Ο David Gilmour έβγαλε σε δημοπρασία τις κιθάρες του για καλό σκοπό

Περίληψη: Μία δημοπρασία που έμελλε να σπάσει ρεκόρ διεξήχθη πριν λίγες μέρες στη Νέα Υόρκη. Εκεί,...

Μία δημοπρασία που έμελλε να σπάσει ρεκόρ διεξήχθη πριν λίγες μέρες στη Νέα Υόρκη. Εκεί, ο David Gilmour των Pink Floyd αποφάσισε να αποχωριστεί πάρα πολλές από τις κιθάρες του με σκοπό να βοηθήσει στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Ο οίκος Christie’s έβγαλε στο σφυρί συνολικά 123 κιθάρες οι οποίες προσέλκυσαν το ενδιαφέρον πάνω από 2000 ατόμων από 66 διαφορετικές χώρες. Το αποτέλεσμα ήταν η συλλογή να συγκεντρώσει ποσό ρεκόρ το οποίο ξεπέρασε τα 21 εκατομμύρια δολάρια. Με αυτό το ποσό η συλλογή από κιθάρες έγινε η ακριβότερη που έχει δημοπρατηθεί ποτέ, κατακτώντας το αντίστοιχο βραβείο Guinness.

Αυτό όμως δεν ήταν το μόνο ρεκόρ της βραδιάς. Η κιθάρα που απέσπασε τη μεγαλύτερη τιμή από όλες ήταν η θρυλική «The Black Strat» που είναι σχεδόν όσο διάσημη όσο και ο ίδιος ο David Gilmour. Η κιθάρα αυτή ήταν ένα από τα βασικά υλικά της δημιουργίας μερικών από των σημαντικότερων δίσκων της Rock μουσικής, όπως το «The Dark Side of the Moon», το «The Wall» κ.α. Η νικητήρια προσφορά έφτασε σχεδόν τα 4 εκατομμύρια δολάρια ($3,975,000) κάνοντας έτσι την Black Strat την ακριβότερη κιθάρα που έχει πουληθεί ποτέ σε φιλανθρωπική δημοπρασία.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τεράστια με τον David Gilmour να χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα απίστευτο. Όλα τα έσοδα από την δημοπρασία θα πάνε στη μη κερδοσκοπική εταιρία ClientEarth η οποία αποτελείται από δικηγόρους και ειδικούς σε θέματα περιβάλλοντος. Η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της ανθρωπότητας σύμφωνα με τον Gilmour και ελπίζουμε πως η ενέργεια του θα εμπνεύσει ακόμα περισσότερους ανθρώπους να ταχθούν υπέρ της διάσωσης του πλανήτη.