Πού θα βγεις: ΣΚ με Επίδαυρο, Marvel, ρεμπέτικο & όπερα

Περίληψη: Αποχαιρετούμε τον Ιούλιο με παραστάσεις, συναυλίες, και βραδιές θερινών πριν ξεκινήσουν οι πολυαναμενόμενες καλοκαιρινές διακοπές!

Τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιούλη, και το μυαλό όλων πάει, θέλοντας και μη, στις επερχόμενες διακοπές του Αυγούστου. Τσεκάρουμε εισιτήρια, κλείνουμε βαλίτσα, και ετοιμαζόμαστε να κάνουμε... βουτιά στο καλοκαίρι! Εννοείται πως τα events δε σταματούν ποτέ, οπότε είναι ώρα να κανονίσεις τις εξόδους σου για το Σαββατοκύριακο! Δες τους προορισμούς που ξεχωρίσαμε και πάρε ιδέες για το πού θα βγεις, εξερευνώντας τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις του ΣΚ. Φύγαμε!

Λαϊκό τραγούδι ή Επίδαυρος;

Ξεκινάμε με τον νούμερο ένα θεατρικό προορισμό του καλοκαιριού. Το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Μετά τη θριαμβευτική υποδοχή της παράστασης Ηλέκτρα/Ορέστης σε σκηνοθεσία Ίβο βαν Χόβε το 2019, ο κορυφαίος θίασος της Κομεντί Φρανσέζ έρχεται ξανά στην Επίδαυρο συμπράττοντας αυτή τη φορά με τον πολυσυζητημένο Τιάγκο Ροντρίγκες. Ο Πορτογάλος σκηνοθέτης εμπνέεται από την Εκάβη του Ευριπίδη, φέρνοντας την τραγική ηρωίδα στο σήμερα μέσα από την παράσταση «Hecuba, not Hecuba». Δύο ξεχωριστοί κόσμοι έρχονται σε αντιπαράθεση σε μια βασανιστική και συνταρακτική μείξη του μυθικού με το πραγματικό, του θεάτρου με τη δικαιοσύνη.

events-sk-109-01

Βάζουμε πλώρη για Κρήτη και τα μαγευτικά Χανιά. «Το πράσινό μου το φουστανάκι», το πρώτο θεατρικό έργο της Λένας Κιτσοπούλου, ανεβαίνει αυτό το ΣΚ στον Προμαχώνα San Salvatore σε σκηνοθεσία Έφης Θεοδώρου. Τρεις νέες γυναίκες αναζητούν την ωραία θέα ενός παράλογου κόσμου, σκαρώνοντας στίχους σε δεκαπεντασύλλαβο. Περιμένοντας να συμβεί κάτι μαγικό, οδηγούν τους θεατές σε μια διαδρομή όλο απρόοπτα, διεκδικώντας το δικαίωμά τους να συγκρούονται με τις κοινωνικές συμβάσεις, να χάνουν το μέτρο, να διασκεδάζουν και να κάνουν λάθη.

Ανεβαίνουμε στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου αυτό το Σάββατο κάνει «στάση» η καλοκαιρινή περιοδεία της μουσικοθεατρικής παράστασης «Μαρίκα με είπανε-Μαρίκα με βγάλανε». Ο Γιώργος Ανδρέου και ο Οδυσσέας Ιωάννου δημιουργούν ένα μουσικό όσο και θεατρικό έργο αφιερωμένο στις γυναίκες του λαϊκού τραγουδιού. Στις γυναικείες μορφές που επηρέασαν το ελληνικό λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι του περασμένου αιώνα και τις φωνές που έχουν συντροφέψει και σημαδέψει την ιστορική διαδρομή του ίδιου του ελληνισμού.

events-sk-109-02

Κινηματογραφικές περιπέτειες στα θερινά!

Το καλοκαίρι βολτάρουμε στα θερινά και όσο το επιτρέπει ο καιρός, μια καλή ταινία κάτω από τα άστρα είναι απόλαυση. Αυτό το ΣΚ βρίσκουμε δύο συναρπαστικές περιπέτειες γεμάτες γέλιο, δράση και σασπένς. Το «Twisters» του Lee Isaac Chung φέρνε μαζί μια μεγάλη ποικιλία κινηματογραφικών επιρροών για να αφηγηθεί μια σαρωτική περιπέτεια όπου ολόκληρες κοινότητες βρίσκονται στο έλεος της φύσης.

