Πού θα βγεις: Αυγουστιάτικο ΣΚ με τραγωδίες, σινεμά & beer fest!

Περίληψη: Ο Αύγουστος είναι εδώ και μαζί του φέρνει απολαυστικά events σε όλη την Ελλάδα! Επίλεξε προορισμό και ετοιμάσου για ένα μαγικό σαββατοκύριακο!

Αύγουστος. Ο μήνας της καλοκαιρινής ραστώνης, της ανεμελιά και της περιπέτειας! Το πιθανότερο είναι πως ήδη μετράς αντίστροφα για την έναρξη των διακοπών. Μέχρι τότε όμως τι γίνεται; Κάθεσαι σπίτι αγκαλιά… με το κλιματιστικό και περιμένεις ευλαβικά; Αμ δε! Τώρα που οι πόλεις αδειάζουν από κόσμο, είναι η καλύτερη στιγμή να βολτάρεις απολαμβάνοντας τους χαλαρούς της ρυθμούς και τις δεκάδες εκδηλώσεις που έρχονται να γεμίσουν ακόμα ένα σαββατοκύριακο, το πρώτο του φετινού Αυγούστου. Όσο για το πού θα βγεις, η Public ατζέντα έχει την απάντηση με τις καλύτερες προτάσεις από τα events που περιμένουμε τις επόμενες ημέρες. Έλα μαζί μας να τα ανακαλύψουμε!

Αρχαίες τραγωδίες και θεατρικά με γεύση… λεμόνι!

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου μας έχει χαρίσει μέχρι στιγμής υπέροχες στιγμές με κλασικά και νεότερα έργα που ανεβαίνουν στη σκηνή του αργολικού θεάτρου. Το Σάββατο, παίρνουν τη σκυτάλη οι «Βάκχες του Ευριπίδη» σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου. Ο Έλληνας σκηνοθέτης διασκευάζει τη φημισμένη τραγωδία του Ευριπίδη μέσα από μια διαφορετική ματιά που αναδεικνύει τη σκληρή, κτηνώδη, ακόμη και γκροτέσκα πλευρά της ανθρώπινης ψυχής, η οποία συναντά το διονυσιακό θείο με φόντο ένα διαμελισμένο σώμα.

events-sk-110-02

Μια μοναδική εμπειρία εμπνευσμένη από τους αρχαίους τραγωδούς σε περιμένει επίσης αυτό το ΣΚ κάτω από την Ακρόπολη. Ο πολιτιστικός οργανισμός Sound & Picture παρουσιάζει σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Πάνο Αγγελόπουλο ένα πρωτότυπο θεατρικό που φέρνει μαζί τις τραγικές ηρωίδες του Αισχύλου, του Σοφοκλή και του Ευριπίδη. Στην παράσταση «Six Women In Greek Tragedy», η Μήδεια, η Ηλέκτρα και η Αντιγόνη συναντά την Εκάβη, την Ιφιγένεια και την Άλκηστη, αγγίζοντας φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον άνθρωπο και τη γυναίκα εδώ και αιώνες.

Η απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που μας σύστησε η παράσταση «Lemon», συνεχίζει το ταξίδι της με μία ακόμα μεγάλη περιοδεία! Το «Lemon» είναι μία ανεξάρτητη παραγωγή, η οποία έχει αποσπάσει το χειροκρότημα με απανωτά sold out σε όλη την Ελλάδα! Από το χωριό των 25 κατοίκων, σε ένα καράβι εν πλω, σε ένα κτήμα λεμονιών και από εκεί σε απομακρυσμένους τόπους, η παράσταση ταξιδεύει και χαρτογραφεί θεατρικά κάθε γωνιά της Ελλάδας! Μεταξύ των παραστάσεων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, το καράβι του Lemon θα ταξιδέψει αυτό το Σάββατο στην Πελοπόννησο και το Ανοικτό Θέατρο Αρκαδιανής.

events-sk-110-03

Κλείνουμε τις θεατρικές προτάσεις του ερχόμενου ΣΚ, με την περιοδεία της παράστασης «Μαλλιά Κουβάρια» στη Θεσσαλία. Οι ήρωες του έργου διεκτραγωδούν τις σουρεαλιστικές τους περιπέτειες που βιώνουν, στην περίφημη κωμωδία του Νικολάου Λάσκαρη που αποπνέει όλη την ατμόσφαιρα της παλιάς αστικής Αθήνας. Αναπάντεχες ανατροπές, απίθανες συναντήσεις και παρεξηγήσεις δημιουργούν ένα ευφάνταστο σκηνικό που ξεχειλίζει από χιούμορ, θετική διάθεση και νοσταλγία.

