Nokia Χ71: Κάμερα 48MP και οθόνη 6,39” με οπή!

Περίληψη: Μπορεί το Nokia 9 PureView να ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο του στην αγορά, όμως η...

Μπορεί το Nokia 9 PureView να ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο του στην αγορά, όμως η Nokia δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια και ετοιμάζει παράλληλα τα υπόλοιπα μοντέλα που θα αντιπροσωπεύσουν την εταιρεία στις χαμηλότερες κατηγορίες τιμής, με αντίστοιχο προσανατολισμό στη φωτογραφία.

Κάπως έτσι, ανακοινώθηκε προχτές στην Ταϊβάν το Nokia Χ71, με κύρια χαρακτηριστικά την οθόνη διαγωνίου 6,39” με οπή και το σύστημα τριπλής κάμερας με βασικό αισθητήρα των 48MP, κατασκευής Sony.

Πιο αναλυτικά, η PureDisplay οθόνη του Nokia X71 χρησιμοποιεί πάνελ τεχνολογίας LCD αναλογίας πλευρών 19.3:9 και ανάλυσης FHD+, που καλύπτει το 93% της πρόσοψης, έχοντας πολύ μικρά περιθώρια και οπή αντίστοιχη του Galaxy S10, προκειμένου να φιλοξενηθεί η μπροστινή κάμερα των 16MP.

Η τριπλή κύρια κάμερα, εκτός από τον αισθητήρα των 48MP, χρησιμοποιεί ένα αισθητήρα των 8MP με ευρυγώνιο φακό και ένα αισθητήρα των 5MP για καταγραφή δεδομένων βάθος πεδίου, ενώ όλα τα οπτικά μέρη φέρουν την υπογραφή της Zeiss.

Οι υπόλοιπες προδιαγραφές περιλαμβάνουν επεξεργαστή Snapdragon 660, 6GB RAM, 128GB αποθηκευτικού χώρου, υποδοχή για κάρτα microSD, αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων στην πλάτη, υποδοχή 3,5mm για τα ακουστικά, μπαταρία 3.500mAh με φορτιστή fast charge των 18W και λειτουργικό Android 9.0.

Το Nokia X71 θα ξεκινήσει να διατίθεται στις αγορές της Ταϊβάν και της Κίνας στα τέλη Απριλίου, όμως δεν θα αργήσει το λανσάρισμά του στην Ευρώπη, ως Nokia 8.1 Plus.