Public Βιβλιοθήκη: βιβλία τρόμου για ατρόμητους αναγνώστες

Περίληψη: Η επιστημονική φαντασία είναι ένα είδος πολύ παλιότερο από ότι μπορεί να νομίζεις και υπάρχει...

Η επιστημονική φαντασία είναι ένα είδος πολύ παλιότερο από ότι μπορεί να νομίζεις και υπάρχει από την αρχαιότητα. Δεμένη πολύ στενά με άλλα είδη όπως ο τρόμος, εξερευνά συνήθως σενάρια που συχνά έχουν να κάνουν με την τεχνολογία, την επιστήμη και πολλές φορές με το υπερφυσικό. Στην Public Βιβλιοθήκη θα βρεις πολλά μυθιστορήματα που θα καλύψουν όλες τις τρομακτικές σου απαιτήσεις.

Φαντασία και πραγματικότητα παντρεύονται μαεστρικά στο βιβλίο-φαινόμενο του Neil Gaiman, «Ο Πόλεμος των Θεών». Ένας πόλεμος που μαίνεται στις σκιές αλλά μπορεί να επηρεάσει ανεπανόρθωτα τον κόσμο. Ανάμεσα σε θεούς κι ανθρώπους βρίσκεται ο Σάντοου, που μία μέρα πριν βγει από τη φυλακή μαθαίνει πως η σύζυγός του και ο καλύτερός του φίλος είναι νεκροί. Όταν ο μυστηριώδης κ.Γουένσντεϊ του προσφέρει μία δουλειά, ο απελπισμένο Σάντοου δεν έχει πολλές επιλογές πέρα από το να δεχθεί. Αυτό που θα ανακαλύψει είναι πως η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική κάτω από την επιφάνεια.

Η πραγματικότητα γίνεται ακόμα πιο τρομακτική στον «Νεκροσκόπο» του Brian Lumley. Νεκροσκόπος είναι αυτός που μπορεί και επικοινωνεί με τους νεκρούς και ο Χάρι ανακάλυψε από πολύ μικρή ηλικία αυτή την ικανότητα. Έμαθε έτσι από πολύ νωρίς ότι ο θάνατος δεν είναι το τέλος. Η ικανότητά του αποδεικνύεται ανεκτίμητης αξίας σε καιρό πολέμου όταν και θα βρεθεί να κυνηγά ένα από τα μεγαλύτερα κακά του πλανήτη. Οι βρικόλακες υπάρχουν στ’ αλήθεια και ο Χάρι είναι αυτός που πρέπει να μας απαλλάξει από αυτούς. Αν τα βαμπίρ είναι από τα αγαπημένα σου μυθολογικά πλάσματα, τότε πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις τον Νεκροσκόπο.

Υπάρχει όμως κάτι που είναι πιο τρομακτικό και από τους βρικόλακες, ο ίδιος ο διάβολος. Αν είχες την ευκαιρία εσύ θα έκανες συμφωνίας με το διάβολο; Ο Τζόζεφ Γουάιτχεντ το έκανε, και αυτό του έφερε μεγάλα πλούτη στη ζωή. Η ευημερία όμως δεν είναι παντοτινή, και έρχεται κάποια στιγμή που ο Γουάιτχεντ θα πρέπει να πληρώσει για το καταραμένο παιχνίδι που έπαιξε πριν χρόνια.

Και τα τρία βιβλία θα τα βρεις αποκλειστικά στην Public Βιβλιοθήκη μαζί με πολλές ακόμα επιλογές τρόμου και φαντασίας. Ανακάλυψέ τα αν τολμάς.