Play-Doh: Τα παιδιά πλάθουν τον δικό τους κόσμο - και κερδίζουν!

Περίληψη: Με αγορές προϊόντων Play-doh πάνω από €9.99, παίρνεις δώρο 4 mini βαζάκια! Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο;

Και κάπως έτσι φτάσαμε στον Σεπτέμβριο... Η άδεια τελείωσε, οι διακοπές ολοκληρώθηκαν και, όπως λέει ο σοφός λαός, «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του». Επιστρέφεις, λοιπόν, στη δουλειά και το παιδί σου επιστρέφει με τη σειρά του στο σχολείο. Και εκεί σε πιάνει η ανησυχία για το πώς η απασχόλησή του θα γίνει δημιουργική! 

Στο σημείο αυτό, λοιπόν, έρχεται η Play-Doh με τις πλαστελίνες και τα... μαγικά κίτρινα βαζάκια της με το πολύχρωμο περιεχόμενο, που κάνουν εδώ και χρόνια τα παιδιά να δημιουργούν τους δικούς τους κόσμους από πλαστελίνες, γεμάτους χρώματα, μαλακές και εύκαμπτες υφές με χαρακτηριστικά αρώματα και εκείνο  το εθιστικό «ποπ» που κάνει το δοχείο όταν ανοίγει! 

Πρώτα, όμως, λίγη ιστορία: H Play-Doh πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1920 και ήταν γνωστή ως υλικό καθαρισμού ταπετσαρίας! Τη σημερινή της χρήση, ως ένα από τα πλέον δημιουργικά παιχνίδια, την απέκτησε τη δεκαετία του 1950 και από τότε έχει μπει σε κάθε σπίτι και σχολείο παγκοσμίως. Αργότερα στη συλλογή προστέθηκαν και πολλά αξεσουάρ και καλούπια, τα οποία έκαναν το παιχνίδι ακόμη πιο διασκεδαστικό. Πλέον τα σχέδια και τα χρώματα είναι τόσα που τα παιδιά δεν θα ξέρουν τι να πρωτοδιαλέξουν! 

Τι είναι όμως αυτό που κάνει το παιχνίδι με τις πλαστελίνες Play-Doh τόσο ξεχωριστό; Ότι δίνει τη δυνατότητα σε κάθε παιδί να αναπτύξει τόσο το μυαλό όσο και το σώμα του με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Αρχικά το βοηθά να αναπτύξει τη σκέψη και τη φαντασία του στην προσπάθειά του να εμπνευστεί την πιο ξεχωριστή δημιουργία. Ακόμη συντελεί στην ανακάλυψη και την προσέγγιση του γύρω περιβάλλοντος μέσα από την προσπάθεια αντιγραφής τρισδιάστατων αντικειμένων. Αυξάνει, μέσω της αφής, το οπτικό του ερέθισμα και ενισχύει την όσφρηση μέσω της ιδιαίτερης μυρωδιάς του υλικού. Τέλος, ενδυναμώνει τα δάχτυλα του παιδιού κάνοντάς το έτοιμο να κρατά τα μολύβια του και τα πιρούνια του!

Και φέτος μας επιφυλάσσει μια πολύ γεναία προσφορά: Με αγορές προϊόντων Play-doh πάνω από €9.99, παίρνεις δώρο 4 mini βαζάκια! Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο λίγο πριν το ξεκίνημα των σχολείων; Έλα μια βόλτα από το κοντινότερο κατάστημα Public ή μπες στο public.gr και... ας αρχίσει το παιχνίδι!