It's official: Oppo Reno με 10Χ zoom και pop-up selfie κάμερα!

Περίληψη: Είχαμε ήδη δει πώς θα μοιάζει η ιδιαίτερη selfie κάμερα του Oppo Reno. Έφτασε όμως η ώρα...

Είχαμε ήδη δει πώς θα μοιάζει η ιδιαίτερη selfie κάμερα του Oppo Reno. Έφτασε όμως η ώρα η συσκευή να ανακοινωθεί επίσημα. Το νέο smartphone θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, οι οποίες θα έχουν την ίδια σχεδίαση αλλά διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Oppo Reno 10X Zoom Edition

Το Oppo Reno 10X Zoom Edition θα είναι η ναυαρχίδα της σειράς. Η μπροστινή όψη θα καλύπτεται όλη από οθόνη με ένα πολύ μικρό bezel να υπάρχει γύρω της. Η selfie κάμερα είναι ακριβώς αυτή που περιμέναμε και ξεπροβάλει μέσα από την συσκευή. Ο ιδιαίτερος pop up σχεδιασμός της θυμίζει πτερύγιο και εντός αυτού θα βρούμε την selfie κάμερα των 16MP με f/2.0 διάφραγμα.

Εκεί που ξεχωρίζει όμως η Zoom Edition είναι στην πίσω κάμερα. Όπως και το Huawei P30 Pro, έτσι και το Oppo Reno 10X Zoom Edition διαθέτει σύστημα «Periscope» κάμερας, το οποίο προσφέρει οπτικό ζουμ 10X. Εκτός από τον Periscope φακό, το Oppo Reno διαθέτει ακόμα και τη βασική κάμερα των 48MP με διάφραγμα f/1.7 και μια ultra-wide κάμερα με ανάλυση 8MP f/2.2, η οποία έχει οπτικό πεδίο 120°.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Oppo Reno 10X Zoom edition είναι κι αυτά κορυφαία. Ο επεξεργαστής της συσκευής θα είναι ο Snapdragon 855, η μνήμη RAM θα ξεκινάει από τα 6GB, και ο αποθηκευτικός χώρος ξεκινάει από 128GB. Η οθόνη του Zoom Edition είναι διαγωνίου 6,6’’ με ανάλυση FHD+ και το πάνελ είναι τεχνολογίας AMOLED. Ακόμα, η συσκευή διαθέτει μπαταρία 4.065mAh και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη.

Oppo Reno

Το Oppo Reno είναι περισσότερο mid-range συσκευή παρά ναυαρχίδα. Η all-screen σχεδίαση με την ιδιαίτερη selfie κάμερα είναι ακριβώς η ίδια αλλά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά έχουν αλλάξει. Αρχικά, ο επεξεργαστής του Oppo Reno θα είναι ο Snapdragon 710, ο οποίος όμως θα συνοδεύεται από ίδιο μέγεθος RAM και αποθηκευτικού χώρου. Επιπλέον, το μέγεθος της οθόνης είναι 6,4’’ ενώ μικρότερη είναι και η μπαταρία η οποία έχει χωρητικότητα 3.765mAh.

Η μεγαλύτερη διαφορά όμως εντοπίζεται στην πίσω κάμερα. To Oppo Reno δεν θα έχει τον periscope αισθητήρα ούτε την ultra-wide κάμερα. Υπάρχει μόνο ο ίδιος αισθητήρας των 48MP, με τη δεύτερη κάμερα να χρησιμοποιείται για μέτρηση βάθους.