Ο Μήνας Παιδικού Βιβλίου έφτασε στο Public!

Περίληψη: Κάθε μήνα, το Public γιορτάζει το βιβλίο και «βάφτισε» τον Απρίλιο, Μήνα Παιδικού Βιβλίου. Αυτό...

Κάθε μήνα, το Public γιορτάζει το βιβλίο και «βάφτισε» τον Απρίλιο, Μήνα Παιδικού Βιβλίου. Αυτό τον μήνα, λοιπόν, προτείνει να γεμίσουμε τις παιδικές βιβλιοθήκες και να δώσουμε την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να «χαθούν» μέσα στις σελίδες των βιβλίων και να εξερευνήσουν έναν νέο φανταστικό κόσμο!

Επειδή οι επιλογές των βιβλίων είναι πολλές και ίσως θέλεις να διαλέξεις γρήγορα και χωρίς πολύ ψάξιμο το βιβλίο που θα πάρεις δώρο στο παιδί/βαφτιστήρι/ανιψάκι σου, σου προτείνουμε τους πέντε τίτλους που εμείς ξεχωρίσαμε.

Για παιδιά προσχολικής ηλικίας:

Το «Πιγκουίνος χάθηκε, πιγκουίνος βρέθηκε» του διάσημου ζωγράφου και παραμυθά, Oliver Jeffers, ο οποίος έχει προσφέρει στα παιδιά μια πληθώρα όμορφα εικονογραφημένων βιβλίων, αυτή τη φορά μοιράζεται μαζί μας μια τρυφερή ιστορία για ένα αγόρι που βοηθά έναν πιγκουίνο να επιστρέψει στο σπίτι του στο Νότιο Πόλο. Η ιστορία βασίζεται σε αληθινό γεγονός.

«Άουτς!» έκανε ο μικρός σκαντζόχοιρος όταν ένα κόκκινο μήλο έπεσε στο κεφάλι του και τώρα αναρωτιέται πώς θα το χωρέσει και αυτό στη φωλιά του. Με όμορφη εικονογράφηση, το παραμύθι «Άουτς!» της Ragnhild Scamell, γεννημένης στη «Δανία του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν», θα μιλήσει στα μικρά παιδιά για τη δύναμη της φιλίας και της συνεργασίας με τον πιο γλυκό τρόπο.

Ένα βιβλίο που πρέπει να υπάρχει σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη είναι ο «Άτλαντας για παιδιά» με χάρτες και κινούμενα μέρη, που θα προσφέρει στα παιδιά ώρες διασκέδασης, ψυχαγωγίας και εξερεύνησης του πλανήτη μας! Μαζί με το βιβλίο περιλαμβάνεται και αφίσα με τον παγκόσμιο χάρτη για τον τοίχο του παιδικού δωματίου.

Για μεγαλύτερα παιδιά:

Ακούμε συνέχεια γύρω μας για influencers και πρότυπα. Οι πραγματικοί, όμως, ήρωες είναι αυτοί που έσπασαν κάθε στερεότυπο, ακολούθησαν τα όνειρά τους και ξεχώρισαν! Τέτοιες αληθινές ιστορίες, και συγκεκριμένα 100, με υπέροχη εικονογράφηση, μπορείς να διαβάσεις στο «Stories for Kids Who Dare to be Different», του, μόλις 27 χρονών, βρετανού Ben Brooks, που αποτελεί συνέχεια του best seller «Stories for Boys Who Dare to be Different». Οι Emma Gonzalez, Andy Warhol, Bjork, Hans Christian Andersen, Sally Ride και άλλοι πολλοί θα εμπνεύσουν κάθε έφηβο και όλους εμάς που αναζητούμε την έμπνευση κάθε μέρα!

Αν τώρα ο παραλήπτης του βιβλίου λατρεύει τους φανταστικούς κόσμους, τα ξόρκια, τα μάγια και τους δράκους, το καλύτερο δώρο είναι το πολυαναμενόμενο βιβλίο της λογοτεχνικής ιδιοφυίας (έγραψε το πρώτο του μυθιστόρημα σε ηλικία 15 χρονών!) που ακούει στο όνομα Christopher Paolini, με τίτλο «The Fork, the Witch, and the Worm». Είναι μια συλλογή από τρία διηγήματα με τις περιπέτειες του Έραγκον και είναι η αρχή μιας νέας σειράς, οπότε… έπεται συνέχεια.

Αν δεν βρήκες, διαβάζοντας τα παραπάνω, αυτό που έψαχνες, σίγουρα θα βρεις το ιδανικό δώρο-βιβλίο ανάμεσα στις υπόλοιπες παιδικές επιλογές που έκανε το Public για εσένα!

Φυσικά, μην ξεχνάς πως στο Public, τον Απρίλιο, σε περιμένουν πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων αφιερωμένες στο παιδικό βιβλίο!