Cine-βραδιές & ΣΚ μετά μουσικής!

Τα θερινά παραμένουν σταθερός προορισμός για τις καλοκαιρινές βραδιές όταν ο καιρός είναι κατάλληλος για να αφεθούμε στη μαγεία του open air σινεμά. Αυτό το σαββατοκύριακο παίζεται το «Μητρικό Ένστικτο». Ο Γάλλος Benoît Delhomme σκηνοθετεί τις βραβευμένες με Όσκαρ Jessica Chastain και Anne Hathaway, σε ένα εμπνευσμένο ψυχολογικό θρίλερ εποχής που μας μεταφέρει στην Αμερική των ‘60s. Οι οικογενειακοί δεσμοί των δύο ηρωίδων υπονομεύονται σταδιακά από ενοχές και παράνοια, αποκαλύπτοντας αργά αλλά σταθερά τη σκοτεινή πλευρά της μητρικής αγάπης.

Video Duration
2:18

Στην ατζέντα μας θα βρεις ακόμη φανταστικές ταινίες κινουμένων σχεδίων. Η «Ευχή» του Chris Buck έρχεται να μας συστήσει τη νεότερη ηρωίδα της Disney, την Άσα. Στην ταινία, η πανέξυπνη και ιδεαλίστρια Άσα καλείται να αντιμετωπίσει έναν φοβερό εχθρό για να σώσει την κοινότητά της, αποδεικνύοντας ότι όταν η θέληση ενός θαρραλέου ανθρώπου συνδεθεί με τη μαγεία των αστεριών, μπορεί να συμβούν θαυμαστά πράγματα στη γη.

Και πάμε τώρα σε δύο εκλεκτές μουσικές προτάσεις για τους φίλους του πενταγράμμου. Αφού κέρδισε τις εντυπώσεις στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision, η αγαπημένη Μαρίνα Σάττι έρχεται αυτό το Σάββατο στο μαγευτικό Κάστρο του Πλαταμώνα και το Φεστιβάλ Ολύμπου. Από τη Μάντισσα ως τη YENNA και από το viral ZΑRI έως το συγκινητικό «THALASSA» η Μαρίνα Σάττι είναι αυτή τη στιγμή αναμφίβολα το πιο hot όνομα της ελληνικής μουσικής.

events-sk-110-04

Συνεχίζουμε με προορισμό το Λόφο της Σάνης και το μουσικό υπερθέαμα του Sani Festival 2024. H Emeli Sandé, μία από τις πιο ταλαντούχες Βρετανίδες τραγουδίστριες της τελευταίας δεκαετίας, θα ανέβει στη σκηνή, εγκαινιάζοντας τα φεστιβαλικά δρώμενα του Αυγούστου με μια συναυλία που θα θυμούνται για καιρό όσοι βρεθούν το Σάββατο στο πανέμορφο venue της Χαλκιδικής!

Φεστιβαλικές εξορμήσεις στην Πελοπόννησο!

Οι απανταχού φίλοι της μπίρας δίνουν ραντεβού αυτό το ΣΚ στην Καλαμάτα. Το 4ο Peloponnese Beer Festival υπόσχεται μια μεθυστική εμπειρία με φρέσκια χειροποίητη μπύρα από 250 ελληνικές ετικέτες, απολαυστικό street food, ήλιο και θάλασσα. Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης live εμφανίσεις από διάσημους Έλληνες καλλιτέχνες όπως οι KOZA MOSTRA, η Πέννυ Μπαλτατζή και οι Locomondo.

events-sk-110-01

Κλείνουμε τις προτάσεις μας για το πρώτο αυγουστιάτικο ΣΚ με το Dune Festival Summer 2024. Η αφρόκρεμα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής μοιράζεται τη σκηνή που θα στηθεί στο Seaside Ελαφόνησος και μας προσκαλεί στη μεγαλύτερη μουσική γιορτή του Αυγούστου. Υπόγεια Ρεύματα, Χατζηφραγκέτα, Γιαγκίνηδες, Ματούλα Ζαμάνη, Γιάννης Χαρούλης και 12ος Πίθηκος είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που θα απολαύσουμε ζωντανά από τις 2 έως τις 11 Αυγούστου.

Και αν νομίζεις ότι τα events του Αυγούστου σταματούν κάπου εδώ, γελιέσαι. Ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις σε περιμένουν στο Public Tickets, για να περάσεις φανταστικά, όπου και αν σε βρει τελικά ο Αύγουστος. Ακόμα και στην πόλη.

Να περάσεις υπέροχα!