Περίληψη: Κλισέ μεν, ολόσωστο δε: Ο έρωτας περνά (και) από το στομάχι και δεν υπάρχει κανείς εκεί...
12 Φεβρουαρίου , 2019 • 3 MINS READ
12 Φεβρουαρίου , 2019 • 3 MINS READ
Περίληψη: Κλισέ μεν, ολόσωστο δε: Ο έρωτας περνά (και) από το στομάχι και δεν υπάρχει κανείς εκεί...
Κλισέ μεν, ολόσωστο δε: Ο έρωτας περνά (και) από το στομάχι και δεν υπάρχει κανείς εκεί έξω που στη γιορτή των ερωτευμένων μπορεί να πει όχι σε ένα λαχταριστό γλύκισμα.
Για χάρη της ημέρας, λοιπόν, διαβάζουμε (ξανά και ξανά) το βιβλίο του Piece of Cake από τις εκδόσεις Ψυχογιός και ετοιμάζουμε το Polka Hearts Strawberry Cake με μπόλικη σαντιγί και άφθονη άχνη ζάχαρη! Ιδού και η συνταγή:
Υλικά για το κέικ
-8 αυγά μέτρια σε θερμ. δωματίου
-200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-50 γρ. βούτυρο λιωμένο & λίγο ακόμα για τη λαδόκολλα
-2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κής σε πάστα
Για τη γέμιση
-5 γρ. φύλλα ζελατίνης
-200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, κρύα
-500 γρ. τυρί κρέμα σε θερμ. δωματίου
-100 γρ. ζάχαρη άχνη
-300 γρ. μαρμελάδα φράουλα
-2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για το σερβίρισμα
-3 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
-100 γρ. σαντιγί
-1 κ.γ. ροζ ζάχαρη
Εκτέλεση - Για το κέικ
Βουτυρώνουμε 2 λαδόκολλες και τις στρώνουμε σε 2 ταψιά (25 x 35 εκ.).
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C.
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα, 5-8 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν τα αυγά και να ασπρίσουν.
Χαμηλώνουμε στη μεσαία ταχύτητα, προσθέτουμε το βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε 200 γρ. από το μείγμα και προσθέτουμε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύουμε με τη σπάτουλα μέχρι το μείγμα να γίνει κόκκινο. Μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Ζυγίζουμε το μείγμα και το μοιράζουμε στα ταψιά. Το απλώνουμε ομοιόμορφα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
Ρίχνουμε μικρές σταγόνες από το κόκκινο μείγμα σε όλη την επιφάνεια του παντεσπανιού, αφήνοντας 1 εκ. κενό μεταξύ τους. Με μια οδοντογλυφίδα «χαράσσουμε» κάθετες γραμμές στις σταγόνες δημιουργώντας καρδούλες και ψήνουμε 15 λεπτά. Βγάζουμε τα ταψιά από τον φούρνο, αφήνουμε 20 λεπτά να κρυώσουν και στη συνέχεια καλύπτουμε με μια νοτισμένη πετσέτα πάνω σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Για τη γέμιση
Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και αφήνουμε να μαλακώσουν για 5 λεπτά.
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και μεταφέρουμε τη σαντιγί σε μπολ. Αφήνουμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το τυρί κρέμα, την άχνη και τη μαρμελάδα φράουλας σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στραγγίζουμε τις ζελατίνες καλά με τα χέρια μας και τις βάζουμε σε ένα μπολ με τον χυμό λεμονιού. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα στα 800 watt. Βγάζουμε από τον φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσουν τελείως οι ζελατίνες.
Ρίχνουμε τις ζελατίνες στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τη σαντιγί με τη βοήθεια μιας σπάτουλας σιλικόνης.
Καλύπτουμε με μεμβράνη τη βάση και τις άκρες μιας φόρμας (10x30 εκ.).
Κόβουμε πρώτα τις άκρες του ενός παντεσπανιού ώστε να ισιώσουν και στη συνέχεια το κόβουμε σε 2 ίσες μακρόστενες λωρίδες.
Τοποθετούμε το άλλο παντεσπάνι μέσα στη φόρμα, με τις καρδούλες να κοιτάνε προς τα έξω, έτσι ώστε να καλύπτεται ο πάτος και οι πλευρές κατά μήκος της φόρμας.
Αλείφουμε με ένα πινέλο τη μισή μαρμελάδα και ρίχνουμε από πάνω τη μισή γέμιση. Απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
Καλύπτουμε με τη μια λωρίδα από το άλλο παντεσπάνι, βάζοντας τις καρδούλες να κοιτάνε προς τα κάτω.
Αλείφουμε με την υπόλοιπη μαρμελάδα και ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση.
Κλείνουμε τη φόρμα με τη δεύτερη λωρίδα, βάζοντας τις καρδούλες να κοιτάνε πάλι προς τα κάτω.
Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο 5-6 ώρες, να σφίξει η κρέμα.
Σερβίρουμε με σαντιγί και πασπαλίζουμε με τη ροζ ζάχαρη.
Βρείτε το βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη «Piece of Cake» σε όλα τα καταστήματα Public και στο public.gr!