Ο Peter Jackson ετοιμάζει ταινία για τους Beatles

Περίληψη: Μετά την πολύ επιτυχημένη ταινία για τη ζωή του Freddie Mercury, του εμβληματικού τραγουδιστή των...

Μετά την πολύ επιτυχημένη ταινία για τη ζωή του Freddie Mercury, του εμβληματικού τραγουδιστή των Queen, με τον Ράμι Μάλεκ στην ερμηνεία της ζωής του (το Bohemian Rapsody έχει προταθεί για πέντε Όσκαρ), μια ακόμα ταινία για ένα θρυλικό συγκρότημα είναι στα σκαριά. Ο λόγος για τους Τhe Beatles, την παρέα του Lennon, του McCartney, του Harrison και του Ringo Starr, που άλλαξε συθέμελα το τοπίο της ροκ μουσικής, με τον PeterJackson(των Lord of the Rings και των Hobbit), να έχει αναλάβει τα ηνία της παραγωγής.

Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά αυτή τη στιγμή, η ταινία με τίτλο «Let it Be» θα προκύψει από το μοντάζ 55 ωρών αρχειακού βίντεο υλικού που δεν έχει προβληθεί ποτέ ξανά, από τηνεποχή που «Τα Σκαθάρια», έγραφαν στο στούντιο τον ομώνυμο δίσκο. Για την παραγωγή του ντοκιμαντέρ, ο Jackson βρίσκεται σεαγαστή συνεργασία με τη δισκογραφική των Beatles, ενώ το όλο εγχείρημα έχει τις ευλογίες του McCartney, του Starr της Yoko Onο και της Olivia Harrison.

https://youtu.be/IrabKK9Bhds

Στόχος του Jackson είναι να μας μεταφέρει πίσω στο 1969, για να βιώσουμε από πρώτο χέρι τους τέσσερις χαρισματικούς μουσικούς να κάνουν αυτό που ήξεραν καλύτερα, δηλαδή να γράφουν μουσική που άφησε ιστορία.

Πρόθεση του σκηνοθέτη είναι να χρησιμοποιήσει τις ίδιες πρωτοποριακές τεχνικές που έδωσαν χρώμα και ήχο σε αρχειακό υλικό του Α' ΠΠ για τις ανάγκες της παραγωγής του ντοκιμαντέρ They Shall Not Grow Old,  που εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς τον περασμένο Οκτώβρη.