Publicistas moms /10 ιδέες δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών από το the.family.blog

Περίληψη: Η Κερασία Ρουμπελάκη, την οποία γνωρίζεις από τον Instagram λογαριασμό της @the.family.blog, σκέφτηκε 10 δραστηριότητες για να απασχοληθούν δημιουργικά τα μικρά παιδία.

«Πώς θα απασχολήσω τα μικρά παιδιά, την ώρα που τα μεγαλύτερα παιδιά παρακολουθούν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης;» έχουν αναρωτηθεί οι περισσότεροι γονείς τους τελευταίους 12 μήνες. Η Publicistas mom Κερασία Ρουμπελάκη, ή @the.family.blog όπως είναι ο λογαριασμός της στο Instagram, έχει τη λύση στο ερώτημα που απασχολεί τους γονείς. Συγκέντρωσε 10 ενδιαφέροντες τρόπους δημιουργικής απασχόλησης για να περάσουν ποιοτικό χρόνο τα μικρά παιδιά, χωρίς να απασχολούν τα μεγαλύτερα αδέρφια τους.

Γράφει η @the.family.blog

Η τηλεδιάσκεψη μπήκε για τα καλά στις ζωές μας επίσημα εδώ και ένα χρόνο και ακόμη μας δυσκολεύει. Ένα βασικό πρόβλημα της κάθε μαμάς είναι πως θα καταφέρει να απασχολήσει το μικρό παιδί, ενώ το μεγάλο θα κάνει το μάθημα του. Σήμερα, λοιπόν, θα σας πω μερικές ιδέες για να περάσετε όμορφο και δημιουργικό χρόνο με το μικρό παιδί, ώστε το μεγάλο παιδί να κάνει το μάθημα του.

1. Αγαπημένο παιχνίδι, φυσικά, οι πλαστελίνες:

Μπορείτε να παίξετε και συγχρόνως να μάθει τα νούμερα, τα χρώματα, τα ζωάκια.

2. Κατασκευές ανάλογα με την εποχή:

Μετά τις αποκριάτικες μάσκες και τις σημαίες για την 25η Μαρτίου, μπορούμε να φτιάξουμε τώρα μερικές κατασκευές για το Πάσχα.

3. Διάβασε μου ένα παραμύθι:

Είναι η κατάλληλη ώρα να καθίσετε αγκαλιά με το μικρό σας παιδί και να απολαύσετε το αγαπημένο του παραμύθι.

4. Μαγειρέψτε παρέα:

Σε ποιο παιδί δεν αρέσει να μπαίνει στην κουζίνα και να γίνεται ο μικρός βοηθός της μαμάς του; Αφήστε το, λοιπόν, να γίνει ένας μικρός σεφ και να παράσει χρόνο μαζί σας μαγειρεύοντας.

5. Αγαπημένο φυτολόγιο:

Αφού σε κάθε βόλτα μαζεύαμε φυλλαράκια, φτιάξτε ένα φυτολόγιο για να έχουν κι αυτά τον χώρο τους.

6. Νηπιακή προγραφή:

Είναι κάτι που μπορεί να κρατήσει αρκετή ώρα τα παιδιά απασχολημένα βοηθώντας τα στα πρώτα βήματα της γραφής.

7. Βιβλιά με χρωμοσελίδες:

Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, μπορείτε να βρείτε τα κατάλληλα βιβλία.

8. Παζλ:

Δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα μας, καθώς είναι ένα κλασσικό παιχνίδι που θα απασχολήσει το παιδί αρκετή ώρα, ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας του.

9. Κατασκευές με πηλό:

Πηλός και νερό είναι το μόνο που χρειάζεται και θα μπορέσει να δημιουργήσει τα δικά του διακοσμητικά. Και όταν στεγνώσουν μπορεί να τα χρωματίσει!

10. Φτιάξτε ένα κολλάζ:

Χρειάζεστε είδη χειροτεχνίας όπως χρωματιστά χαρτιά, κόλλα και, φυσικά, πολύ φαντασία.

Εύχομαι πως οι ιδέες μου θα μπορέσουν να σας βοηθήσουν να απολαύσετε όμορφο ποιοτικό χρόνο με το μικρό παιδί σας, όσο το μεγάλο θα κάνει το μάθημα του.

Η Κερασία Ρουμπελάκη είναι μητέρα δύο παιδιών και μέλος των #publicistasgreece @ Instagram. Ακολούθησε τα πολύ ενδιαφέρονται posts της στο @the.family.blog.