UltraFine Ergo 4K: Η νέα υπερ-οθόνη της LG και η περιστρεφόμενη βάση της!

Περίληψη: Το όνομα αυτής: LG UltraFine Ergo. Και η χάρη της: η καταπληκτική, περιστρεφόμενη και ρυθμιζόμενη βάση!

Η LG είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια για τις κορυφαίες οθόνες της, οι οποίες έχουν φτάσει, πλέον, σε... εξωπραγματικές αναλύσεις και καταπληκτική ποιότητα εικόνας. Τα πράγματα όμως έχουν μείνει στάσιμα όσον αφορά την εξωτερική τους σχεδίαση. Στο κάτω-κάτω, τι περιμένεις να δεις από μια οθόνη; Όλοι οι κατασκευαστές προσπαθούν, πλέον, να κάνουν τις οθόνες τους όσο πιο λεπτές γίνεται, με όσο το δυνατόν μικρότερα περιθώρια γύρω από την ενεργή ορατή περιοχή, ενώ ακόμη και τα πλήκτρα ρυθμίσεων κρύβονται στα πλαϊνά ή στο πίσω μέρος. Τι μένει, λοιπόν, να κάνει ένας σχεδιαστής για να ξεχωρίσει;

Η LG μάλλον πήρε πολύ σοβαρά το... challenge και φαίνεται πως οι σχεδιαστές της κατέληξαν ότι το μόνο πράγμα που κάνει μια οθόνη να ξεχωρίσει, εκτός από την ίδια την ποιότητα της εικόνας, είναι… η βάση!

Αυτή η καταπληκτική βάση, λοιπόν, η οποία ξεπερνά τις περισσότερες after-market βάσεις σε λειτουργικότητα, είναι πρακτικά ένας βραχίονας, ο οποίος επιτρέπει στην οθόνη να περιστραφεί σε πολλούς άξονες και της δίνει πολλούς βαθμούς ελευθερίας. Ακόμη και να γυρίσει προς τα πίσω και να «βλέπει» την αντίθετη πλευρά!

Στα χαρακτηριστικά της οθόνης, τώρα, γιατί πρέπει να τα πούμε και αυτά, η οθόνη είναι 32 ιντσών με ανάλυση 4K, όπερ σημαίνει 3840×2160, σε ρυθμό ανανέωσης 60Hz, πάνελ IPS, υποστήριξη FreeSync της AMD, 350 nits φωτεινότητα και κάλυψη του προτύπου DCI-P3 κατά 95%. Αν και διαθέτει θύρα USB-C με τη δυνατότητα να φορτίζει την ίδια τη συσκευή που της στέλνει το σήμα, διαθέτει επιπλέον και θύρες HDMI και DisplayPort.

Αν έχεις... ψηθεί ήδη με την οθονάρα της LG και τον καταπληκτικό της βραχίονα, stay tuned στο Public Blog για όλα τα νεότερα!