Xbox Series X|S controller: Σε μελλοντικό update η υποστήριξη Apple συσκευών

Περίληψη: Το χειριστήριο των next-gen κονσολών της Microsoft δεν είναι συμβατό ακόμα με Apple συσκευές, αλλά το update που θα προσθέσει τη δυνατότητα είναι ήδη στα σκαριά.

Οι κονσόλες νέας γενιάς έχουν μόλις κυκλοφορήσει και ένα μέρος της βελτιωμένης gaming εμπειρίας που προσφέρουν οφείλεται στα νέα χειριστήρια. Πέρα από τις κονσόλες όμως, δεν είναι λίγοι αυτοί που ανυπομονούν να χρησιμοποιήσουν τα νέα controllers σε άλλες συσκευές όπως PC ή smartphone. Για το Xbox Series X|S controller συγκεκριμένα, δεν είναι δυνατή ακόμα η σύνδεσή του με Apple συσκευές. Τόσο τα Mac όσο και τα iPhone, iPad και Apple TV δεν είναι ακόμα συμβατά με το νέο ασύρματο χειριστήριο της Microsoft.

Η μόνη σημαντική αλλαγή που προσθέτει το χειριστήριο των Xbox Series X|S είναι το Bluetooth Low Energy, το οποίο βοηθά στην αυτονομία της συσκευής. Παρόλα αυτά δεν υποστηρίζεται ακόμα, ενώ το χειριστήριο της προηγούμενης γενιάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά με Apple συσκευές. Οι κάτοχοι Mac, iPhone, iPad και Apple TV που θέλουν να συνδέσουν το χειριστήριο της νέας κονσόλας με τη συσκευή τους φαίνεται πως δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ ακόμα για να προστεθεί υποστήριξη.

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της Apple σχετικά με την υποστήριξη χειριστηρίων, η εταιρία συνεργάζεται ήδη με τη Microsoft για να προσθέσει τη συμβατότητα σε μελλοντικό update. Το πότε ακριβώς μπορούμε να περιμένουμε αυτό το update δεν είναι ακόμα γνωστό.

Ακόμα πιο σημαντική είναι για πολλούς χρήστες Apple η συμβατότητα με το DualSense. Το PS5 controller είναι αυτό που φέρνει τις περισσότερες καινοτομίες και αναβαθμίσεις, οπότε η σύνδεσή του με Apple συσκευές είναι μία πολύ πιο ενδιαφέρουσα πρόταση. Η Apple δεν έχει δώσει ακόμα κάποια ένδειξη για το πότε μπορεί να προστεθεί υποστήριξη για το DualSense ούτε για το ποια από τα χαρακτηριστικά του θα συνεργάζονται με τις συσκευές της. Η συνδεσιμότητα με DualSense είναι σχεδόν βέβαιο πως θα έρθει όμως. Η Apple υποστηρίζει πλήρως το DualShock 4 και δεν έχει λόγο να μην θέλει και το νέο επαναστατικό χειριστήριο της Sony να συνδέεται με τις συσκευές της.