Black Friday 2025 με 5+1 τραγούδια για την Παρασκευή!

Περίληψη: Γιορτάζουμε την εβδομάδα της Black Friday 2025 με τα αγαπημένα μας τραγούδια που μιλούν για την Παρασκευή!

Είναι περίεργο το πόσο αλλάζει η διάθεση μόλις μπει η Παρασκευή. Δεν μπορείς να το εξηγήσεις εύκολα, αλλά κάθε εβδομάδα, μόλις ξυπνήσεις και τρίβοντας τα μάτια σου καταλάβεις πως είναι αυτή η μέρα της εβδομάδας, νιώθεις μια υπέροχη αίσθηση. Είναι αυτό το «Friday feeling» που σου θυμίζει ότι το τέλος της δουλειάς, των υποχρεώσεων και της πίεσης είναι κοντά.

Η Παρασκευή έχει αυτό το χαλαρό vibe που σε κάνει να βλέπεις τα πάντα θετικά. Οι ρυθμοί πέφτουν, οι συζητήσεις γίνονται πιο ανάλαφρες και όλοι μοιάζουν σαν να περιμένουν το Σαββατοκύριακο να ξεκινήσει. Μέσα σε όλο αυτό έρχεται και το Black Friday για να σου ανεβάσει περισσότερο τη διάθεση. Μια επίσκεψη στο site των Public είναι αρκετή για να σε βάλει στο σωστό mood. Tα deals που θα βρεις είναι πραγματικά αμέτρητα.

Και αφού διανύουμε εβδομάδα Black Friday λοιπόν, αποφασίσαμε να φτιάξουμε το αντίστοιχο soundtrack! Παρακάτω θα βρεις μια λίστα με τραγούδια που υμνούν την -μάλλον- καλύτερη μέρα της εβδομάδας. Έτσι, για να έχεις κάτι να ακούς καθώς ψάχνεις για την επόμενη αγορά σου.

The Cure – Friday I’m in Love

Δεν θα μπορούσε να λείπει η goth αισθητική από το Black Friday! Το Friday I’m in Love είναι ο απόλυτος ύμνος της Παρασκευής. Σύμφωνα με τον frontman του group, Robert Smith, το έγραψε στην τύχη: «Ήταν Παρασκευή και γύριζα σπίτι από το στούντιο. Ξαφνικά, μου ήρθε στο μυαλό μια αλληλουχία συγχορδιών και γύρισα αμέσως πίσω για να το ηχογραφήσουμε. Ευτυχώς, δεν είχε φύγει ακόμη κανείς και το γράψαμε άμεσα». Το κομμάτι μιλάει για το προαναφερθέν «Friday Feeling» και προέρχεται από τον πιο pop δίσκο της μπάντας με τίτλο «Wish». Πριν προχωρήσουμε, μια μικρή συμβουλή. Κλείσε όσο πιο σύντομα μπορείς το εισιτήριό σου για την επερχόμενη συναυλία των The Cure στην Αθήνα. Μην λες μετά ότι δεν σε προειδοποιήσαμε!

Blink 182 – What’s My Age Again?

Ίσως το σημαντικότερο pop punk τραγούδι όλων των εποχών και σίγουρα ένα από τα πιο εμβληματικά μουσικά βίντεο. Ο Mark Hoppus (εδώ θα βρεις την καταπληκτική βιογραφία του) έγραψε έναν ύμνο για την ανωριμότητα. Οι στίχοι ξεκινούν με ένα ραντεβού που έλαβε χώρα μια Παρασκευή, αλλά τερματίστηκε άδοξα. Στη συνέχεια μας αναλύει τα συναισθήματά του σχετικά με την -τότε- ηλικία του και το γεγονός ότι ο περίγυρός του τον θεωρεί ανώριμο! Fun fact: το κομμάτι είχε αρχικά τον τίτλο Peter Pan Syndrome, αλλά τελικά η μπάντα τον άλλαξε για να αποφύγει πιθανά νομικά μπλεξίματα με την Disney.

Flogging Moly – Black Friday Rule

Μην σας μπερδεύει ο τίτλος, το τραγούδι των Flogging Moly έχει κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις. Ο frontman του group εξιστορεί τις δυσκολίες που έζησε -κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο-, όντας εξόριστος από την πατρίδα του -την Ιρλανδία. Ένα συγκινητικό κομμάτι με συγκλονιστικές μελωδίες, το οποίο μας θυμίζει όλους τους λόγους που αγαπάμε αυτή τη Folk Punk μπάντα από την California!

Abba – Dancing Queen

Ο πρώτος στίχος του (πρώτου) κουπλέ μας ταξιδεύει σε ένα ’70s βράδυ Παρασκευής -με χαμηλό φωτισμό. Τα λόγια για το Dancing Queen και τους ABBA είναι περιττά! Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών. Απίστευτη σύνθεση, τρομερές ερμηνείες και μια ιστορία που έβαλε για πάντα τη Σουηδία στον παγκόσμιο pop χάρτη.

The Sugarhill Gang - Rapper's Delight

Το Rapper's Delight είναι ένα από τα πιο αναπάντεχα hits όλων των εποχών και μιλάει για τα μεσάνυχτα της Παρασκευής! To χρονικό πλαίσιο της εβδομάδας, κατά τη διάρκεια του οποίου μπορούν να συμβούν τα πάντα. Οι The Sugarhill Gang εξέφρασαν μέσω των στίχων την κοινότητα των Αφροαμερικανών της εποχής και παράλληλα, ξεκίνησαν -μαζί με κάποιους καλλιτέχνες ακόμη- το κίνημα του Hip-Hop. Τα ’70s ήταν μια αξεπέραστη εποχή που έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ωστόσο, αξίζει να επισκέπτεσαι τους καλλιτέχνες που την όρισαν. Στις δουλειές τους θα βρεις πολλά στοιχεία που ακούς μέχρι και σήμερα από μεγάλους stars της μουσικής βιομηχανίας. 

Bonus track: Rebeca Black – Friday

Βρισκόμαστε στο μακρινό 2011 και μια 13χρονη κυκλοφορεί ένα pop τραγούδι για την Παρασκευή. Σε μια εποχή που το trolling ήταν στο απόγειό του και τα social media είχαν ήδη αρχίσει να επικρατούν ως μέθοδος επικοινωνίας, η Rebecca Black βρέθηκε στο επίκεντρο. Τα περισσότερα σχόλια ήταν χλευαστικά και το κομμάτι βρέθηκε για λάθος λόγο στην κορυφή των charts. Ωστόσο, το Friday έγινε hit! Η Rebecca, παρότι ήταν ακόμη παιδί, στάθηκε στα πόδια της και «αγκάλιασε» τη δημοσιότητα. Σήμερα το Friday, αλλά και το μουσικό κλιπ που το συνοδεύει, αποτελούν «κειμήλια» της διαδικτυακής pop κουλτούρας, ενώ η Rebecca Black συνεχίζει να κυκλοφορεί νέες δουλειές, να κάνει περιοδείες και φυσικά να τραγουδάει το μεγαλύτερό της hit ζωντανά!