Scopοphilia: Η πρώτη ελληνική ταινία που εκτυλίσσεται σε οθόνες υπολογιστών

Περίληψη: Η υπερέκθεση όλων (ή των περισσότερων από εμάς) στα social media, η ευχαρίστηση που αντλεί...

Η υπερέκθεση όλων (ή των περισσότερων από εμάς) στα social media, η ευχαρίστηση που αντλεί κάποιος βλέποντας τις ζωές των άλλων και, τέλος, η έκθεσή μας σε κινδύνους που συχνά ούτε καν αντιλαμβανόμαστε. Αυτές είναι οι βασικές ιδέες πίσω από το «Scopophilia», το πρώτο ελληνικό screen movie, που εκτυλίσσεται, δηλαδή, μόνο μέσα σε οθόνες υπολογιστών. 

Στον δρόμο που χάραξε το «Searching» - που το 2018 είδαμε και στις ελληνικές αίθουσες-, η ταινία των Ναταλίας Λαμπροπούλου και Ηλέκτρας Αγγελοπούλου δανείζεται το όνομά της από ψυχαναλυτικές κινηματογραφικές θεωρίες και αφορά την απόλαυση που παίρνει κανείς από το να κοιτάζει.

Η ιστορία αφορά τον Αλέξη, ο οποίος γίνεται άθελά του μάρτυρας ενός φόνου και μπλέκει στον ιστό ενός κατά συρροή δολοφόνου. Μέσα από την οθόνη του υπολογιστή του θα προσπαθήσει να ξεσκεπάσει τον δολοφόνο, ριψοκινδυνεύοντας να πιαστεί και ο ίδιος στην παγίδα του. Η εφαρμογή της τεχνολογίας σε ένα θρίλερ με μεγάλο αφηγηματικό ενδιαφέρον...

To «Scopophilia» συστήθηκε στο κοινό του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης τον περασμένο Νοέμβριο, απέσπασε το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής Νεότητας και από τις 7 Φεβρουαρίου αρχίζει να προβάλλεται στους κινηματογράφους όλης της χώρας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.