Χριστούγεννα με Petita Demas: Απίθανα βιβλία για απίθανα παιδιά!

Περίληψη: Ιστορίες που μιλούν για τη διαφορετικότητα με τον πιο ευφάνταστο τρόπο, εξάπτουν τη φαντασία και ταυτόχρονα απασχολούν τα παιδιά δημιουργικά. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για τα φετινά τους χριστουγεννιάτικα δώρα;

Οι περισσότεροι από εμάς ως παιδιά έχουμε διαβάσει κάμποσα βιβλία. Αν προσπαθήσουμε, όμως, να ξεχωρίσουμε εκείνα που χαράχτηκαν στη μνήμη μας και τα θυμόμαστε μέχρι σήμερα -συχνά χωρίς να τα έχουμε ξαναδιαβάσει-, είναι σίγουρα εκείνα που μας σύστησαν σε κάτι διαφορετικό, σε μια σκέψη αλλιώτικη μέσα από απλές, κατανοητές ιστορίες.

Η παιδική βιβλιοθήκη των Public έχει στηθεί πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία και ξεχωριστή θέση κατέχουν τα παιδικά βιβλία των εκδόσεων Petita Demas, που μιλούν για τη διαφορετικότητα με τον πιο ευφάνταστο τρόπο, εξάπτουν τη φαντασία και ταυτόχρονα απασχολούν τα παιδιά δημιουργικά. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για τα φετινά τους χριστουγεννιάτικα δώρα; Πάμε να δούμε μαζί τις τελευταίες αφίξεις! 

Αρχή με την «Ομάδα των πιο Αστείων Υπερδυνάμεων και το Πλαστικό Νησί». Όταν μια φάλαινα με το στομάχι της γεμάτο πλαστικά εμφανίζεται σε μια παραλία στη Σαντορίνη, η Ομάδα των πιο Αστείων Υπερδυνάμεων αναλαμβάνει δράση. Μια ιστορία που θα οδηγήσει όλους τους αγαοπημένους μας ήρωες σε ένα νησί φτιαγμένο από πλαστικό στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού. Εκεί θα αντιμετωπίσουν ένα νέο υπερκακό και θα χρησιμοποιήσουν τις υπερδυνάμεις τους για να σώσουν τον κόσμο! 

Τη σκυτάλη παίρνει «Το μυστικό του Μαύρου Βράχου». Η ιστορία εδώ έχει ως εξής: Η Έριν ζει μαζί με τη μητέρα της σε ένα μακρινό ψαροχώρι και αγαπάει τη θάλασσα και όλα τα πλάσματά της. Πάνω από όλα, όμως, την γοητεύει ο θρύλος του Μαύρου Βράχου. Κάτι τεράστιο, σκοτεινό και μυτερό βρίσκεται στα ανοιχτά, εκεί που η μητέρα της δεν την αφήνει να πάει και λέγεται ότι καταστρέφει κάθε πλοίο που έρχεται κοντά του. Μια μέρα η Έριν ετοιμάζεται να κρυφτεί στο ψαροκάικο της μητέρας της, για να μάθει αν είναι όντως πραγματικές αυτές οι ιστορίες... Μια μαγευτική περιπέτεια με ένα διαχρονικό δίδαγμα για τη σχέση μας με τη θάλασσα, τη φύση και όλα τα έμβια όντα, που θα συναρπάσει τα παιδιά με την πλοκή αλλά και με την εικονογράφησή της.

Και περνάμε στα «Βράδια με βραδύποδες» από τη συλλογή Μικροί Ήρωες. Έρχεται η ώρα να κοιμηθείς, αλλά όλα τα προβατάκια που είχες σκοπό να μετρήσεις είναι απασχολημένα! Μερικά έχουν πεταχτεί στον κουρέα τους, ενώ κάποια άλλα απλώς δεν έχεις ιδέα πού είναι. Τι θα κάνεις, λοιπόν; Υπάρχει κανένα άλλο ζώο που θα σε βοηθήσει να αποκοιμηθείς; Μήπως μια αγέλη από…βραδύποδες; Η απάντηση μπορεί τελικά να είναι κάτι, που δεν είχες σκεφτεί ποτέ μέχρι τώρα!

Μια ιστορία για το τι σημαίνει να ανήκεις, ένα ξεχωριστό μήνυμα για τη μοναδικότητα είναι οι «Οι Μαλλιαροί» του Bali Engel. Οι Μαλλιαροί είναι πολύ ασυνήθιστοι κι άλλο τόσο καταπληκτικοί κι έχουν πανέμορφα, δυνατά μαλλιά που φυτρώνουν παντού! Η Έλλη, η μικρή τους κόρη, έχει κι εκείνη ατελείωτα μαλλιά, μόνο που τα δικά της είναι απαλά και υπερβολικά λεπτά. Έτσι δεν μπορεί να συμμετέχει στις μαλλιαρές δραστηριότητες της οικογένειάς της. Αν όμως... (η συνέχεια στις σελίδες του βιβλίου).

Και συνεχίζουμε με τέσσερις ιστορίες, τέσσερα σύντομα παραμύθια, που διαδραματίζονται στον Όλυμπο και εξιστορούν τις καθημερινές περιπέτειες της... παρέας των θεών, γραμμένες από την Αθηνά Μπαλή. Στην αρχή του βιβλίου «Ταιριάζω και μαθαίνω: Οι Θεοί του Ολύμπου» τα παιδιά βρίσκουν μια σειρά από αυτοκόλλητα και στη συνέχεια καλούνται να τα ταιριάξουν με τον αντίστοιχο θεό που περιγράφεται στις εσωτερικές σελίδες, μαθαίνοντας έτσι περισσότερες λεπτομέρειες για την ιστορία του. Αφού ολοκληρώσουν το παιχνίδι, μέσα από σύντομα, χιουμοριστικά ποιηματάκια μαθαίνουν τη μυθολογία!

Τελευταίο -μα όχι έσχατο- το ξεχωριστό βιβλίο «Οι γραμμές στο πρόσωπο της γιαγιάς μου». Μια ρυτίδα κρύβει περισσότερα μέσα της απ’ όσα φαίνονται με την πρώτη ματιά. Κάθε μικρή γραμμή κουβαλάει τη δική της ιστορία. Σε αυτή τη συγκινητική ιστορία, από τη βραβευμένη Simona Ciraolo, ένα κοριτσάκι ανακαλύπτει τις πολύτιμες αναμνήσεις της γιαγιάς της, καθώς τα σημάδια της ηλικίας γίνονται υπέροχες ρυτίδες στον χρόνο.

Βρείτε όλα τα βιβλία από τις εκδόσεις Petita Demas στο κοντινότερο κατάστημα Public και στο public.gr!