Ποια είναι η αγαπημένη σου συνταγή; Φτιάξε την σωστά με τα απαραίτητα σκεύη

Περίληψη: Για να βγει το φαγητό όπως ακριβώς το θέλεις, χρειάζεσαι τα κατάλληλα σκεύη, τα οποία διαφέρουν ανάλογα το πιάτο.

Kάθε ένα από εμάς έχει το δικό του αγαπημένο φαγητό. Όποιο κι αν είναι το δικό σου, χρειάζεσαι και τα σωστά υλικά για να το φτιάξεις όπως σου αρέσει. Όταν λέμε υλικά δεν εννοούμε μόνο τα συστατικά του πιάτου, αλλά και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Για να βγει το φαγητό όπως ακριβώς το θέλεις, χρειάζεσαι τα κατάλληλα σκεύη, τα οποία διαφέρουν ανάλογα το πιάτο.

Για τους μακαρονάδες της παρέας, ένα σετ με κατσαρόλες δεν πρέπει να λείπει από τα ντουλάπια της κουζίνας. Τα διαφορετικά μεγέθη θα σε εξυπηρετήσουν ανάλογα με το πόσο φαγητό θέλεις να φτιάξεις κάθε φορά, ενώ ένα μικρό κατασρολάκι χρειάζεται για να φτιάχνεις τις σάλτσες σου. Μην ξεχάσεις και το σουρωτήρι, για να σουρώσεις εύκολα τα ζυμαρικά. Με χρόνο προετοιμασίας μικρότερο από 10 λεπτά τα μακαρόνια είναι από τα αγαπημένα φαγητά όλου του κόσμου. Βράσε τα όπως σου αρέσουν, al dente ή λίγο πιο βρασμένα –  εμείς δεν κρίνουμε, με την σωστή κατσαρόλα.

Εσύ πάλι που είσαι λάτρης του καλού κρέατος, σίγουρα θες να το ψήνεις μόνος σου για μέγιστη απόλαυση. Βάλε το αγαπημένο σου κομμάτι στη γάστρα και ψήστο σιγά-σιγά, για να γίνει όσο μαλακό και ζουμερό πρέπει. Στο φούρνο μπορείς να κάνεις πολλά ακόμα φαγητά, οπότε θες και ένα σετ από ταψιά διαφορετικού βάθους.

Το σιγά-σιγά όμως θέλει υπομονή και χρόνο, κάτι που δεν έχεις κάθε μέρα στη διάθεσή σου. Για να ξεμπερδεύεις από το μαγείρεμα μία ώρα αρχύτερα ρίξε το φαΐ στη χύτρα ταχύτητος. Άσε την πίεση να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα και εσύ θα έχεις το γεύμα έτοιμο πολύ γρηγορότερα.

Δεν γίνεται βέβαια κάθε μέρα να φτιάχνεις το αγαπημένο σου φαγητό, θέλεις και ποικιλία. Γι’ αυτό και η κουζίνα σου θα πρέπει να είναι εξοπλισμένη με ένα πλήρες σετ από σκεύη μαγειρικής. Ό,τι κι αν αποφασίσεις να μαγειρέψεις τελικά, μην περιμένεις μέχρι το απόγευμα για να το απολαύσεις. Με ένα δοχείο φαγητού ή τάπερ παίρνεις το γεύμα σου μαζί στη δουλειά για να το φας στο μεσημεριανό σου διάλλειμα.

Ό,τι σκεύος κι αν απαιτεί η αγαπημένη σου συνταγή θα το βρεις στο public.gr.