Ο Anthony Horowitz έρχεται στα Βραβεία Βιβλίου Public 2019!

Περίληψη: Λέμε και ξαναλέμε για τα φετινά Βραβεία Βιβλίου Public, που θα απονεμηθούν στις 13 Ιουνίου σε...

Λέμε και ξαναλέμε για τα φετινά Βραβεία Βιβλίου Public, που θα απονεμηθούν στις 13 Ιουνίου σε μια βραδιά γεμάτη βιβλία και όμορφες εκπλήξεις, αλλά η πιο σημαντική από αυτές φέρει ένα σχεδόν θρυλικό όνομα.

Ο λόγος για τον Anthony Horowitz, που έχει αποκτήσει φανατικούς αναγνώστες με το αστυνομικό μυθιστόρημα «Οι φόνοι της κίσσας», και θα βρίσκεται σε αυτή τη μεγάλη γιορτή για να απονείμει το ειδικό βραβείο «Τιμώμενη χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο»

Ποιος είναι, όμως, ο Anthony Horowitz;

Ο 64χρονος Βρετανός συγγραφέας και storyteller έχει γράψει περισσότερα από σαράντα βιβλία, καθώς και σενάρια για βραβευμένες τηλεοπτικές σειρές και τον κινηματογράφο, αλλά και θεατρικά έργα, ενώ διατηρεί και ταξιδιωτική στήλη στην εφημερίδα The Telegraph. Έγινε διεθνώς γνωστός με τη σειρά παιδικών βιβλίων με ήρωα τον έφηβο κατάσκοπο Alex Rider, ενώ οι ενήλικοι αναγνώστες δεν μπορούν να αφήσουν από τα χέρια τους τα βιβλία μυστηρίου του.

Σταθμό στη συγγραφική του πορεία αποτέλεσε η χρονιά (2011), όταν το ίδρυμα Arthur Conan Doyle τού ανέθεσε να γράψει τα μυθιστορήματα The House of Silk (2011) και Moriarty (2014), με ήρωα τον θρυλικό Sherlock Holmes, τα οποία, φυσικά και έγιναν best sellers. Ακολούθησε, επίσης, το 2015, το Trigger Mortis, ένα μυθιστόρημα για τον James Bond.

Σχετικά με το ειδικό βραβείο «Τιμώμενη χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο»

Τη βραδιά της απονομής των βραβείων, λοιπόν, ο Anthony Horowitz θα εκπροσωπήσει τη χώρα του και θα βραβεύσει ένα βιβλίο, το οποίο θα είναι έργο συγγραφέα του Ηνωμένου Βασιλείου, θα έχει μεταφραστεί στην ελληνική γλώσσα και θα έχει εκδοθεί από ελληνικές εκδόσεις μέσα στο 2018. Το βιβλίο που θα το «σηκώσει» θα αναδειχθεί από τη short list δέκα τίτλων με τις ψήφους της ειδικής επιτροπής που έχει συστήσει το Public σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο.

Ομολογούμε ότι στη λίστα με τους λόγους για τους οποίους αναμένουμε τα Βραβεία Βιβλίου Public 2019 μόλις προστέθηκε ακόμη ένας, και μάλιστα με ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας!

Επίσης, σημείωσε στην ατζέντα σου ότι ο Anthony Horowitz θα βρεθεί στο Public Τσιμισκή και στο Public Συντάγματος στις 11 και στις 12 Ιουνίου αντίστοιχα, για να μιλήσει για τα βιβλία του και να υπογράψει τα δικά σου!