Gamescom: Καταιγισμός με Borderlands 4, Indiana Jones & νέο Mafia

Περίληψη: Νέα games, release dates για πολυαναμενόμενους τίτλους και πολλές ακόμη ανακοινώσεις μας επιφύλασσε η πρώτη μέρα της Gamescom!

H Gamescom έχει ήδη ανοίξει τις πύλες της και φιλοξενεί εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες και ήδη είχαμε πολλές ανακοινώσεις στις πρώτες ώρες του event που εμπλουτίζουν περαιτέρω την λίστα κυκλοφοριών για τους επόμενους μήνες. Πάμε να δούμε τις σημαντικότερες gaming ειδήσεις που μάθαμε από το γερμανικό σόου.

Έρχεται το Borderlands 4 το 2025

Η πρώτη και πιο σημαντική ανακοίνωση του Opening Night Live και του Geoff Keighley, ήταν το Borderlands 4. Το νέο μέρος της σειράς αναπτύσσεται κι αυτό από την Gearbox Software και θα κυκλοφορήσει για PC, PS5 και Xbox Series X/S κάποια στιγμή μέσα στο 2025. Όπως περιγράφει και η ίδια η 2K: «το απόλυτο looter shooter επιστρέφει το 2025. Για άλλη μια φορά, οι παίκτες θα πρέπει να αναλάβουν το ρόλο ενός θρυλικού Vault Hunter για να ψάξουν για μυστικούς εξωγήινους θησαυρούς και να εξοντώσουν ό,τι βρεθεί στο διάβα τους». Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να έχουμε για το game τους επόμενους μήνες.

Video Duration
1:30

Το Indiana Jones έρχεται τον Δεκέμβριο, ανακοινώθηκε έκδοση και για το PS5

To Opening Night Live επέλεξε η Microsoft και η MachineGames για να ανακοινώσουν τόσο την ημερομηνία κυκλοφορίας του Indiana Jones and the Great Circle, όσο και τη διάθεση του game και για το PS5. Οι δύο εταιρείες σημείωσαν πως το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 9 Δεκεμβρίου για τα PC και Xbox Series X/S, ενώ η έκδοση του 2024 θα ακολουθήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2025. Στο παιχνίδι, ο ήρωας καλείται να ζήσει μια εμπειρία πρώτου προσώπου με τα γεγονότα της να λαμβάνουν χώρα ανάμεσα σε αυτά του Raiders of the Lost Ark και The Last Crusade. Βρισκόμαστε στο 1937 και στόχος όλων είναι να ανακαλύψουν τι κρύβεται πίσω από μια αρχαία μυστική δύναμη που συνδέει τον κόσμο με το Great Circle. Μοναδικός που μπορεί να σταματήσει τους κακοποιούς είναι ο Indiana Jones και οι παίκτες θα κληθούν να ζήσουν τα πάντα μέσα από τα μάτια του. Ο κόσμος του νέου game είναι τεράστιος και θα προσφέρονται πολλές επιλογές εξερεύνησης

Video Duration
2:32

Επιβεβαιώθηκε το νέο Mafia game

Υπήρχαν φήμες εδώ και αρκετούς μήνες πως η ομάδα ανάπτυξης Hangar 13 ετοιμάζει το επόμενο μέρος της σειράς Mafia και στο πλαίσιο της Gamescom μάθαμε και το όνομά του. Το Mafia: The Old Country είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει για PC, PS5 και Xbox Series X/S το 2025, ταξιδεύοντάς μας στην Σικελία. Η ιστορία φέρνει και πάλι στο επίκεντρο το οργανωμένο έγκλημα και τον υπόκοσμο που δεν έχει κανένα όριο σε όποιον του σταθεί εμπόδιο. Ο πρωταγωνιστής θα κληθεί να δώσει τα πάντα για να επιβιώσει και να ζήσει μια μοναδική εμπειρία. Περισσότερα για το νέο game της σειράς Mafia θα μάθουμε μέσα από νέες ανακοινώσεις που θα γίνουν κάποια στιγμή μέσα στο φετινό Δεκέμβριο.

