Captain Marvel: Final countdown για την πρεμιέρα!

Περίληψη: Μια εβδομάδα έχει απομείνει μέχρι την πρεμιέρα της επόμενης ταινίας του MCU, της θρυλικής Captain...

Μια εβδομάδα έχει απομείνει μέχρι την πρεμιέρα της επόμενης ταινίας του MCU, της θρυλικής Captain Marvel. Και μπορεί το στούντιο να έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να χτίσει το hype της ταινίας και να ενημερώσει το κοινό για τον χαρακτήρα που ενσαρκώνει η Brie Larson, εντούτοις η Captain Marvel είναι ένας από τους λιγότερο γνωστούς ήρωες, τουλάχιστον για το κοινό που δεν έχει μεγαλώσει με τα αντίστοιχα κόμικς.

Η Captain Marvel, ή κατά κόσμον Carol Danvers, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Marvel Super-Heroes #13 του 1968. Αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας των Η.Π.Α. γνωρίζεται με τον εξωγήινο ήρωα και πολεμιστή της φυλής των Kree, τον Mar-Vell, εξαιτίας του οποίου θα καταλήξει αργότερα με υπεράνθρωπες δυνάμεις, υιοθετώντας την ταυτότητα της Ms. Marvel (1977).

Στην πορεία των χρόνων ο χαρακτήρας της Carol Danvers πέρασε από πολλές περιπέτειες και αλλαγές. Συνεργάστηκε με τους Avengers και τους Χ-Men, εγκατέλειψε τη γη για να εξερευνήσει το διάστημα ως Binary, έχασε τις δυνάμεις και τις αναμνήσεις της και επέστρεψε στη Γη και στους Avengers ως Warbird, για να υιοθετήσει οριστικά(;) την ταυτότητα της Captain Marvel στο reboot του χαρακτήρατο 2012 από την πένα της Kelly Sue DeConnick.

H ταινία πατάει σε αυτή την εκδοχήτου χαρακτήρα και μας συστήνει μια Captain Marvel ως αρχηγό της ομάδας Starforce των Kree, που επιστρέφει στη Γη για να πολεμήσει την αιμοδιψή φυλή των Skrull ,που θέλει να εισβάλει στον πλανήτη, για να ανακαλύψει στην πορεία ότι όσα γνώριζε για τον εαυτό της και το παρελθόν της ήταν όλα ψέματα.

Στην ταινία επιστρέφουν διάφοροι χαρακτήρες από τις προηγούμενες ταινίες της Marvel, όπως ο Ronan, που γνωρίσαμε στο πρώτο Guardians of the Galaxy και ο Nick Fury στα νιάτα του, πριν γίνει αρχηγός της S.H.I.E.L.D..

https://youtu.be/0LHxvxdRnYc

Φυσικά αυτή είναι μόνο η αρχή για την Captain Marvel, αφού, όπως έχει τονίσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια ο Kevin Feige, ο πρόεδρος των Marvel Studios, η Captain Marvel είναι ο ισχυρότερος χαρακτήρας που έχουμε δει μέχρι σήμερα στο MCU και θα έχει κομβικό ρόλοστην τελική αναμέτρηση με τον Thanos, στο επερχόμενο Avengers: Endgame.