Ο Microsoft Edge τώρα σε Android και iOS!

Περίληψη: Μέσα στις δημοφιλέστερες εφαρμογές παγκοσμίως ανήκουν και οι browsers, οπότε γιατί να μην έχει και...

Μέσα στις δημοφιλέστερες εφαρμογές παγκοσμίως ανήκουν και οι browsers, οπότε γιατί να μην έχει και εκεί παρουσία η Microsoft; Σίγουρα θυμάσαι πως ο Internet Explorer έχει τη ρετσινιά του πιο αργού browser στον πλανήτη, με άπειρα memes - ακόμα και σήμερα - να μοιράζονται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Microsoft Edge όμως είναι ένας τελείως διαφορετικός browser και σίγουρα πολύ πιο γρήγορος από τον παραδοσιακό Internet Explorer.

Τι είναι ο Microsoft Edge και τι προσφέρει;

Είναι ακόμα ένας browser για να σερφάρεις στο internet, που έρχεται, όμως, με την εγγύηση της Microsoft. Είτε ανήκεις στους λίγους fans των Windows Phones αλλά είτε έχεις Android ή iPhone κινητό, αυτή η εφαρμογή σίγουρα θα σου αρέσει! Ο Edge δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους πιο γνωστούς ανταγωνιστές του, όπως ο Google Chrome, καθώς προσφέρει και αυτός πολλές δυνατότητες. Ας δούμε συνοπτικά τι μπορείς να κάνεις με τον Edge. • Συγχρονισμός δεδομένων από το κινητό στον υπολογιστή και το αντίστροφο • Συγχρονισμός bookmarksΜεταφορά όλης της δουλειάς που έχεις κάνει από το κινητό στον υπολογιστή, αλλά θα χρειαστείς το Windows 10 Fall Creators Update • Δυνατότητα Reading View, ώστε να μπορείς να επικεντρωθείς στο περιεχόμενο, χωρίς να σου τραβάνε την προσοχή οι εικόνες ή τα ενοχλητικά pop-ups • Σκανάρισμα κωδικών QR και άμεση εμφάνιση των πληροφοριών • Υποστήριξη φωνητικής αναζήτησης στα Αγγλικά • Δυνατότητα "κρυφής" περιήγησης χωρίς να αποθηκεύονται προσωρινά αρχεία και ιστορικό στο κινητό, η οποία ονομάζεται InPrivate

Γιατί να τον επιλέξω;

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, ο Edge προσφέρει πολλές δυνατότητες και σίγουρα σε βάζει σε πειρασμό, έστω και για ένα απλό test drive. Για να κάνεις τη μετάβαση, απλά θα χρειαστεί να θυμηθείς όλους τους κωδικούς που χρησιμοποιείς ώστε να κάνεις εκ νέου login στα αγαπημένα σου sites. Παρότι αυτό απαιτεί να διαθέσεις λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σου, εάν θεωρείς ότι τα features που σου προσφέρει είναι χρήσιμα και μπορούν σε κάνουν πιο παραγωγικό, τότε αξίζει μια δοκιμή!

Πού μπορώ να τον βρω;

Μέχρι στιγμής, ο Edge είναι ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο (preview), αλλά μπορείς να τον κατεβάσεις κανονικά αν έχεις κινητό Android. Το πιθανότερο είναι να μην αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα κατά τη χρήση του, αλλά έχε υπ' όψιν πως θα βελτιωθεί περισσότερο. Βρες τον Edge εδώ για Android ενώ για iOS μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες εδώ.