Πού θα βγεις: ΣΚ με θέατρο, μπαλέτα & Oktoberfest!

Περίληψη: Τα μεγάλα φθινοπωρινά events συνεχίζονται και αυτό το ΣΚ το πρόγραμμα είναι γεμάτο με συναρπαστικές προτάσεις για όλους τους φίλους της τέχνης!

Ακόμα μια εβδομάδα βαίνει προς το τέλος της και δεν μπορείς παρά να σκέφτεσαι σιγά σιγά τα πλάνα του Σαββατοκύριακου. Αν ακόμα δεν έχεις καταλήξει στο πού και στο πότε, επίτρεψέ μας να σε καθοδηγήσουμε στα καλύτερα events που έρχονται τις ερχόμενες μέρες στην πόλη. Το πρόγραμμα του ΣΚ έχει θέατρο, συναυλίες, μπαλέτα και ένα fest για όλους τους λάτρεις της καλής, γερμανικής μπύρας. Σε ψήσαμε; Τότε συνέχισε να διαβάζεις και κλείσε θέση σε λίγα μόνο λεπτά μέσω της πλατφόρμας του Public Tickets! Φύγαμε λοιπόν!

ΣΚ με Agatha Christie & μιούζικαλ

Ξεκινάμε, όπως πάντα, με θέατρο. Οι «Μάρτυρες Κατηγορίας», το φημισμένο δικαστικό θρίλερ της Agatha Christie, έρχεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Χορν μετά τα πολλαπλά sold out της περσινής σεζόν. Δυνατά thrills, συνεχείς ανατροπές και ένα αναπάντεχο φινάλε θα κρατήσουν το ενδιαφέρον σου αμείωτο! Άσε που μπορείς να βρεθείς και πάνω στη σκηνή ως ένορκος συμμετέχοντας και εσύ στην εξέλιξη της πιο σκοτεινής δίκης που σκηνοθετεί ο Νικορέστης Χανιωτάκης.

dwrean-events-118-ft-2

Οι φίλοι του θεάτρου δίνουν ακόμα ένα ραντεβού το ερχόμενο ΣΚ, αυτή τη φορά στην περιοχή του Ψυρρή. Το «Μπα-μπαμπά», το μιούζικαλ-κωμωδία της Φωτεινής Αθερίδου και του Θέμη Καραμουρατίδη ανεβαίνει στο Θέατρο ΗΒΗ. Η μουσικοθεατρική παράσταση που υπογράφει ο Γιάννης Κακλέας έρχεται να ρίξει μια σατιρική ματιά στα προβλήματα της σύγχρονης οικογένειας, δίνοντας τη δική της απάντηση στο ερώτημα «αν τελικά ο άνθρωπος αλλάζει».

Με το θέμα της οικογένειας, από μια πιο σκοτεινή οπτική, καταπιάνεται και η παράσταση «Outro», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Βασιλακόπουλου. Η επιστροφή ενός συγγραφέα μετά από χρόνια στο πατρικό του, στέκεται αφορμή για μια υπαρξιακή αναζήτηση. Η απομυθοποίηση της οικογένειας, ο χαμένος χρόνος, οι χαμένες ευκαιρίες, τα «θέλω», η ταυτότητα και η αναζήτηση της πολυπόθητης λύτρωσης έρχονται στο προσκήνιο με φόντο ένα μικρό χωριό της ελληνικής επαρχίας. Στον πολυχώρο τέχνης του ΠΛΥΦΑ.

dwrean-events-118-01

Περνώντας στα κινηματογραφικά δρώμενα της πόλης, το 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας είναι γεμάτο με νέες κυκλοφορίες αλλά και ταινίες του παρελθόντος που έχουν αφήσει εποχή. Οπότε αυτή την επιλογή την αφήνουμε πάνω σου. Αυτό το ΣΚ όμως έχουμε και χολιγουντιανές παραγωγές. Το «Joker: Τρέλα για δύο» συνεχίζει στα βήματα του οσκαρικού προκατόχου του, με τον Joaquin Phoenix να ενσαρκώνει και πάλι τον διάσημο villain της DC. Στο πλευρό του η πολυτάλαντη Lady Gaga, όπως δεν την έχουμε ξαναδεί στη μεγάλη οθόνη.

Προτιμάς μήπως έξοδο μετά μουσικής; Έχουμε μεριμνήσει και γι' αυτό. Η Ταράτσα του Φοίβου, η καλλιτεχνική πρωτοβουλία του Φοίβου Δεληβοριά, κλείνει το φετινό του πρόγραμμα με δύο τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Άλσος. Την Κυριακή η Ελεονώρα Ζουγανέλη θα ανέβει στη σκηνή προσκαλώντας το κοινό σε μια ακόμη μουσική γιορτή, με όλες τις μεγάλες της επιτυχίες. Το κυριακάτικο double act στην Ταράτσα του Φοίβου, συμπληρώνει η ευρηματική Ήρα Κατσούδα, η οποία θα παρουσιάσει μία απολαυστική stand-up περφόρμανς.

