Φέτος φωτογραφίζουμε: Οι καλύτερες επιλογές για κλικ δίχως τέλος!

Περίληψη: Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τη χρονιά που πέρασε τραβήχτηκαν πάνω από 1 τρισεκατομμύριο φωτογραφίες. Φυσικά, η...

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τη χρονιά που πέρασε τραβήχτηκαν πάνω από 1 τρισεκατομμύριο φωτογραφίες. Φυσικά, η μερίδα του λέοντος τραβήχτηκε από κάποιο smartphone, όμως ακόμα και έτσι το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: το μικρόβιο της φωτογραφίας το έχουμε κολλήσει λίγο πολύ όλοι. Δεν ξέρουμε τι ποσοστό από αυτό το 1 τρισεκατομμύριο φωτογραφιών ανήκει σε σένα, όμως αν θέλεις το 2019 να ανεβάσεις τον πήχη και να εξελίξεις την ενασχόλησή σου με το «άθλημα» της φωτογραφίας, θα χρειαστεί να αφήσεις το κινητό στην άκρη και να πιάσεις στα χέρια σου μία φωτογραφική μηχανή με τους κατάλληλους φακούς, για αυτά που θες να τραβήξεις.

Στο Public, θα βρεις όλες τις φωτογραφικές μηχανές που μπορεί να φανταστείς και, για να μη χαθείς ανάμεσα στο πλήθος των μοντέλων, σου προτείνουμε εννέα μηχανές που μπορούν να γίνουν το εφαλτήριό σου για μία πιο φωτογραφική χρονιά.

Όπως λέει το ρητό, η καλύτερη φωτογραφική μηχανή είναι αυτή που έχεις συνέχεια μαζί σου, επομένως αν είναι να βάλεις το smartphone στην άκρη θα χρειαστείς μία μικρή φωτογραφική που να προσφέρει δυνατότητα εναλλαγής φακών. Η λύση είναι κάποια mirrorless φωτογραφική όπως η Canon EOS M100 με το φακό EF-M 15-45mm ή η Sony A5100 με το φακό SELP-1650. Αμφότερες διαθέτουν αισθητήρα APS-C στα 24MP, ενώ είναι αρκετά μικρές και ελαφριές, ώστε να χωράνε σε μία μεγάλη τσέπη. Επίσης, και οι δύο διαθέτουν συνδεσιμότητα Wi-Fi/NFC είτε για να μεταφέρεις φωτογραφίες, είτε για να τις ελέγχεις από το κινητό, και οθόνη αφής που περιστρέφεται 180° για τις selfies ή τα vlogs σου.

Οι επόμενες τρεις επιλογές αφορούν εσένα που εξακολουθείς να ψάχνεις μία οικονομική φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς, αλλά θέλεις ένα σώμα με πιο παραδοσιακή εργονομία για να σε καλύψει στα πρώτα σου φωτογραφικά βήματα, καθώς και ένα συνδυασμό φακού ή αξεσουάρ που θα μπορέσει να σε καλύψει στο 80%-90% των περιπτώσεων. Εδώ λοιπόν σου προτείνουμε είτε την Nikon D3500 με τον φακό AF-P DX 15-55mm αν το budget σου είναι πολύ σφιχτό, είτε την D3500 με τον 18-105mm, με τσάντα και τρίποδο και την Canon EOS 4000D με το φακό EF-S 18-135mm, που αμφότερες διαθέτουν φακούς πασπαρτού κατάλληλους και για φωτογραφία και για βίντεο.

Για σένα που οι απαιτήσεις σου από το σώμα είναι πιο υψηλές, έχουμε επίσης δύο προτάσεις: μία σε mirrorless και μία σε DSLR. Στην «κόκκινη» γωνία προτείνουμε τη Sony A7 με το φακό SEL-2870 που σου προσφέρει ένα ποιοτικό Full Frame αισθητήρα στα 24MP, OLED EVF και φακό με οπτική σταθεροποίηση, και στην «μπλε» γωνία την Canon EOS 80D με το φακό EF 18-55S με έναν APS-C αισθητήρα στα ίδια MP, αλλά με ταχύτητα που μπορεί να φτάσει τα 7 καρέ το δευτερόλεπτο.

Τέλος, για σένα που ψάχνεις ένα ημι-επαγγελματικό αποτέλεσμα, η Canon EOS 6D Mark II με τον φακό 24-105mm είναι εργαλείο που θα σε καλύψει απόλυτα τόσο στη φωτογραφία όσο και στο βίντεο, χάρη στον αισθητήρα Dual Pixel CMOS, ενώ ψάχνεις για κάτι καθαρά επαγγελματικό, η Canon EOS 5D Mark IV δεν χρειάζεται συστάσεις από εμάς, αφού την εμπιστεύεται πλήθος κορυφαίων φωτογράφων.

Αν τίποτα από αυτά που σου προτείναμε δεν σε καλύπτει, έλα στο κοντινότερο κατάστημα Public για να βρεις ακόμη περισσότερες φωτογραφικές ή μπες στο public.gr.