Apple Card: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Περίληψη: Στο «It's show time» event της, η Apple ανακοίνωσε πολλά νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Ένα...

Στο «It's show time» event της, η Apple ανακοίνωσε πολλά νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Ένα από αυτά ήταν και η Apple Card. Μια πιστωτική κάρτα, που θα λειτουργεί στο δίκτυο της MasterCard και, εκτός από ηλεκτρονική μορφή, θα υπάρχει και φυσική κάρτα φτιαγμένη από τιτάνιο.

Η φυσική κάρτα δεν θα έχει επάνω της κανέναν αριθμό, αφού αυτός θα μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή μέσα από την εφαρμογή. Με αυτόν τον τρόπο ο κολοσσός από το Cupertino αυξάνει την ασφάλεια των συναλλαγών σου και κάνει την κάρτα να έχει έναν τρομερά... μινιμαλιστικό σχεδιασμό, που τόσο αγαπά η Apple!

Η Apple Card θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα σημεία που ήδη δέχονται συναλλαγές μέσω Apple Pay. Οι επιβραβεύσεις, που ισχύουν ήδη από το Apple Pay, υπάρχουν και στην Apple Card. Για μέρη όμως που δεν δέχονται Apple Pay, η φυσική κάρτα σου εξασφαλίζει περισσότερες επιβραβεύσεις, που δεν θα είχες διαφορετικά.

Το καινούργιο προνόμιο που εισάγει η Apple Card για τους χρήστες της είναι το Daily Cash. Μέσα από αυτό, για κάθε πληρωμή μέσω Apple Card ή Apple Pay θα έχεις πρόσβαση σε ένα ποσοστό ως cash back, το οποίο φτάνει μέχρι και το 3%. Η διαφορά με αντίστοιχα προγράμματα είναι πως η απόδοση του ποσού επιστροφής γίνεται καθημερινά και το διαθέσιμο υπόλοιπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα.

Ένας σημαντικός στόχος της Apple για την νέα της κάρτα είναι να βοηθήσει τους χρήστες της να κατανοήσουν καλύτερα τις καταναλωτικές τους συνήθειες. Για κάθε συναλλαγή θα υπάρχουν πληροφορίες από το Apple Maps για την τοποθεσία της χρέωσης, ενώ θα προσφέρονται και γραφήματα που παρουσιάζουν την καθημερινή δραστηριότητα. Τα γραφήματα αυτά θα είναι χρωματισμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να καταλαβαίνεις εύκολα τα έξοδα σου μέσα στην εβδομάδα.

Στα ψιλά γράμματα των όρων χρήσης θα βρεις και το επιτόκιο σε περίπτωση που καθυστερήσεις τις πληρωμές σου. Αυτό θα κυμαίνεται μεταξύ 13,24 και 24,24%.

Ένα πράγμα που δεν θα μπορείς να κάνεις με την Apple κάρτα σου είναι να προσθέσεις κάποιο άλλο μέλος ως χρήστη. Παρότι αυτό προσφέρεται σε πολλές άλλες υπηρεσίες της Apple, όπως το Family plan του Apple Music για παράδειγμα, η δυνατότητα δεν θα προσφέρεται στην Apple Card πιθανότατα για λόγους ασφαλείας.