Κάθε νέο «κεφάλαιο» του MCU είναι ευκαιρία να περάσουμε ένα σαββατόβραδο μπροστά από τη μεγάλη οθόνη. Ένα απολαυστικό καστ χολιγουντιανών αστέρων ενώνει τις δυνάμεις του στο «Deadpool & Wolverine». Ryan Reynolds και Hugh Jackman πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία του Shawn Levy. Ο Wade Wilson έχει αφήσει πίσω του το παρελθόν του ως αμοραλιστής Deadpool, μέχρι που αναγκάζεται να αγωνιστεί για την επιβίωση του κόσμου του. Τώρα πρέπει όχι μόνο να φορέσει πάλι τη στολή του, αλλά και να πείσει τον απρόθυμο Wolverine να τον βοηθήσει.

Video Duration
2:02

Όπερες, metal και μουσική από Ελλάδα!

Το φετινό Release Athens υπήρξε μαγικό χαρίζοντας σε χιλιάδες μουσικόφιλους αξέχαστες αναμνήσεις. Μετά την επική εμφάνιση των Judas Priest, η αυλαία του φεστιβάλ πέφτει την Κυριακή με ένα line-up... πολλών decibel. Οι Πολωνοί Behemoth θα ανέβουν στη σκηνή της Πλατείας Νερού για ένα ακόμα μεγάλο metal show στη χώρα μας. Μαζί τους οι Testament, το συγκρότημα-θρύλος του αμερικανικού thrash metal και οι Pestilence, ένα από τα πιο hot ονόματα του ευρωπαϊκού death metal.

Στροφή 180 μοιρών και από την Πλατεία Νερού πηγαίνουμε στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Η Τραβιάτα του Βέρντι είναι η δεύτερη καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ρωμαϊκό ωδείο. Ο άτυχος έρωτας της «Κυρίας με τις καμέλιες» για τον Αλφρέντο Ζερμόν, όπως τον εμπνεύστηκε και τον μελοποίησε ο Ιταλός συνθέτης μέσα από μελωδίες μοναδικής δύναμης θα ζωντανέψει για τέσσερις παραστάσεις από τις 27 έως τις 31 Ιουλίου, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου.

Video Duration
0:18

Φανταστικές μουσικές βραδιές βρίσκουμε όμως και εκτός Αθηνών. Το δημοφιλές Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας επιστρέφει για 14η συνεχή χρονιά, διατηρώντας τη φήμη του ως ένα από τα πολυαναμενόμενα events του καλοκαιριού! Φέτος, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί κοντά στο γραφικό φράγμα Παμίσου, από τις 26 έως τις 28 Ιουλίου. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής (ΘΡΑΞ ΠΑΝΞ, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Χαρούλης κ.α.) αλλά και μια μεγάλη ποικιλία από παράλληλες εκδηλώσεις, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, εκθέσεις, γκράφιτι, ολοήμερα πάρτι, χορευτικά workshops και πολλά άλλα.

Κλείνουμε με μια ονειρική βραδιά στο Sani Festival, που και φέτος πραγματοποιείται στον ειδυλλιακό λόφο της Σάνης. Το αγαπημένο φεστιβάλ θα φιλοξενήσει αυτό το Σάββατο ένα μουσικό αφιέρωμα για τον εορτασμό των 100 χρόνων ζωής ενός από τους σημαντικότερους και διεθνώς καταξιωμένους Έλληνες μουσικοσυνθέτες όλων των εποχών. Τον σπουδαίο Μίμη Πλέσσα. Στο μοναδικό αυτό μουσικό ταξίδι θα μας οδηγήσουν με τις φωνές και τις μοναδικές ερμηνείες τους, οι Στέφανος Κορκολής, Δημήτρης Μπάσης και Σοφία Μανουσάκη.

events-sk-109-03

Και κάπου εδώ εμείς σε αποχαιρετούμε. Οι προτάσεις της Public ατζέντας τελείωσαν, τα events όμως δε σταματούν εδώ. Ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις σε περιμένουν στο Public Tickets, για να περάσεις φανταστικά, όπου και αν βρίσκεσαι πριν φύγεις για τις διακοπές του καλοκαιριού.

Καλή διασκέδαση!