Η καλύτερη χρονιά μόλις ξεκίνησε / 10 βιβλία για να σκεφτούμε αλλιώς!

Περίληψη: Ο κόσμος είναι όπως εσύ τον βλέπεις! Μπορείς να μάθεις να τον βλέπεις αλλιώς! Διάβασε το σωστό βιβλίο και άλλαξε τον κόσμο γύρω σου, αλλάζοντας πρώτα τον εαυτό σου!

Είναι αυτό που λέμε ως φράση: δες τα πράγματα με άλλο μάτι. Για να δεις τα πράγματα με άλλο μάτι, θα πρέπει να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να σκέφτεται διαφορετικά. Να κοιτάει σε βάθος. Να βλέπει περισσότερα επίπεδα, διαφορετικές γωνίες, να βρίσκει εναλλακτικές!

Παραφράζοντας λίγο το γνωστό γνωμικό, δε μπορεί να θέλεις να αλλάξεις τον εαυτό σου, κάνοντας ακριβώς τα ίδια πράγματα που έκανες πάντα!

Έχουμε ψάξει, λοιπόν, στα ράφια του Public.gr και εντοπίσαμε μερικά βιβλία που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις διάφορες πτυχές του εαυτού σου. Και ξεκινάμε από τη δουλειά!

Για όλους τους επίδοξους ηγέτες, το βιβλίο “Οι 21 απαράβατοι νόμοι της ηγεσίας” θα σου δώσουν την πυξίδα για να γίνεις ηγέτης. Ακολούθησε τους νόμους αυτούς και οι άνθρωποι θα σε ακολουθήσουν! Για να γίνεις πιο αποτελεσματικός, όμως, θα πρέπει να αλλάξεις συνήθειες. Ποιες είναι οι συνήθειες των πιο αποτελεσματικών ανθρώπων; Διάβασε το “Οι 7 συνήθειες των εξαιρετικά αποτελεσματικών ανθρώπων” και ξεκίνα κι εσύ την πορεία σου στην αποτελεσματικότητα! Η σωστή διαχείριση, όμως, είναι εκ των ων ουκ άνευ. Μάθε σωστό μάνατζμεντ για να διαχειρίζεσαι με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τις καταστάσεις που συναντάς στη ζωή σου. “150 συμβουλές για σωστό μάνατζμεντ” από το Harvard Business Review είναι το βιβλίο που θα πρέπει να γίνει ο οδηγός σου, είτε μιλάμε για την οργάνωση του χρόνου σου, είτε για θέματα του εργασιακού σου χώρου.

Πέρα από τη διαχείριση και το μάνατζμεντ, όμως, υπάρχουν και άλλα επίπεδα στη ζωή. Η μουσική είναι ένα από αυτά και μάλιστα πολλά μουσικά ρεύματα συνδυάστηκαν με κινήματα τρόπου σκέψης. Διάβασε το “Ωκεανός του ήχου” και μάθε την ιστορία του ηλεκτρονικού ήχου, το ambient, την ψυχεδέλεια και όλα τα άλλα μουσικά ρεύματα τα οποία επηρέασαν και επηρεάστηκαν από τον τρόπο σκέψης! Η σκέψη, όμως, δεν είναι μόνο το IQ. Αντιθέτως, η “συναισθηματική ευφυΐα” είναι κάτι το οποίο ίσως έχει μεγαλύτερη σημασία. Στο “Emotional Intelligence”, ο Daniel Goleman αναλύει την συναισθηματική ευφυΐα, την συνειδητότητα, την ενσυναίσθηση, τις κοινωνικές δεξιότητες και όλες τις άλλες παραμέτρους οι οποίες καθορίζουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε.

Αν σε συναρπάζουν οι σχολές σκέψης της ανατολής, όμως, διάβασε το “The Path” και μπες στον κόσμο της φιλοσοφίας της Κίνας και της ανατολής. Μάθε τον τρόπο σκέψης του Κομφούκιου και του Zhuangzi και άλλαξε τη ζωή σου, με μικρά βήματα! Τελικά, όμως, είμαστε όλοι υλικά όντα. Βρισκόμαστε όλοι στον ίδιο πλανήτη, ανακυκλώνουμε την ίδια ύλη, λουζόμαστε στο φως του ίδιου αστεριού. “Είμαστε αστρόσκονη”, όπως λέει ο Διονύσης Σιμόπουλος. Το σύμπαν είναι τεράστιο κι εμείς είμαστε ένα απειροστό μέρος του. Αλλά αυτό δεν πρέπει να μας τρομάζει!

Τελικά, όμως, μήπως θα πρέπει να μάθουμε να συνυπάρχουμε με την υπόλοιπη φύση; Τα ζώα συνυπάρχουν με εμάς και μπορούμε να μάθουμε πολλά και σημαντικά πράγματα, για μια ζωή καλύτερη, πιο φωτεινή και πιο απελευθερωμένη. “Ζήσε όπως η γάτα” και βρες την ευτυχία παντού γύρω σου! Για να μην τρως σαν τη γάτα, όμως, “Lean cooking with friends”. Μάθε να μαγειρεύεις υγιεινά και άλλαξε το σώμα σου και, μαζί με αυτό, το μυαλό σου. Νομίζεις πως ο τρόπος που σκέφτεσαι δεν επηρεάζεται από το φαγητό σου; Μεγάλο λάθος! Και φτάνουμε στο σημαντικότερο όλων: στο σεξ! “Το σεξ μετράει” και θα αλλάξει τον τρόπο που ζεις. Κάν’το χωρίς ενοχές, χωρίς αναστολές, χωρίς καταπίεση. Κάν’το γιατί είναι η πεμπτουσία της ζωής και στην τελική… γιατί αυτό είναι που μετράει!

Για αυτά και πολλά περισσότερα, μπες στο Public.gr και βρες τα βιβλία που θα σου αλλάξουν τη ζωή! Η νέα σου ζωή σε περιμένει να την ανακαλύψεις! Στο Public!