Ο πιο καλός ο μαθητής είναι ο techie!

Περίληψη: Εκτός από βιβλία, τετράδια και τα κλασικά σχολικά, δεν νοείται μαθητής χωρίς ένα καλό laptop,...

Εκτός από βιβλία, τετράδια και τα κλασικά σχολικά, δεν νοείται μαθητής χωρίς ένα καλό laptop, ένα εύχρηστο tablet, εκτυπωτή και περιφερειακά που θα διευκολύνουν τις εργασίες του. Και για τα αναγκαία διαλείμματα ανάμεσα στη μελέτη, φυσικά!

Αρχή επό την επιλογή laptop, που είναι ίσως και η πιο δύσκολη «επιχείρηση». Βασική ανάγκη είναι η φορητότητα, για να μπορεί να μεταφέρεται εύκολα παντού.

Σε αυτή τη βάση, λοιπόν, κορυφαία επιλογή αποτελεί το Quest Slimbook Plus 14.1" με βάρος μόλις 1,4 κιλά. Αν τώρα σε ενδιαφέρει περισσότερο η χρήση προγραμμάτων Office και η άνετη περιήγηση στο Internet, ένα laptop όπως το HP BS152NV, με i3 επεξεργαστή, 4GB RAM και 128GB SSD, είναι ιδανικό.

Για ακόμα μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ και ανεξάρτητη κάρτα γραφικών, η HP έχει και πάλι τη λύση στο «πρόσωπο» του HP 250 G6, το οποίο διαθέτει Intel i5 επεξεργαστή, μαζί με 4GB RAM και κάρτα γραφικών AMD Radeon 520 2GB. Ακόμα γρηγορότερες επιδόσεις θα σου προσφέρει το Dell Inspiron 3580, το οποίο ανεβάζει επίπεδο στον επεξεργαστή, προσφέροντας σου τον Intel i7-8565U μαζί με 8GB RAM, δίσκο SSD 256GB και ανεξάρτητη κάρτα γραφικών 2GB.

Τι γίνεται, όμως, για τα μεγαλύτερα παιδιά και τους φοιτητές; Αν, για παράδειγμα, η σχολή τους απαιτεί χρήση σχεδιαστικών προγραμμάτων και 3D γραφικών; Εκεί χρειάζεσαι ένα ισχυρό gaming laptop, το οποίο να διαθέτει ακόμα δυνατότερη κάρτα γραφικών. Το Asus FX505GM είναι ένα από αυτά, καθώς με τετραπύρηνο Intel i5-8300H, 8GB RAM, δύο δίσκους και ανεξάρτητη κάρτα γραφικών Nvidia GeForce 1060 6GB θα «σηκώσει» τα πάντα και, όταν έχεις όρεξη για χαλάρωση, μπορείς άνετα να παίξεις τα αγαπημένα σου παιχνίδια.

Για ένα ολοκληρωμένο φοιτητικό setup χρειάζεσαι ακόμα και κάποια gadget που θα συντροφεύουν τον υπολογιστή σου. Πρώτο και κύριο, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος. Το τελευταίο πράγμα που θες είναι να χάσεις σημαντικά αρχεία μέσα στη μέση της προετοιμασίας για την εξεταστική. Φρόντισε να κρατάς συχνά ένα αντίγραφο ασφαλείας από ό,τι δεν σε... παίρνει να χάσεις, όπως εργασίες, σημειώσεις, διαλέξεις και ό,τι άλλο έχεις συγκεντρώσει μέσα στο εξάμηνο. Ένας δίσκος 1TB είναι υπεραρκετός για αρχεία office, αλλά αν χρησιμοποιείς και άλλο υλικό, όπως βίντεο και φωτογραφίες, τότε ίσως θα ήταν καλύτερο να επιλέξεις ένας δίσκο 2TB, που θα χωρέσει όλα τα αρχεία κάθε εξαμήνου.

Όταν δεν θα διαβάζεις και θα θέλεις να μείνεις μέσα, το laptop είναι και πάλι ό,τι χρειάζεσαι για να «ξεδώσεις» στο σπίτι. Είτε αυτό γίνει με μαραθώνιο Netflix ή με πολύωρο gaming, ανέβασε την εμπειρία σου με ένα νέο σύστημα ήχου, πολύ ανώτερο των ηχείων οποιουδήποτε laptop. Τα ηχεία Creative Sound BlasterX Kratos S5 διαθέτουν 2.1 surround ήχο έντασης 120W, αλλά και RGB φωτισμό. Αν το γραφείο σου το χωράει, όμως, το soundbar της Creative, Sound BlasterX Katana, θα σου προσφέρει ακόμα πιο δυνατό και πλούσιο ήχο καθώς υποστηρίζει virtual 7.1 surround.

Αυτό που θα ολοκληρώσει το κάθε σύστημα είναι μια ισχυρή σύνδεση στο Internet. Ως γνωστόν, για να πετύχεις το μάξιμουμ σε ταχύτητες, η λύση βρίσκεται στην ενσύρματη σύνδεση - αλλά αυτό δεν είναι εφικτό σε κάθε σημείο του σπιτιού. Με ένα powerline, όμως, δεν χρειάζεται να κάνεις καμία παραχώρηση, καθώς, μέσα από το ρεύμα του σπιτιού, φέρνει ενσύρματη σύνδεση σε κάθε πρίζα. Τέλος, αν μένεις μόνος σου, καλό θα ήταν να επενδύσεις σε μια IP Camera, για να μπορείς να παρακολουθείς τον χώρο σου ανά πάσα στιγμή.

Με το νέο σχολικό και ακαδημαϊκό έτος προ των πυλών, έρχονται και οι ευκαιρίες για να αποκτήσεις τα προϊόντα που χρειάζεσαι. Είτε είσαι μαθητής, νέος ή… παλιός φοιτητής, επισκέψου ένα κατάστημα Public ή το public.gr, για να κάνεις δικά σου όλα τα απαραίτητα για την επόμενη χρονιά.