Ο Detective Pikachu φτάνει στη μεγάλη οθόνη!

Περίληψη: Έφτασε η ώρα για να δούμε μια ταινία με Pokemon και μίξη γραφικών και κανονικών...

Έφτασε η ώρα για να δούμε μια ταινία με Pokemon και μίξη γραφικών και κανονικών ηθοποιών, μία ταινία που αποτελεί ομολογουμένως τη μεγαλύτερη έκπληξη της χρονιάς!

Πάμε λίγο στην υπόθεση, spoiler-free:

Η ιστορία ξεκινά βλέποντας τον Tim Goodman, πρώην εκπαιδευτή Pokemon και νυν… περιφερόμενο άνεργο, να μαθαίνει πως ο πατέρας του, ο οποίος ήταν ντετέκτιβ στην Ryme City, πέθανε. Η Ryme City στην ιστορία είναι κάτι σαν τη Νέα Υόρκη αλλά μαζί με Pokemons. Ο πατέρας Goodman είχε αναλάβει μια μεγάλη υπόθεση και οι συνθήκες του θανάτου του είναι πολύ περίεργες. Επομένως, ο Tim πάει για να μάθει τι συνέβη. Μαζί του, όμως, έρχεται και ο Detective Pikachu, ο οποίος είναι τόσο αξιαγάπητος όσο και ικανότατος στην «τέχνη» της διαλεύκανσης μυστηρίων και τη λύση γρίφων.

Προφανώς έχουμε και το «μεγάλο μυστήριο» που θα λυθεί, έχουμε και την εμφάνιση πολλών άλλων Pokemons κατά τη διάρκεια της ιστορίας.

Μην ανησυχείς, όμως, η ταινία είναι άκρως ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική.

Αναφέραμε πως τη φωνή του Pikachu κάνει ο Ryan Reynolds;

Προφανώς, το highlight της ταινίας είναι ο ίδιος ο Pikachu και η σχέση αγάπης/μίσους που υπάρχει μεταξύ του Tim και του ιδίου. Ταυτοχρόνως, ο Ryan Reynolds, του οποίου η ερμηνεία του αντι-ήρωα Deadpool επαναπροσδιόρισε τον χαρακτήρα του ιδίου και των μελλοντικών του ερμηνειών, συνεχίζει την ίδια ερμηνεία, αν και κάπως περιορισμένης καυστικότητας σε σχέση με τον Deadpool – αλλά μιλάμε για άλλη ταινία με άλλο target group. Κι όμως, ο Pikachu έχει αρκετά σαρδόνιο χιούμορ και, όπως ήταν αναμενόμενο, κλέβει την παράσταση.

Το σενάριο είναι τόσο καλογραμμένο που σε κάνει και απολαμβάνεις τις θανατερές ατάκες μεταξύ Pikachu και Tim, των οποίων η σχέση προσδιορίζει την πορεία της ταινίας, τόσο που ακόμη και όσοι δεν έχουν την παραμικρή ιδέα από Pokemon, σίγουρα θα την απολαύσουν! Και ναι, μπορεί η ταινία να προσανατολίζεται ολίγον προς «παιδική», σε καμία περίπτωση, όμως, δεν είναι απλοϊκή ή χαζοχαρούμενη και προσφέρεται για όσους θέλουν κάτι έξυπνο, ενδιαφέρον και χαλαρό – εννοείται πως μιλάμε για τους non-fans, γιατί αν είσαι fan των Pokemon, δεν τίθεται θέμα: βγάλε εισιτήρια ΤΩΡΑ!

Πάρε μια πρώτη γεύση από την ταινία παρακάτω: