Ο Δημήτρης Πιατάς παρουσιάζει το «Σινέ Λαύκος» σε συνεργασία με το Public!

Περίληψη: Το Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Σινέ Λαύκος» του Δημήτρη...

Το Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Σινέ Λαύκος» του Δημήτρη Πιατά, σε μία σειρά από πόλεις της Ελλάδας.

Η αρχή γίνεται τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, στις 19:00, στο Public Βόλου.

Στη συνέχεια, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, ο Δημήτρης Πιατάς θα βρεθεί στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου στην Καβάλα, ενώ τελευταία του στάση θα είναι το Public Τσιμισκή, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, στις 19.00

Ριπές µνήµης, αποτυπώµατα που χάνονται, επεισόδια ανολοκλήρωτα, ήχοι που σβήνουν. Μυθικά ονόµατα µε σηµερινά επώνυµα.

Στο βιβλίο αυτό ο Πιατάς απευθύνει στον αναγνώστη έναν παραµυθιάρικο και παραµυθητικό, δηλαδή παρηγορητικό, χαιρετισµό, ως άλλος Λουκιανός: Μελλοντικέ νεκρέ αναγνώστη, θα ζεις όσο υπάρχουν ζώντες που µιλάνε για σένα πάνω στον πλανήτη Γη. Στήνει ένα κεφάτο και στοχαστικό πολυθέαµα για την απώλεια και την απουσία φίλων και αγαπηµένων, µε σκηνικό τον Λαύκο του Πηλίου.

Υπέρµαχος ενός εκλεπτυσµένου πρωτογονισµού, ο Πιατάς καταβροχθίζει λύπες και χαρές, αναµνήσεις, απουσίες, αισθήµατα, τους ανθρώπους και τη φύση, ιστορικά και επιστηµονικά δεδοµένα, φιλοσοφικές θεωρίες, ποίηση, θέατρο, ταινίες, κόµικς, µύθους, µε την ανελέητη όρεξη του ανθρώπου που θέλει να χορτάσει ζωή.