, όμως τα events της πόλης έχουν να αντιπροτείνουν πολλές ακόμη προτάσεις ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Μουσική, χορός, θέατρο και σινεμά σε περιμένουν για να χαλαρώσεις, προτού ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τις καλοκαιρινές διακοπές. Μη χάνεις χρόνο λοιπόν. Τσέκαρε τους προορισμούς που ξεχωρίσαμε και άρχισε σιγά σιγά να κανονίζεις ώρα και μέρος. Φύγαμε!

Cine-βραδιά με Anthony Hopkins ή Αδελφούς Κοέν;

Ξεκινάμε τις προτάσεις μας για το σαββατοκύριακο με μία μίνι περιήγηση στα θερινά της πόλης. Talk of the town είναι αυτή τη στιγμή οι «ιστορίες καλοσύνης» του Γιώργου Λάνθιμου. Ακόμα μια ταινία που θα μας απασχολήσει τη φετινή χρονιά είναι «Η τελευταία συνεδρία του Freud». Στην ταινία του Αμερικανού Matt Brown, o θρυλικός Anthony Hopkins ενσαρκώνει τον «πατέρα της ψυχανάλυσης», σε μια μοιραία «αναμέτρηση» με τον φημισμένο συγγραφέα C.S. Lewis.

Video Duration
2:10

Περνώντας σε πιο… σινεφιλικές προτάσεις, αυτό το ΣΚ βρίσκουμε τη 14η ταινία του πολυβραβευμένου Aki Kaurismäki. Στα «Πεσμένα Φύλλα» ο μεγάλος Φινλανδός auteur δείχνει και πάλι τη σκηνοθετική του μαεστρία, πλάθοντας μια συγκινητική ιστορία αγάπης όπου συγκρούεται ο έρωτας με τα παιχνίδια της μοίρας. Από τη μία πλευρά δύο μοναχικοί άνθρωποι στο παγωμένο Ελσίνκι. Από την άλλη, μια γλυκιά φάρσα την οποία θα πρέπει να ξεπεράσουν εάν θέλουν πράγματι να σμίξουν.

Ετοιμάσου τώρα για ένα throwback στα 90s. Εκεί όπου μεσουρανούσαν οι μαύρες κωμωδίες του Quentin Tarantino, τoυ Robert Rodriguez και των Αδερφών Cohen. Το «Fargo» είμαι μια πραγματικά iconic ταινία που ισορροπεί απόλυτα ανάμεσα στην αστυνομική περιπέτεια και την κωμωδία. To χιονισμένο τοπίο, η προφορά της Frances McDarmond και το villain duo των Steve Buscemi και Peter Stormare θεωρούνται πλέον cult. Με την καλή έννοια του όρου φυσικά, μιας και η ταινία των Αδερφών Cohen κέρδισε 2 Όσκαρ.

Video Duration
2:09

Θεατρικές εξορμήσεις με Off Off Athens & Kafka!

Αφήνουμε τα θερινά για την καθιερωμένη θεατρο-βόλτα στις σκηνές της Αθήνας. Ψήνεσαι για μιούζικαλ αγγλιστί; Το Theatre of the No, το νεότερο αγγλόφωνο θέατρο της πρωτεύουσας, φιλοξενεί στη σκηνή του το «The Last Lunch». Παρουσιάζοντας έναν κόσμο όπου ο Ιησούς περπατά ανάμεσα μας, το θεατρικό του Yoel Wulfhart μιλά με χιούμορ για την ηθική του σύγχρονου ανθρώπου και τα μεγάλα ερωτήματα της ύπαρξης. «Ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης» λοιπόν μέχρι και τις 24/6.

