Όργανα γυμναστικής: Φέρε το γυμναστήριο στο σπίτι!

Περίληψη: Το καλοκαίρι πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς και η στιγμή που η πρωινή (και απογευματινή) επίσκεψη...

Το καλοκαίρι πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς και η στιγμή που η πρωινή (και απογευματινή) επίσκεψη στην πλησιέστερη παραλία θα γίνει μέρος της καθημερινότητας δεν αργεί πολύ. Με το Πάσχα και τις κραιπάλες του να αποτελούν παρελθόν, λοιπόν, ήρθε η στιγμή να προσφέρεις στο σώμα σου τη φροντίδα που του αξίζει, έτσι ώστε σε λίγες βδομάδες να είσαι έτοιμος να μαγνητίσεις τα βλέμματα στις παραλίες!

Αν η επίσκεψη στο γυμναστήριο δεν σε… ιντριγκάρει σαν ιδέα, δεν υπάρχει λόγος απογοήτευσης. Με τα κατάλληλα όργανα θα μεταφέρεις το γυμναστήριο σπίτι σου, προκειμένου να γυμνάζεσαι όποτε και όσο εσύ θες, δίχως να χάνεις χρόνο στις μετακινήσεις. Το budget σου δεν είναι ανάγκη να ξεφύγει, αφού θα βρεις όργανα σε αρκετά προσιτές τιμές, ενώ επιπρόσθετα θα χρειαστεί να επενδύσεις μόνο σε αυτά που χρειάζεσαι πραγματικά.

Τι κάνει όμως το καθένα και με ποιο να ξεκινήσεις;

Ο διάδρομος είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα όργανα – και όχι άδικα. Θα τον χρησιμοποιήσεις για ένα ήσυχο περπάτημα, ένα χαλαρό τζόκινγκ ή ένα έντονο σπριντ, «χτίζοντας» σταδιακά την αντοχή σου.

Όλα τα μοντέλα έρχονται με αρκετά προγράμματα, ώστε να επιλέξεις εκείνο που σε καλύπτει περισσότερο. Η άσκηση στον διάδρομο έχει πλεονεκτήματα για τα πόδια αλλά και τα χέρια, ενώ συμβάλλει στην καλή καρδιακή λειτουργία.

Πέραν του διαδρόμου, ένα εξίσου δημοφιλές όργανο είναι τα ποδήλατα γυμναστικής. Μέσω της ρύθμισης της αντίστασης και της ταχύτητας, θα εκτελέσεις προγράμματα που θα ενισχύσουν το καρδιαγγειακό σύστημα του οργανισμού σου, καθώς επίσης και τους μύες των ποδιών.

Το σημαντικότερο με το ποδήλατο, ωστόσο, είναι πως καταπονεί όσο το δυνατόν λιγότερο τον οργανισμό σου, είναι απόλυτα ασφαλές, ενώ για εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη μέση τους, υπάρχουν και μοντέλα με κάθισμα.

Το κωπηλατικό μηχάνημα αποτελεί επιλογή για... προχωρημένους αλλά και εξαιρετική επιλογή, καθώς η κωπηλασία ωφελεί σχεδόν κάθε μυϊκή ομάδα του ανθρώπινου σώματος: τετρακέφαλοι, κοιλιακοί, δικέφαλοι, στήθος, τρικέφαλοι, γλουτοί, μηροί και όχι μόνο μπορούν να ενισχυθούν σημαντικά μέσω της άσκησης.

Αν ψάχνεις μια ισορροπημένη επιλογή για να γυμνάσεις το μεγαλύτερο μέρος του κορμιού σου, το κωπηλατικό είναι ιδανικό!

Τέλος, το all time classic ελλειπτικό μηχάνημα. Η κίνησή του έχει ως αποτέλεσμα το σώμα, τα πόδια και τα χέρια να γυμνάζονται χωρίς μεγάλη καταπόνηση, αφού αφενός στηρίζεσαι συνέχεια σε πεντάλ και λαβές, αφετέρου η κίνηση που κάνεις είναι απόλυτα φυσική.

Το ελλειπτικό είναι ιδανικό για την πρόληψη της οστεοπόρωσης, καθώς επίσης και για την καύση περισσότερων θερμίδων σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Για περισσότερες επιλογές σε όργανα και αξεσουάρ γυμναστικής επισκέψου το public.gr!