Trick or treat: Οργάνωσε την τέλεια Halloween βραδιά!

Περίληψη: Το Halloween είναι συνδεδεμένο με «spooky» καταστάσεις και... κολοκύθες. Έλα να οργανώσουμε μια θεματική βραδιά στο σπίτι με τα όλα της!

Ξεκίνησε σαν αστείο, μετά το συνηθίσαμε και τελικά το καλοδεχτήκαμε, είτε σαν μια πιο... κουλ εκδοχή των δικών μας Αποκριών είτε ως μια καλή δικαιολογία για πάρτι. Αν δεν αποφασίσεις να περάσεις τη βραδιά της 31ης Οκτωβρίου με ξεφάντωμα, έλα να οργανώσουμε μια βραδιά Halloween στο σπίτι με τα όλα της!

Για την αρχή, λίγη ιστορία: Το Halloween ως γιορτή έχει κέλτικες καταβολές, καθώς προέχεται από την ιρλανδική παράδοση και η λέξη είναι συντομογραφία του «All Hallows Evening», δηλαδή της βραδιάς πριν από τη γιορτή των Αγίων Πάντων, που είναι 1η Νοεμβρίου. Στις αρχές του 20ου αιώνα αφομοιώθηκε στην κοινωνία των ΗΠΑ και η δημοτικότητά του εκτοξεύτηκε. Γιορτάζεται με το κλασικό «trick or treat» των παιδιών, που στις 31 Οκτωβρίου μεταμφιέζονται, βγαίνουν στις γειτονιές και μαζεύουν κεράσματα. Στην ίδια λογική και τα ατέλειωτα πάρτι μεταμφιεσμένων με -κατά βάση- τρομακτικές στολές, εμπνευσμένα από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Τυπικά, το Halloween είναι συνδεδεμένο με «spooky» καταστάσεις και... κολοκύθες. Για το δεύτερο δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε, αλλά από τρομακτικές ιστορίες σε έχουμε καλυμμένο. Ο μετρ του είδους Stephen King έχει πάμπολλα μυθιστορήματα που θα σου «χορηγήσουν» την απαραίτητη δόση τρομάρας, το Shining Halloween Edition, όμως, είναι το καλύτερο για αυτή την εποχή. Υπερφυσικά, και όχι μόνο, θέματα θα βρεις και στην ανθολογία ιστοριών του κλασικού Edgar Allan Poe.

Κλασικό έχει γίνει επίσης και το τέρας του Δρ. Φρανκενστάιν, που ακόμα και δύο αιώνες μετά τη δημοσίευσή του παραμένει το ίδιο συναρπαστικό. Στο Public θα βρεις πολλές επιλογές και για τους μικρότερους αναγνώστες της παρέας. Το «The Room on the Broom Play» είναι κατάλληλο για παιδιά από 3 μέχρι 8 ετών ενώ το «The Night Circus» ταιριάζει σε μεγαλύτερα παιδιά, εφήβους, αλλά και ενήλικες.

Αν δεν είσαι... του διαβάσματος, τότε οι ταινίες είναι ένας εύκολο τρόπος να συνδυάσεις Halloween με τρομακτικές ιστορίες. Η αριστουργηματική για το είδος της τριλογία Evil Dead του Sam Raimi καταφέρνει να κάνει αστείο τον υπερφυσικό τρόμο, οπότε βλέπεται άνετα και από όσους δεν προτιμούν τα θρίλερ! Αν, ωστόσο, θέλεις αυθεντικό τρόμο, τότε πρέπει να δεις την τριλογία του Scream. Οι ταινίες αυτές επαναπροσδιόρισαν το είδος και έδωσαν νέα ζωή στο horror. Το Scream αναζωογόνησε τις slasher ταινίες αλλά το φιλμ που στην ουσία δημιούργησε το είδος είναι το Halloween του John Carpenter, που κυκλοφόρησε στις αίθουσες το 1978.

Το original soundtrack της ταινίας του Carpenter θα σου δώσει την απαραίτητη έμπνευση για να φτιάξεις την τέλεια playlist του Halloween πάρτι σου. Αυτή πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει τον νέο δίσκο των Clipping. Το «There Existed An Addiction To Blood» συγκεντρώνει σε ένα άλμπουμ τη δικιά τους εκδοχή για το πώς θα πρέπει να είναι ένας horrorcore δίσκος.

Για τα παιδιά, τα τραγούδια και οι ταινίες μικρή σημασία έχουν, αυτό που μετράει είναι η στολή. Τα Avengers όπλα Nerf θα κάνουν κάθε μικρό παιδί να μοιάζει στους αγαπημένους του υπερήρωες όπως ο Star Lord και o Iron Man, ενώ η μάσκα του Spider-Man θα κρύψει τη μυστική υπερηρωική τους ταυτότητα.

Με την ευκαιρία του Halloween μπορούν να «ντύσουν» και τη σχολική τους τσάντα. Αξεσουάρ όπως το πορτοφόλι και το σημειωματάριο Nightmare Before Christmas συμπληρώνουν ιδανικά το Halloween look. Οι φιγούρες Funko Pop The Nightmare Before Christmas, από την άλλη, μπορούν να μπουν στο δωμάτιο για να το διακοσμήσουν όπως του αρμόζει αυτές τις ημέρες.

Διακόσμηση δεν θέλει μόνο το δωμάτιο όμως αλλά και εσύ! Ακόμα και στολή να πάρεις, μπορείς να κάνεις την εμφάνισή σου όπως την έχεις φανταστεί με τα κατάλληλα αξεσουάρ. Με μια παλέτα με όλα τα βασικά χρώματα μπορείς να ζωγραφίσεις ότι σκεφτείς στο δικό σου ή σε αλλουνού πρόσωπο. Για να λάμπεις όπου κι αν βρεθείς αυτό το Halloween χρησιμοποίησε το Glitter της Paint Glow ή το εντυπωσιακό διάφανο χρώμα της Paint Glow το οποίο γυαλίζει στο σκοτάδι.

Αν πάλι ανήκεις στους... DIY τύπους, η Ναταλία Λαμπροπούλου στο YouTube κανάλι της Natalie's Cozyland έχει τις καλύτερες ιδέες για κατασκευές - δες το βίντεο:

Video Duration
5:05