EMUI 10: Έφτασε η αναβάθμιση για Huawei P Smart – και όχι μόνο!

Περίληψη: Χαρμόσυνα νέα για όλους τους κατόχους Huawei, καθώς η εταιρεία κυκλοφορεί την αναβάθμιση σε Android 10 και για τα μικρότερα smartphones!

Το Android 10 έχει ανακοινωθεί ήδη εδώ και μερικούς μήνες και, όπως είθισται, επαφίεται στους κατασκευαστές να αποφασίσουν πότε – και αν – θα διαθέσουν τη νέα έκδοση του Android στις συσκευές που ήδη κυκλοφορούν. Οι κάτοχοι των smartphones της Huawei, λοιπόν, μαζί με τα δώρα των γιορτών, θα πάρουν ένα ακόμα δωράκι: το νέο λειτουργικό σύστημα της Google για τη συσκευή τους.

Το EMUI 10 είναι η έκδοση του Android 10, την οποία κυκλοφορεί η Huawei για τα δικά της μοντέλα. Η εταιρεία είχε ξεκινήσει να στέλνει την αναβάθμιση σε EMUI 10 στα μεγάλα «flagship» μοντέλα, όπως το Mate 20, 20 Pro, 20 X, P30, P30 Pro, Honor View 20, Honor 20, 20 Pro – κοινώς, όλα τα μοντέλα τα οποία βασίζονται στον επεξεργαστή Kirin 980. Αυτό δεν ήταν περίεργο, αφού παραδοσιακά τα «μεγάλα» μοντέλα – ναυαρχίδες κάθε εταιρείας παραδοσιακά παίρνουν αναβαθμίσεις για περισσότερο καιρό. Η Huawei, όμως, τώρα άρχισε τη διάθεση του EMUI 10 και για μικρότερα μοντέλα!

Χαράς ευαγγέλια, λοιπόν, για τους κατόχους του Huawei P Smart (2019), οι οποίοι έχουν ξεκινήσει ήδη, εδώ και μερικές ημέρες, να παίρνουν τη νέα αναβάθμιση, τουλάχιστον όσον αφορά τα ευρωπαϊκά μοντέλα των συσκευών. Έχουμε επιβεβαιωμένες εγκαταστάσεις σε Μεγάλη Βρετανία και Κροατία, επομένως περιμένετε λίαν συντόμως να… λάβετε κι εσείς το Android το αληθινόν!

Το update έρχεται σε ένα πακέτο μεγέθους 3,42GB, οπότε συνδέσου στο WiFi και σύνδεσε τον φορτιστή, γιατί αυτό θα πάρει ώρα – αν και το μέγεθος είναι σχετικά... πετίτ για τέτοια αναβάθμιση!

Η σημασία, όμως, του update είναι πολύ μεγαλύτερη. Εφόσον η Huawei κυκλοφορεί το EMUI 10 για το P Smart, το οποίο χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή Kirin 710, αυτό ανοίγει μεγάλες προσδοκίες και για τα υπόλοιπα smartphones της εταιρείας, τα οποία βασίζονται στον ίδιο επεξεργαστή. Σειρά παίρνουν, λοιπόν, τα P30 Lite, P20 Lite (2019) και Honor 8X και περιμένουμε εναγωνίως την κυκλοφορία του νέου Android για αυτά!

Μείνε συντονισμένος στη συχνότητα του Public Blog, για να μάθεις τα τελευταία νέα!