Publicistas Moms / BusinessMum: Τηλεργασία & Τηλεκπαίδευση, συμβουλές και tips διαχείρισης!

Περίληψη: Τις ώρες που η τηλεκπαίδευση συμπίπτει με την τηλεργασία, η δουλειά από το σπίτι δεν είναι εύκολη υπόθεση για τους γονείς. Η Publicistas mom Ήβη Χρυσού-Μπελέση έχει μερικές συμβουλές που θα βοηθήσουν.

Τηλεργασία η μαμά, τηλεκπαίδευση τα παιδιά. Πόσο εύκολο είναι να πραγματοποιηθούν και τα δύο αποδοτικά την ίδια ώρα; Σίγουρα καθόλου εύκολο! Η Publicistas mom Ήβη Χρυσού-Μπελέση, ή businessmum όπως μπορεί να την γνωρίζεις από το Instagram, έχει τη δική της εμπειρία από αυτή την απαιτητική κατάσταση και μοιράζεται μαζί μας τα tips τα οποία εφαρμόζει για να τη διαχειριστεί αποτελεσματικά.

Γράφει η @businessmumgr

Βιώνοντας τον τελευταίο χρόνο την τηλεργασία μαζί με τα παιδιά στο σπίτι και τη τηλεκπαίδευση, καταλαβαίνω απόλυτα πόσο δύσκολο μπορεί να είναι για πολλές από εμάς όχι μόνο να οργανώσουμε τηλεκπαίδευση και τηλεργασία μαζί, να δημιουργήσουμε διαφορετικούς χώρους εργασίας και να διαχειριστούμε όλα τα δρώμενα εντός σπιτιού, αλλά να παραμείνουμε πραγματικά συγκεντρωμένες στη δουλειά μας. Δεν είναι εύκολο.

Φωνές, παιχνίδια, άλλοι ήχοι και άπειρα «μαμάααα» που ακούγονται στο βάθος αλλά και ομιλίες από τα άλλα μέλη της οικογένειας που αναγκαστικά συνυπάρχουν στο χώρο λόγω του εγκλεισμού προκαλούν δυσκολίες στη συγκέντρωση μας. Θα μοιραστώ μαζί σας κάποια βήματα και tips που ακολουθώ για να διαχειριστώ αυτή την κατάσταση.

1. Συνδυασμός τηλεργασίας & τηλεκπαίδευσης

Με τις νέες καθημερινές συνθήκες που έχει επιφέρει ο εγκλεισμός στο σπίτι είναι απαραίτητο να συνδυαστεί η τηλεργασία με την τηλεκπαίδευση. Ο συνδυασμός φαίνεται εύκολος αλλά δεν είναι πάντα. Απαιτεί ιδιαίτερη ψυχραιμία και διαχείριση αυτή η κατάσταση, κατά την οποία θα πρέπει η εργαζόμενη μητέρα να εργαστεί και παράλληλα να ακούει το μάθημα του παιδιού ή ακόμα και να παρεμβαίνει για να το βοηθάει αν χρειάζεται. Απομονωθείτε όσο μπορείτε. Αν έχετε βοήθεια με τα παιδιά, ζητήστε από κάποιον άλλο ενήλικα να αναλάβει την τηλεκπαίδευση για να μπορέσετε εσείς κάποιες ώρες να αφοσιωθείτε στην δουλειά σας.

2. Διαχείριση παραμονής παιδιών στο σπίτι

Αυτή η περίοδος που τα παιδιά παραμένουν στο σπίτι είναι εξαιρετικά απαιτητική και δύσκολη τόσο για εκείνα που αναζητούν την κανονικότητα του σχολείου τους όσο και για εμάς που καλούμαστε να τα απασχολούμε με κάποιο τρόπο όταν δεν έχουν μαθήματα τηλεκπαίδευσης. Όπως είναι λογικό, τα παιδιά δεν μπορούν να αντιληφθούν εύκολα την ανάγκη να εργαστεί αποδοτικά η μαμά (όσο αυτό είναι εφικτό) παρόλο που βρίσκεται στο σπίτι. Και εκεί βρίσκεται η δυσκολία που πρέπει να διαχειριστεί όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται η μαμά. Διαμορφώστε ένα πλάνο ώστε να δουλεύετε ώρες που το υπόλοιπο σπίτι υπολειτουργεί.

3. Αντιμετώπιση ψυχολογικής πίεσης

Είμαστε μαμάδες, αλλά, είμαστε και άνθρωποι με συναισθήματα που αλλάζουν συνεχώς σε μια πρωτόγνωρη περίοδο σαν αυτή που βιώνουμε με τον εγκλεισμό. Είναι απόλυτα φυσιολογικό και λογικό να νιώθουμε ψυχολογικά ευάλωτες και πιεσμένες και δεν χρειάζεται ούτε να έχουμε τύψεις ούτε να απολογούμαστε. Καλούμαστε να διαχειριστούμε την ψυχολογία των παιδιών, που και αυτή έχει διάφορες εναλλαγές, και τη δική μας διάθεση που σίγουρα δεν είναι πάντα και η καλύτερη.

Σαφώς η κατάσταση είναι δύσκολη και περίπλοκη και όχι εύκολα διαχειρίσιμη, αλλά, με μεγάλη υπομονή και χρόνο σε εμάς για να ανταποκριθούμε, στο τέλος όλα τα αδύνατα γίνονται δυνατά. Προσπαθήστε να διαμορφώσετε ένα όσο γίνεται πιο φιλικό περιβάλλον για την συνύπαρξη όλης της οικογένειας μέσα το σπίτι και δημιουργήστε όσο γίνεται καλύτερες συνθήκες για αποδοτική εργασία με λιγότερο εκνευρισμό και εντάσεις!

Ας προσπαθούμε κάθε μέρα για το καλύτερο και θα τα καταφέρουμε! Καλή δύναμη σε όλες μας!

Η Ήβη Χρυσού-Μπελέση, ή αλλιώς businessmum, είναι μαμά, δημοσιογράφος και μέλος των #publicistasgreece @ Instagram. Ακολούθησέ την στο @businessmumgr και διάβασε τα τελευταία της άρθρα στο businessmum.gr.