Ομοβροντία από την Canon με τρεις νέες φωτογραφικές!

Περίληψη: Η Canon ανανεώνει τη σειρά των φωτογραφικών μηχανών της στις κατηγορίες των DSLR και mirrorless,...

Η Canon ανανεώνει τη σειρά των φωτογραφικών μηχανών της στις κατηγορίες των DSLR και mirrorless, ανακοινώνοντας τρεις νέες κάμερες, τις EOS 2000D, EOS 4000D και EOS M5. Τα νέα μοντέλα έρχονται είτε για να αντικαταστήσουν παλαιότερα μοντέλα, είτε για να μπουν "σφήνα" ανάμεσα σε άλλα υπάρχοντα, έτσι ώστε να καλύψουν καλύτερα όλες τις κατηγορίες της αγοράς.

EOS 2000D

Η νέα EOS 2000D έρχεται για να αντικαταστήσει την παλαιότερη EOS 1300D, η οποία αποτελούσε το entry-level μοντέλο της Canon. Ο αισθητήρας της μηχανής είναι μεγέθους APS-C και έχει 24,1 megapixels, ενώ η μηχανή έρχεται εξοπλισμένη με τον επεξεργαστή DIGIC 4+ της Canon, και με σύστημα autofocus εννέα σημείων. Η 2000D διαθέτει και το σύστημα Intelligent Auto Scene mode, για να βοηθήσει τους αρχάριους χρήστες να τραβήξουν ποιοτικές φωτογραφίες, χωρίς να μπλεχτούν στις ρυθμίσεις. Επιπλέον, η μηχανή έρχεται και με μια σειρά από ενσωματωμένα φίλτρα. Στον τομέα του video, η 2000D μπορεί να τραβήξει και video σε ανάλυση Full HD.

EOS 4000D

H 4000D έρχεται για να μπει ακριβώς κάτω από την 2000D και να πάρει τη θέση της φθηνότερης DSLR μέχρις στιγμής, στοχεύοντας ευθέως το κοινό που θέλει να κάνει τα πρώτα του βήματα στο χώρο των DSLR, ανεβαίνοντας επίπεδο από κάποια compact ή ακόμη και από κινητό τηλέφωνο. Τα χαρακτηριστικά της είναι αντίστοιχα του επιπέδου τιμής, με ανάλυση 18 megapixels, απλουστευμένα χειριστήρια και πλαστικό σώμα. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της είναι παρόμοια με αυτά της μεγαλύτερης 2000D.

EOS M50

Η M50 είναι μια ολοκαίνουργια mirrorless, την οποία η Canon παρουσίασε ως την "πιο εύχρηστη και τεχνολογικά προηγμένη mirrorless κάμερα". Στα χαρακτηριστικά της, βρίσκουμε τον τελευταίας γενιάς επεξεργαστή DIGIC 8 της Canon, και μάλιστα είναι η πρώτη μηχανή της εταιρείας που έρχεται εξοπλισμένη με αυτόν. Ο αισθητήρας της είναι στα 24,1 megapixels και υπόσχεται άριστη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, με μέγιστο στάνταρ ISO στα 25.600 και επεκτείνεται ψηφιακά μέχρι τα 51.200, ενώ η ταχύτητα burst είναι 10 λήψεις το δευτερόλεπτο. Επίσης, είναι η πρώτη κάμερα της σειράς M η οποία προσφέρει λήψη video σε ανάλυση 4k. Τέλος, έρχεται εξοπλισμένη με σύστημα Dual Pixel CMOS autofocus για γρήγορο και ακριβές 'νετάρισμα'. Σημειώνουμε πως σήμερα έγινε η επίσημη ανακοίνωση της Canon, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε μερικούς μήνες, μέχρι να δούμε τις νέες φωτογραφικές μηχανές στα ράφια του Public!