MediaTek Helio G70: Ο επεξεργαστής για budget gaming smartphone

Περίληψη: Τα gaming smartphone θα γίνουν αρκετά πιο προσιτά πολύ σύντομα χάρη στη MediaTek. Ο Helio G70 επεξεργαστής, που ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό, είναι πολύ δυνατός και πολύ οικονομικός!

Μέχρι πρόσφατα ήξερες πως το gaming ήθελε είτε ένα δυνατό gaming PC ή ένα gaming laptop. Τα τελευταία χρόνια, όμως, αυτό έχει αλλάξει. Το gaming μέσω smartphone έχει γίνει πολύ δημοφιλές και έτσι δημιουργήθηκαν τα πρώτα smartphone που απευθύνονται σε όσους παίζουν ανταγωνιστικά παιχνίδια μέσω κινητού. Αυτά είναι συνήθως κινητά με flagship χαρακτηριστικά και...flagship τιμές. Όχι για πολύ, όμως, καθώς ο Helio G70 επεξεργαστής από τη MediaTek υπόσχεται να αλλάξει τα δεδομένα.

Το νέο SoC της MediaTek αποτελείται από οκτώ πυρήνες σε διαρρύθμιση 2+6. Οι δύο ισχυρότεροι πυρήνες τρέχουν στα 2GHz και είναι τεχνολογίας Cortex A75. Οι υπόλοιποι έξι πυρήνες είναι Cortex A55 χαμηλής κατανάλωσης και μπορούν να φτάσουν μέχρι και το 1,7GHz. Η μέγιστη RAM του chipset μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 8GB.

Το σημαντικότερο όμως για ένα gaming smartphone, έστω και οικονομικό, είναι η GPU. Ο MediaTek Helio G70 εξοπλίζεται με την Mali-G52 2EEMC2 κάρτα γραφικών, η οποία έχει μέγιστο χρονισμό τα 820MHz. Η ανάλυση οθόνης που υποστηρίζεται είναι 1080p με αναλογία έως και ultra-wide 21:9. Υπάρχει επίσης η λειτουργία CorePilot, η οποία ελέγχει τη συχνότητα επεξεργαστή και κάρτας γραφικών κατά το gaming, με σκοπό την επίτευξη της μέγιστης δυνατής απόδοσης.

Στο κομμάτι της κάμερας, τα smartphone που θα ενσωματώσουν τον Helio G70 μπορούν να έχουν αισθητήρες μέχρι και 48MP ή διπλή κάμερα 16+16MP. Στο βίντεο η μέγιστη υποστηριζόμενη ανάλυση φτάνει τα 1080p/60fps. Ως οικονομικό chipset, ο Helio G70 δεν θα είναι 5G. Το modem του SoC τρέχει σε ταχύτητες 4G μέχρι και 300Mbps, ενώ η σύνδεση με το router μπορεί να γίνει μέσω του προτύπου Wi-Fi 5 (802.11.ac).

Stay tuned στο Public Blog για όλα τα νεότερα!