Ένα από τα μεγαλύτερα θεατρικά φεστιβάλ σήκωσε αυλαία αυτή τη Δευτέρα. Το 14ο Off Off Athens είναι εδώ και προσκαλεί κάθε φίλο του θεάτρου σε ένα καλλιτεχνικό υπερθέαμα. Από τις 3/6 μέχρι και τις 7/7 στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ θα ανέβουν 28 νέες ομάδες του ελληνικού θεάτρου χωρίς περιορισμούς στα θεατρικά είδη και τη θεματολογία. Μοναδική τους φιλοδοξία να μοιραστούν με τους θεατές το δικό τους όραμα, μέσα από ένα εντυπωσιακό showcase καλλιτεχνικής δημιουργίας.

events-sk-102-05

Το 2024 είναι Έτος Kafka. Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από το θάνατο του μεγάλου Franz Kafka, ο θεατρικός κόσμος τιμά τη μνήμη του συγγραφέα της «Μεταμόρφωσης» και της «Δίκης». Το «Γράμμα στον πατέρα» ανεβαίνει αυτό το ΣΚ στη σκηνή του H.ug. Η Πηνελόπη Φλουρή διασκευάζει την συγκινητική επιστολή του Kafka προς τον πατέρα του, που θεωρείται από πολλούς αναλυτές το «κλειδί» για την ανάγνωση ολόκληρου του καφκικού έργου. Τη μουσική της παράστασης επιμελείται ο Αλέξανδρος Βούλγαρης aka The Boy.

Συμφωνικές βραδιές, χορευτικές περφόρμανς & punk!

Η στιγμή που περιμένουν πως και πως οι απανταχού μουσικόφιλοι έφτασε. Η καρδιά του μουσικού καλοκαιριού χτυπά στην Πλατεία Νερού. Το Release Athens σηκώνει αυλαία αυτό το ΣΚ. Οι The Offspring, οι Καλιφορνέζοι θρύλοι της punk καταφθάνουν αυτή την Κυριακή στη χώρα μας, εγκαινιάζοντας το μαγικό φεστιβάλ μουσικής με τραγούδια-ύμνους που όρισαν τα 90s - όπως το «Self Esteem» και το «Pretty Fly (For A White Guy)». Μαζί του εκρηκτικοί The Subways και οι Danko Jones, στην πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα.

events-sk-102-01

Αλλάζουμε ύφος και πάμε στο Ωδείο Αθηνών για μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στον συνθέτη Josef Haydn. Στο πλαίσιο του κύκλου «Συμφωνικές Βραδιές», η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών θα παρουσιάσει αυτό το Σάββατο έργα του μεγάλου Γερμανού κλασικού με τη συμμετοχή της Ακαδημαϊκής Χορωδίας Νέων Αθηνών και της Μικτής Χορωδίας του Εθνικού Ωδείου. Το μεγάλο χορωδιακό σύνολο των 70 περίπου χορωδών πλαισιώνει διακεκριμένους λυρικούς σολίστ υπό την μουσική διεύθυνση του Νίκου Μαλιάρα.

Τελευταίος σταθμός το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Μετά την παρουσίαση του «Loom» το 2022 στο Μεγάρο Μουσικής Αθηνών, η χορογράφος Κυριακή Νασιούλα παρουσιάζει ακόμα ένα εντυπωσιακό μουσικοχορευτικό δρώμενο. Η παράσταση «4 + ΕΝΑ» εμπνέεται από τη φυσική, τη μηχανική, τη φιλοσοφία, το σύγχρονο χορό και τις καλές τέχνες. Αποτέλεσμα ένα καθηλωτικό άχρονο περιβάλλον, που αλλάζει διαρκώς κλίμακα μέσα από τα κινούμενα σώματα των χορευτών επί σκηνής.

events-sk-102-02

Είσαι έτοιμος λοιπόν να καταστρώσεις τα πλάνα σου και να κλείσεις – αν δεν το έχεις κάνει ήδη – τα εισιτήριά σου μέσα από το Public Tickets. Εκεί όπου σε περιμένουν δεκάδες ακόμα προτάσεις απ’ όλο το φάσμα της ψυχαγωγίας και του πολιτισμού. Το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε και τα καλύτερα έρχονται!

Καλή διασκέδαση!