Όλα τα iPhone του 2020 θα έχουν τελικά 5G συνδεσιμότητα!

Περίληψη: Με την Intel ως μοναδικό προμηθευτή modem για τα iPhone, η προσθήκη τεχνολογίας 5G φαινόταν...

Με την Intel ως μοναδικό προμηθευτή modem για τα iPhone, η προσθήκη τεχνολογίας 5G φαινόταν πως θα καθυστερούσε για τα smartphone της Apple. Οι πρώτες φήμες ήθελαν τα iPhone του 2020 να έρχονται χωρίς αυτό το χαρακτηριστικό. Τώρα όμως έχουν αλλάξει σημαντικά τα δεδομένα και οι προβλέψεις για την ενσωμάτωση 5G στα iPhone έχουν αλλάξει.

Στο διάστημα που μεσολάβησε υπήρξαν δύο σημαντικές συμφωνίες. Η πρώτη ήταν η συνεργασία της Apple με την Qualcomm και η παύση κάθε δικαστικής διαμάχης μεταξύ των δύο εταιριών. Αυτό έφερε και την δεύτερη σημαντική αλλαγή δεδομένων. Η Intel ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την αγορά του 5G για κινητές συσκευές και το αντίστοιχο τμήμα της εξαγοράστηκε από την ίδια την Apple. Οπότε μέσα σε λίγους μήνες η Apple βρέθηκε και πάλι σε τροχιά 5G για το 2020.

Αυτά τα δύο γεγονότα οδήγησαν τον πολύ γνωστό αναλυτή Ming-Chi Kuo να αναθεωρήσει τις προβλέψεις του και να ενημερώνει τώρα πως πιστεύει ότι και τα τρία μοντέλα iPhone του 2020 που θα κυκλοφορήσουν το δεύτερο μισό της επόμενης χρονιάς θα έχουν υποστήριξη 5G.

Η αγορά έχει ήδη αρχίσει τη μετάβαση στα 5G δίκτυα οπότε η Apple δεν είχε άλλη επιλογή από το να παρέχει σύντομα αυτή την δυνατότητα. Το 5G θα αποτελέσει μία από τις σημαντικότερες αναβαθμίσεις τα επόμενα χρόνια και η Apple δεν ήθελε να μείνει εκτός αυτής της αγοράς. Αυτό έφερε και τις συμφωνίες με Intel και Qualcomm.

Τα iPhone του 2020 θα εξοπλίζονται με τα 5G modem της Qualcomm ενώ η Apple αναμένεται να κάνει τη μετάβαση στα δικά της modem από το 2021 και μετά.