Video Duration
1:03

Ανακοινώθηκε το Dying Light: The Beast

H Techland ανακοίνωσε στην Gamescom ένα νέο παιχνίδι στο σύμπαν του Dying Light, το Dying Light: The Beast. Το νέο αυτό open world action survival game θα κυκλοφορήσει για PC, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S σε ημερομηνία που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Το Dying Light: The Beast είναι μια νέα ανεξάρτητη ιστορία στο μετα-αποκαλυπτικό Castor Woods, το οποίο ήταν και δημοφιλής τουριστικός προορισμός για χρόνια. Μετά από 13 χρόνια ατελείωτων πειραμάτων, ο παίκτης το σκάει από εκεί και αναζητά εκδίκηση από όσους τον φυλάκισαν. Η περιοχή που θα συναντήσει όμως είναι σχεδόν έρημη και γεμάτη μολυσμένους ανθρώπους και τέρατα. Όσοι κινούνται είναι αυτόματα και στόχοι ή και κυνηγοί και κάθε κίνηση μετράει. Πρωταγωνιστής της νέας περιπέτειας είναι ο Kyle Crane, ο οποίος πρέπει για άλλη μια φορά να ανατρέξει στο ένστικτο επιβίωσής του και να εκμεταλλευτεί τόσο τη μέρα, όσο και τη νύχτα για να κινηθεί με ασφάλεια. Ο τίτλος θα υποστηρίζει και co-op τεσσάρων παικτών. Τέλος, όσοι έχουν αγοράσει την Ultimate Edition του Dying Light 2: Stay Human θα μπορέσουν να το κατεβάσουν χωρίς καμία έξτρα χρέωση

Video Duration
2:00

Ημερομηνία κυκλοφορίας για το Sid Meier’s Civilization VII

Το νέο παιχνίδι στρατηγικής της Firaxis Games είναι γεγονός και πλέον ξέρουμε και την ημερομηνία κυκλοφορίας του. Η 2K ανακοίνωσε πως το Sid Meier’s Civilization VII θα κυκλοφορήσει στις 11 Φεβρουαρίου 2025 για PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch και PC. Στο νέο game οι παίκτες θα μπορούν να επιλέξουν leaders και πολιτισμούς ανεξάρτητα και να τους αναμείξουν, καθώς και να απολαύσουν το νέο art style που έχει επιλεγεί. Στόχος για άλλη μια φορά είναι να «χτίσει» ο παίκτης την απόλυτη αυτοκρατορία και να συνεχίσει να την επεκτείνει σε κάθε του κίνηση. Το Civilization VII θα κυκλοφορήσει σε 3 εκδόσεις: την Standard, την Deluxe και την Founders Edition. Η Deluxe Edition θα περιλαμβάνει το game, πρώιμη πρόσβαση που θα ξεκινάει από τις 6 Φεβρουαρίου 2024, το «Tecumseh and Shawnee Pack», το downloadable πακέτο περιεχομένου «Crossroads of the World Collection» που θα διατεθεί μετά την κυκλοφορία και το «Deluxe Content Pack». Η Founders Edition θα περιλαμβάνει πρώιμη πρόσβαση στο game από τις 6 Φεβρουαρίου 2025, το «Tecumseh and Shawnee Pack», το downloadable content «Crossroads of the World Collection» που θα διατεθεί μετά την κυκλοφορία, το «Deluxe Content Pack», το έξτρα περιεχόμενο «Right to Rule Collection» (που θα διατεθεί κι αυτό μετά την κυκλοφορία) και το «Founders Content Pack».

Video Duration
2:01

Νέο «Friendship» trailer για το Little Nightmares III

Η Bandai Namco και η Supermassive Games παρουσίασαν στην Gamescom ένα νέο gameplay trailer για το Little Nightmares III. Το νέο αυτό game θα ταξιδέψει τους παίκτες στους ίδιους «σκοτεινούς» κόσμους και αυτή τη φορά οι πρωταγωνιστές θα πρέπει να συνεργαστούν ακόμη περισσότερο. Οι Low και Alone θα χρειαστεί να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να ολοκληρώσουν ένα νέο ταξίδι στον σύμπαν του Little Nightmares, με στόχο να βγουν από τον κόσμο του Nowhere. Οι δύο ήρωες θα συνεργαστούν και για πρώτη φορά θα υποστηρίζεται σε game του franchise το online co-op ή το solo gameplay με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης. Το Little Nightmares III είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει για PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S και Nintendo Switch κάποια στιγμή μέσα στο 2025.

Video Duration
1:37