Oculus Quest: το μέλλον του VR!

Περίληψη: Μέχρι σήμερα, αν ήθελες να βιώσεις την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας, είχες δύο επιλογές, ένα...

Μέχρι σήμερα, αν ήθελες να βιώσεις την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας, είχες δύο επιλογές, ένα headset που θα συνδέεται σε ένα πολύ δυνατό PC ή το συνδυασμό του smartphone σου με ένα φθηνό headset. Το πρώτο είναι η πιο ακριβή λύση και απαιτεί αρκετό χώρο και εξοπλισμό. Η λύση του smartphone είναι πιο απλή αλλά έχει αρκετούς περιορισμούς.

Όλα αυτά μέχρι την έλευση του Oculus Quest. Το νέα αυτόνομο headset της Oculus συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των δύο υλοποιήσεων προσφέροντάς σου ολοκληρωμένη εμπειρία VR σε μία μόνο συσκευή.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του Quest είναι ότι δεν χρειάζεται να συνδεθεί σε υπολογιστή για να λειτουργήσει. Παρότι θα κοστίζει το ίδιο όσο το Rift S, όλα θα γίνονται εντός του headset. Κι αυτό γιατί μέσα του θα βρούμε τον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 835. Επίσης, το Oculus Quest δεν χρειάζεται αισθητήρες μέσα στο δωμάτιο για να καταλαβαίνει τη θέση σου. Εξωτερικά του headset υπάρχουν κάμερες για να ανιχνεύουν που βρίσκεσαι στο χώρο.

Το μόνο έξτρα που θα χρειαστεί είναι μία εφαρμογή στο smartphone σου. Με αυτή θα κάνεις την αρχική ρύθμιση της συσκευής και ό,τι αγορές παιχνιδιών θέλεις. Από εκεί και πέρα είσαι έτοιμος. Φοράς την κάσκα και ξεκινάς το παιχνίδι, είναι τόσο απλό.

Σε άλλα χαρακτηριστικά, το Oculus Quest θα έχει 4GB RAM και δύο επιλογές χωρητικότητας, 64 και 128GB. Ίσως το σημαντικότερο όμως χαρακτηριστικό ενός VR headset είναι οι οθόνες του. Το Quest εξοπλίζεται με δύο πολύ υψηλής ευκρίνειας οθόνες OLED με ανάλυση 1.440x1.600 η κάθε μία.

Το μόνο μειονέκτημά του είναι ότι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί σε δύναμη ένα gaming PC. Οπότε τα παιχνίδια είναι αυτά που θα παίξουν το σημαντικότερο ρόλο στην επιτυχία του Oculus Quest. Γι’ αυτό και η Oculus φρόντισε από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας κιόλας να είναι διαθέσιμο το Beat Saber, ένας από τους δημοφιλέστερους VR τίτλους.

Η διάθεση του νέου headset θα ξεκινήσει στις 21 Μαΐου στην Αμερική και το πακέτο θα περιλαμβάνει και δύο χειριστήρια.