Video Duration
4:31

Ανεβαίνουμε τώρα στο Κηποθέατρο του Παπάγου. Το Σάββατο, ο Σταμάτης Κραουνάκης έρχεται να παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα αφιερωμένο στον έρωτα γεμάτο συναισθήματα και αναμνήσεις. Μεγάλες λαϊκές, διαχρονικές επιτυχίες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο ελληνικό πεντάγραμμο. Που έχουν συντροφεύσει μικρούς και μεγάλους και δείχνουν τα όσα μαγικά συμβαίνουν όταν ο «έρωτας πιάνει δουλειά». Αυτό το Σάββατο.

Επόμενη στάση η Θεσσαλονίκη. Την Κυριακή, τρεις ξεχωριστοί καλλιτέχνες με διαφορετικές πορείες, δίνουν ραντεβού στη Μονή Λαζαριστών. Ο Πάνος Βλάχος, ο Σπύρος Γραμμένος και η Sadahzinia, κατά κόσμο Γιολάντα Τσιαμπόκαλου, υπογράφουν μια φαντασμαγορική τριπλή μουσική συναυλία, εκφράζοντας σκέψεις που όλοι μοιραζόμαστε αλλά διστάζουμε να πούμε. Ένα live που ξεχειλίζει ευφυείς στίχους, το ανατρεπτικό χιούμορ και βαθυστόχαστες ρίμες. Στο πλαίσιο των Street Mode Specials, εκεί όπου όλο τον Οκτώβριο χτυπά η μουσική καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Video Duration
4:02

Από τα Μπολσόι στη... Βαυαρία!

Επιστρέφουμε στην Αθήνα και το Θέατρο Παλλάς. Οι θρυλικοί «Trocks» από το Τροκαντερό και το Σηκουάνα έρχονται στην Αθήνα για 4 μοναδικές παραστάσεις. Το διάσημο και πολυσυζητημένο μπαλέτο «Les Ballets Trockadero de Monte Carlo», ο πιο αγαπημένος ανδρικός θίασος χορευτών στον κόσμο, αποτελούμενος αποκλειστικά από άνδρες χορευτές οι οποίοι ερμηνεύουν γυναικείους ρόλους, χαρίζει στο κοινό ακριβώς αυτό που υπόσχεται: πολλή συγκίνηση και άφθονο γέλιο.

Όταν μιλάμε για μπαλέτο, η πρώτη λέξη που έρχεται στο νου μας είναι, φυσικά, τα Bolshoi. Τα αστέρια του φημισμένου μπαλέτου της Ρωσίας έρχονται αυτήν την Κυριακή στο Δημοτικό Θέατρο του Λυκαβηττού. 12 από τους σπουδαιότερους χορευτές σε όλο τον κόσμο παρουσιάζουν τις καλύτερες στιγμές από διάσημες παραστάσεις κλασικού μπαλέτου, σ' ένα Grand Gala που δε γνωρίζει σύνορα και εποχές.

Video Duration
0:24

Μετά την επιτυχία του περσινού πρώτου Oktoberfest Athens, η μεγάλη γιορτή της μπίρας επιστρέφει στο Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι. Το παραδοσιακό φεστιβάλ του Μονάχου έρχεται και φέτος στην περιοχή του Κεραμεικού και υπόσχεται 4 ημέρες γεμάτες γερμανική μπίρα! Φυσικά, θα υπάρχουν και όλα τα συνοδευτικά στοιχεία που κάνουν το Oktoberfest τόσο ξεχωριστό: η παραδοσιακή γερμανική κουζίνα, οι παραδοσιακές γερμανικές ενδυμασίες, η απαραίτητη μουσική συνοδεία από γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς, stand-up καλλιτέχνες και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Και κλείνουμε, με ένα nostalgia trip από το... όχι και τόσο μακρινό παρελθόν. Το Vintage Toys 2024 έρχεται αυτό το ΣΚ, στο Γήπεδο Tae Kwon Do για να μας θυμίσει το πώς ήταν το παιχνίδι σε μια άλλη εποχή. Οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν από κοντά arcades, pinballs, ξύλινα ποδοσφαιράκια, επιτραπέζια, retro κονσόλες και πολλά άλλα παιχνίδια που σημάδεψαν τα '90s, σε ένα διήμερο ταξίδι στο χρόνο.

dwrean-events-118-03

Το πρόγραμμα όπως βλέπεις είναι και αυτό το ΣΚ ιδιαίτερα πλούσιο. Κλείσε από νωρίς τα εισιτήριά σου μέσα από το Public Tickets και μείνε συντονισμένος στο Public Blog για όλα τα νεότερα.

Να περάσεις υπέροχα!