Οι EcoTank εκτυπωτές της Epson θα σε κάνουν να ξεχάσεις τους laser

Περίληψη: Μέχρι σήμερα ήξερες ότι για να έχεις οικονομική εκτύπωση έπρεπε να πας σε laser εκτυπωτή...

Μέχρι σήμερα ήξερες ότι για να έχεις οικονομική εκτύπωση έπρεπε να πας σε laser εκτυπωτή ή πολυμηχάνημα. Η Epson όμως έφερε την επανάσταση στην εκτύπωση, όταν το 2015 παρουσίασε για πρώτη φορά την σειρά EcoTank. Με ένα Epson EcoTank έχεις όλα τα πλεονεκτήματα της inkjet εκτύπωσης σε συνδυασμό με την οικονομία ενός laser μηχανήματος.

Για την ακρίβεια, η εκτύπωση με έναν EcoTank εκτυπωτή είναι ακόμα πιο οικονομική από έναν laser! Αν το μηχάνημα που χρειάζεσαι προορίζεται για το γραφείο τότε η πιο έξυπνη επιλογή για τους περισσότερους είναι ένας ασπρόμαυρος εκτυπωτής, λόγω του όγκου εγγράφων που δεν χρειάζεται να είναι έγχρωμα. Αν η χρήση σου δεν απαιτεί οπωσδήποτε έγχρωμη εκτύπωση, και σπάνια μπορεί να την χρειαστείς, τότε σε συμφέρει να πας σε μία ασπρόμαυρη λύση.

Αν η μόνη σου χρήση θα είναι η εκτύπωση τότε σε εσένα ταιριάζει ο εκτυπωτής Epson M1120 που μπορεί να εκτυπώνει μέχρι και 15 σελίδες το λεπτό με ανάλυση 300dpi. Το μελάνι που έρχεται με τη συσκευασία μπορεί να σε καλύψει για μέχρι και 5.000 εκτυπώσεις.

Στην περίπτωση που χρειάζεσαι λειτουργίες σάρωσης και φωτοαντιγράφων τότε πρέπει να πας σε ένα πολυμηχάνημα σαν το Epson M2140. Το συγκεκριμένο μηχάνημα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ανάλυση στα 600dpi και ταχύτητα εκτύπωσης στις 20 σελίδες το λεπτό. Επιπλέον, συνοδεύεται και από μελάνι που έχει αυτονομία 11.000 σελίδες!

Η τεράστια αυτή διαφορά στην αυτονομία κάνει τους EcoTank εκτυπωτές πολύ πιο δελεαστικούς από μία λύση laser που μπορεί να υποστηρίξει συνήθως εκτυπώσεις 1000 με 2000 σελίδων με ένα toner. Σαν να μην έφτανε αυτό, τα ανταλλακτικά toner είναι ακριβότερα από ότι ένα δοχείο μελάνης για τους εκτυπωτές EcoTank. Οπότε μακροχρόνια το κόστος λειτουργίας θα είναι πολύ μικρότερο.

Ο τρόπος με τον οποίο η Epson κατάφερε αυτή την τεράστια διαφορά στην inkjet εκτύπωση είναι με την κατάργηση των cartridges. Αντί να συσκευάζει το μελάνι σε πλαστικά αναλώσιμα δοχεία με ενσωματωμένες κεφαλές, η Epson πρώτη δημιούργησε ένα σύστημα τροφοδοσίας των κεφαλών από ένα ανεξάρτητο δοχείο μελάνης. Αυτό σημαίνει πως όταν τελειώσει το μελάνι απλώς αναπληρώνεις το υγρό και είσαι έτοιμος. Με αυτό τον τρόπο εκμηδενίστηκε το κόστος παραγωγής πλαστικών cartridges που αυξάνουν το κόστος και την πολυπλοκότητα κατασκευής. Έτσι, με έναν EcoTank ξεχνάς και τα θέματα αξιοπιστίας ενός απλού inkjet εκτυπωτή.

Για κάθε μικρό και μεγάλο γραφείο σήμερα, η επιλογή ενός εκτυπωτή με τεχνολογία ink tank είναι η πιο έξυπνη λύση από κάθε άποψη. Η ποιότητα μίας inkjet εκτύπωσης συνδυάζεται με την οικονομία και την αξιοπιστία ενός LaserJet προσφέροντας την πιο ανταγωνιστική λύση από κάθε άλλη επιλογή στην αγορά.