Huawei P40 Series: Η mobile φωτογραφία σε νέα ύψη!

Περίληψη: Τις νέες ναυαρχίδες της σειράς P παρουσίασε η Huawei και για ακόμα μία φορά η φωτογραφία είναι στο επίκεντρο. Η σειρά P40 αποτελείται από 3 μοντέλα και ήρθε η ώρα να μάθεις τα πάντα για αυτά.

Από την πρώτη μέρα της συνεργασίας της Huawei με τη Leica, έγινε ξεκάθαρο πως τα smartphone του Κινέζου κατασκευαστή θα ξεχωρίζουν για την φωτογραφική τους μηχανή. Από τότε, κάθε χρόνο βλέπουμε και νέα επιτεύγματα στον τομέα των mobile λήψεων από τα smartphone της Huawei και το 2020 δεν αποτελεί εξαίρεση. Η σειρά Huawei P40, που μόλις ανακοινώθηκε, ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη του mobile photography, οπότε πάμε να τη γνωρίσουμε.

Φέτος η σειρά P αποτελείται από 3 μοντέλα. Αυτά είναι τα: Huawei P40, Huawei P40 Pro και Huawei P40 Pro+. Όπως μπορείς πολύ εύκολα να καταλάβεις, η καλύτερη κάμερα βρίσκεται στην P40 Pro+ έκδοση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τα υπόλοιπα μοντέλα απέχουν πολύ, σε φωτογραφικές δυνατότητες. Διαβάζοντας παρακάτω, θα καταλάβεις τι εννοούμε.

Αρχικά, και στα τρία μοντέλα βρίσκουμε τον ίδιο βασικό αισθητήρα με ανάλυση 50MP. Ο συγκεκριμένος, με μέγεθος 1/1,28’’, είναι ο μεγαλύτερος που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε smartphone .Η κάμερα συνδυάζει 4 πίξελ σε ένα, για τελικό αποτέλεσμα 12,5MP, δημιουργώντας έτσι πίξελ με μέγεθος 2,44μm. Επίσης, ο αισθητήρας αυτός διατηρεί το RYYB φίλτρο, με τη Huawei να υποστηρίζει πως η κύρια κάμερα των Huawei P40 συγκεντρώνει το περισσότερο φως από οποιοδήποτε άλλο smartphone. Από εδώ και πέρα όμως αρχίζουν οι διαφορές.

Στο Huawei P40 υπάρχουν ακόμα: ένας telephoto αισθητήρας με ανάλυση 8MP o οποίος προσφέρει οπτικό ζουμ 3X και ένας ultra-wide φακός με ανάλυση 16MP. Περνώντας στο Huawei P40 Pro βλέπουμε πως το ρόλο του τηλεφακού αναλαμβάνει εδώ ένας Periscope αισθητήρας (σαν αυτόν που είχαμε δει στο Huawei P30 Pro) o οποίος μεγεθύνει κατά τις λήψεις σου. Αναβαθμισμένος είναι και ο υπερευρυγώνιος αισθητήρας ο οποίος μπορεί να απαθανατίσει στιγμές σε ανάλυση 40MP. Το σύστημα του Huawei P40 Pro συμπληρώνει ένας αισθητήρας ToF 3D, για μέτρηση απόστασης.

Και ερχόμαστε τώρα στο απόλυτο εργαλείο φωτογράφισης, το Huawei P40 Pro+. Όπως είπαμε και παραπάνω, η συσκευή εξοπλίζεται με έναν κύριο αισθητήρα 50MP. Πέρα από αυτόν όμως, το P40 Pro+ εξοπλίζεται με τέσσερεις ακόμα, δηλαδή 5 αισθητήρες συνολικά! Αντί για έναν zoom φακό, η συσκευή έχει δύο. Ο ένας από αυτούς είναι 8MP και σου δίνει τη δυνατότητα για 3X οπτικό ζουμ, αλλά την παράσταση κλέβει ο δεύτερος. Αυτός χρησιμοποιεί μία ακόμα πιο εξελιγμένη periscope διαρρύθμιση, με πολλαπλά πρίσματα και καθρέπτες για να μπορείς να ζουμάρεις 10Χ οπτικά ή και 100X ψηφιακά. Το πακέτο συμπληρώνεται από τον ίδιο 40MP ultra-wide αισθητήρα, που είδαμε και στο Pro, και από την ToF 3D κάμερα.

Οι φωτογραφικές δυνατότητες των νέων Huawei smartphone τραβούν -δικαιολογημένα- τη μεγαλύτερη προσοχή, αλλά και τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά εντυπωσιάζουν. Ας τα δούμε και αυτά λοιπόν.

Και οι τρεις εκδόσεις της νέας Huawei ναυαρχίδας χρησιμοποιούν το Kirin 990 SoC ο οποίος αποτελείται από οκτώ πυρήνες και ενσωματωμένο 5G modem. Και τα τρία μοντέλα διαθέτουν 8GB RAM, με τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο να είναι 128GB στο P40, 256GB στο P40 Pro και 512GB στο Huawei P40 Pro+. Στο κομμάτι της αυτονομίας, το Huawei P40 εξοπλίζεται με μπαταρία 3.800mAh, ενώ τα Huawei P40 Pro και P40 Pro+ διαθέτουν μπαταρία 4200mAh. Εδώ αξίζει να σταθούμε και στη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης του Huawei P40 Pro+. Το νέο smartphone της Huawei γίνεται η πρώτη εμπορικά διαθέσιμη συσκευή που υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση στα 40W.

Η διαφορά στις μπαταρίες οφείλεται κυρίως στο μέγεθος. Το Huawei P40 είναι μικρότερο, με την OLED οθόνη του να είναι διαγωνίου 6,1 ιντσών και ανάλυσης 2340×1080. Τα μεγαλύτερα «αδέρφια» του εξοπλίζονται και αυτά με OLED πάνελ, μόνο που το μέγεθος εδώ είναι 6,58 ίντσες και η ανάλυση φτάνει τα 2640×1200. Επιπλέον, η οθόνη αυτή έχει ρυθμό ανανέωσης 90Hz. Και τα τρία μοντέλα διαθέτουν ένα μακρόστενο hole-punch κενό επάνω αριστερά, το οποίο στεγάζει τη selfie camera των 32MP μαζί με μερικούς ακόμα αισθητήρες.

Οι νέες συσκευές της Huawei μόλις ανακοινώθηκαν, αλλά δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα. Αν ανυπομονείς να τις κάνεις δικές σου, μείνε συντονισμένος στο Public Blog για να μάθεις ό,τι νεότερη πληροφορία προκύψει για τα νέα smartphone της σειράς Huawei P40.