"Ο Άνθρωπος στον Άρη" προσγειώνεται στη μεγάλη οθόνη!

Περίληψη: Εντυπωσιακές εικόνες, αυθεντικό σασπένς, ένας χαρισματικός ήρωας και μία από τις μεγαλύτερες περιπέτειες της χρονιάς: ετοιμαστείτε...

Εντυπωσιακές εικόνες, αυθεντικό σασπένς, ένας χαρισματικός ήρωας και μία από τις μεγαλύτερες περιπέτειες της χρονιάς: ετοιμαστείτε για την πιο συναρπαστική «Διάσωση»!

Έχετε απορροφηθεί ποτέ τόσο πολύ από το θέμα ενός βιβλίου που να περάσετε τις επόμενες ημέρες από τη στιγμή που φτάσατε στην τελευταία σελίδα του, με ένα απλανές βλέμμα χαραγμένο στο πρόσωπό σας, κοιτάζοντας το απέραντο κενό; "Πού ταξιδεύεις παιδάκι μου;", σε ρωτάνε συγγενείς και φίλοι. Άντε τώρα να απαντήσεις στον Άρη και να σε πάρουν στα σοβαρά... Έλα όμως που εσύ λες αλήθεια! Γιατί μόλις τελειώσεις το βιβλίο "Άνθρωπος στον Άρη", η αλήθεια είναι ότι δε σου μένουν και πολλές επιλογές απ' το να σκέφτεσαι τι θα είχες κάνει εσύ αν είχες ξεμείνει στο...σπίτι των "Αρειανών"!

???????????

Καθόλου μόνος, όμως, δεν είσαι σε αυτήν την...-ας την πούμε- διαστημολαγνεία! Ναι, θα το'χεις καταλάβει κι εσύ μέχρι τώρα πως το διάστημα και τα μυστικά που κρύβει ασκούν μια ιδιαίτερη γοητεία στην έβδομη τέχνη. Και η αλήθεια είναι πως από τα αείμνηστα "Star Wars", "Star Trek" και "Alien", μέχρι το πιο πρόσφατο "Gravity" και το αριστουργηματικό "Interstellar", θα νόμιζε κανείς ότι η μεγάλη οθόνη έχει χορτάσει διαστημόπλοια, αλλά μάλλον το αντίθετο συμβαίνει... Ειδικά αν κρίνουμε από τη «Διάσωση», τη νέα ταινία του Ridley Scott, με πρωταγωνιστή τον Matt Damon, που έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες την 1η Οκτωβρίου!

???????????

Βασισμένη στο best seller μυθιστόρημα του Άντι Γουίαρ, η «Διάσωση» αφηγείται την ιστορία του αστροναύτη Μαρκ Γουάτνι (Ματ Ντέιμον), ο οποίος, κατά τη διάρκεια μιας επανδρωμένης αποστολής στον Άρη, θεωρείται νεκρός μετά από μια σφοδρή καταιγίδα και εγκαταλείπεται από το υπόλοιπο πλήρωμα. Όμως, ο Γουάτνι είναι ακόμη ζωντανός και ξαφνικά βρίσκεται μόνος σε έναν αφιλόξενο πλανήτη. Έχοντας ελάχιστες προμήθειες, πρέπει να επιστρατεύσει την εφευρετικότητα, την ευφυΐα και το κουράγιο του για να επιβιώσει και να βρει έναν τρόπο να ειδοποιήσει τη Γη ότι είναι ζωντανός...

Εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά, η NASA και μία ομάδα διεθνών επιστημόνων δουλεύουν ακούραστα για να φέρουν πίσω τον «Αρειανό», ενώ ταυτόχρονα τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος σχεδιάζουν μία τολμηρή, αν όχι αδύνατη, επιχείρηση διάσωσης. Καθώς αυτές οι ιστορίες γενναιότητας εξελίσσονται, ο κόσμος ενώνεται για να υποστηρίξει την προσπάθεια επιστροφής του Γουάτνι.

anthropos ston ari

Με τις σκηνοθετικές οδηγίες του σπουδαίου σκηνοθέτη και κορυφαίου του είδους, Ridley Scott, «Η Διάσωση» έχει ένα λαμπερό καστ που περιλαμβάνει επίσης τους Jessica Chastain, Michael Peña, Jeff Daniels, Kate Mara, Kristen Wiig, Chiwetel Ejiofor, Sebastian Stan, Donald Glover και Sean Bean.

Εκτός από όλα αυτά, όμως, η «Διάσωση» έχει και κάτι ακόμα πιο ξεχωριστό: τη συνδρομή της NASA, αφού εκτός από το γεγονός ότι 50 σελίδες του σεναρίου είναι υλικό που προέρχεται από την ίδια, η σκηνή της ταινίας που αφορά την αποστολή στον Άρη βασίζεται στα μελλοντικά σχέδιά της!

Ε, με τόσο μεγάλα ονόματα στο...πλήρωμα και τη NASA συνοδοιπόρο, είναι σίγουρο πως μόνο καλά πράγματα έχουμε να περιμένουμε στη μεγάλη οθόνη από τη «Διάσωση» την 1η Οκτωβρίου!

Το βιβλίο "Άνθρωπος στον Άρη" κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος και θα το βρείτε εδώ!