Publicistas Moms / Busy Mama: Πώς να απασχολήσεις το μικρότερο παιδί, όσο το μεγάλο έχει τηλεκπαίδευση

Περίληψη: Τις ώρες της τηλεκπαίδευσης τα μεγάλα παιδιά θέλουν να παρακολουθήσουν το μάθημα. Τι γίνεται αν έχεις και μικρότερα παιδιά στο σπίτι; Η busy mama σε βοηθά να τα απασχολήσεις.

Σε ένα σπίτι με πολλά παιδιά η παρακολούθηση της τηλεκπαίδευσης δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πόσο μάλλον αν υπάρχει μικρότερο παιδί που θέλει να παίξει και να περάσει ευχάριστα το χρόνο του και αναζητά την προσοχή των μεγαλύτερων παιδιών την ώρα του μαθήματος. Για να μην συμβεί αυτό, η busy mama έχει μερικές έξυπνες ιδέες για να απασχολήσεις τα μικρά παιδιά, έτσι ώστε τα μεγαλύτερα να παρακολουθούν τα μαθήματά τους ανενόχλητα.

Γράφει η @busymama.gr

Είμαι η Έλενα, αλλιώς η busy mama, και σήμερα θα προσπαθήσω να σας δώσω tips και ιδέες για το πως θα απασχολήσετε το μικρότερο παιδάκι σας τις ώρες που το μεγάλο καλείται να παρακολουθήσει τα μαθήματά του μέσω τηλεκπαίδευσης.

Αν είναι αρκετά μικρό, το ιδανικό θα είναι να συμβαδίσει ο ύπνος του μικρού με τις ώρες της τηλεκπαίδευσης. Αν όμως το μικρό σας έχει κόψει τον μεσημεριανό ύπνο, θα πρέπει να έχετε plan b για την απασχόλησή του.

Αυτό που χρειάζεστε, για αρχή, είναι καλή οργάνωση κι ένα πλάνο επιλογών ανάλογα με τη διάθεση του παιδιού, τον χρόνο που θα διαθέσετε στην δραστηριότητα ακόμα και τον καιρό. 

Χειροτεχνίες: Μια καλή επιλογή είναι οι χειροτεχνίες καθώς θα μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφα πράγματα κι ταυτόχρονα θα παραμείνει το παιδάκι σας ήσυχο και συγκεντρωμένο στα όσα φτιάχνετε. Χαρτοκοπτική, κολλάζ, ντεκουπάζ είναι μόνο μερικές από τις αμέτρητες επιλογές που έχετε για να νιώσετε δημιουργικοί.

Κατασκευές / DIY: Οι ιδέες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι απίστευτα πολλές. Επιλέξτε εκείνες που είναι κατάλληλες για την ηλικία του παιδιού σας ώστε να μπορείτε να τις ολοκληρώνετε. Να προσέχετε πολύ με τα υλικά. Έχω καεί με κόλλα σιλικόνης, άρα μιλάω εκ πείρας.

Ζαχαροπλαστική: Κουλουράκια, κέικ και μια πληθώρα συνταγών σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε μαζί με τον/την μικρό/ή βοηθό σας. Και θα κάνετε κάτι όμορφο μαζί και θα έχετε έτοιμο κέικ για το απόγευμα που θα το εκτιμήσει και το μεγαλύτερο παιδάκι σας μόλις τελειώσει από το μάθημα. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Κηπουρική: Αν ο καιρός το επιτρέπει, μπορείτε να βγείτε στο μπαλκόνι ή τον κήπο και να φτιάξετε μαζί τις γλάστρες σας. Φυτέψτε μαζί λουλούδια, οργανώστε πρόγραμμα ποτίσματος μέσα στη βδομάδα, βάψτε τις παλιές γλάστρες, ακόμα και να αλλάξετε τη διακόσμηση του μπαλκονιού σας μπορείτε να τολμήσετε. Ακούστε τα παιδάκια σας, οι ιδέες τους θα σας εκπλήξουν τις περισσότερες φορές.

Αυτά από εμένα, με την ευχή να σας φανούν πολύ χρήσιμα όσα διαβάσατε και να δημιουργήσετε όμορφες αναμνήσεις με το μικράκι σας!

Η Έλενα, ή αλλιώς busy mama, είναι μέλος των #publicistasgreece @ Instagram. Μπορείς να την ακολουθήσεις στο @busymama.gr και να διαβάσεις τα άρθρα της στο busymama.gr.