Publicistas moms / Απολαυστικές διακοπές με παιδιά; H BusinessMum ξέρει πώς!

Περίληψη: Το καλοκαίρι έφτασε και οι γονείς ετοιμάζονται για εξορμήσεις με τα παιδιά. Οι ιδέες της BusinessMum θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις σωστά τις διακοπές της οικογένειας.

Είσαι νέος γονιός και αναρωτιέσαι αν ένας γονιός μπορεί να απολαύσει διακοπές μαζί με τα παιδιά; Προβληματίζεσαι πώς θα τα καταφέρεις; Διώξε κάθε αρνητική σκέψη και απλά οργάνωσε τα πάντα σωστά, πρακτικά και εύκολα, όπως κάνεις πάντα άλλωστε ως γονιός!

Ακολούθησε το mini οδηγό για απολαυστικές διακοπές με παιδιά και πέρασε όμορφα και απροβλημάτιστα αυτό το καλοκαίρι!

1. Επίλεξε family friendly προορισμό

Αν δεν πρόκειται να παραθερίσετε σε κάποιο εξοχικό σας ή σπίτι φίλων, επίλεξε ένα κατάλυμα που διαθέτει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη διαμονή μιας οικογένειας. Άνεση και ασφάλεια για τα παιδιά είναι αυτά που πρέπει να αναζητήσεις στις επιλογές σου. Επίλεξε μια τοποθεσία που διαθέτει τα απαραίτητα σε κοντινή απόσταση, όπως αγορά, φαρμακείο, κέντρο υγείας και εστιατόρια. Εξίσου σημαντικό είναι οι παραλίες να είναι εύκολα προσβάσιμες και κατάλληλες για παιδιά.

2. Διακοπές με χαλαρό πρόγραμμα

Η ρουτίνα είναι πάντα απαραίτητη στη ζωή με τα παιδιά, ακόμα και στις διακοπές. Τα παιδιά αγαπάνε το πρόγραμμα και την ρουτίνα και όσο και να χαλαρώνουν στις διακοπές, κατά βάθος το χρειάζονται και εκείνα και εμείς για να μπορούμε να απολαύσουμε και να ξεκουραστούμε. Απόφυγε το αυστηρό πρόγραμμα και εφάρμοσε μια απλή τήρηση ρουτίνας σε βασικά θέματα όπως τις ώρες του πρωινού, του φαγητού, της χαλάρωσης και της βόλτας.

3. Παρέα φίλων με παιδιά

Ίσως το πιο σημαντικό βήμα για να απολαύσεις τις διακοπές αφού γίνεις γονιός είναι η σωστή επιλογή παρέας που θα σας ακολουθήσει. Επίλεξε παρέα φίλων με παιδιά όχι απαραίτητα της ίδιας ηλικίας με το δικό σου. Ακόμα και μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά θα μπορούν να συνυπάρξουν με τα μικρότερα, να παίξουν και να τα προσέχουν.

4. Εφοδιάσου με έξυπνες επιλογές παιχνιδιών

Σε όποια ηλικία και αν βρίσκονται τα παιδιά, μην αμελήσεις φεύγοντας από την πόλη να έχεις μαζί όλα τα απαραίτητα εφόδια για παιχνίδι στην παραλία, δημιουργική απασχόληση και διάβασμα. Επίλεξε παιχνίδια που απασχολούν για αρκετή ώρα τα παιδιά, μεταφέρονται εύκολα και τα προτιμούν και τα ίδια.

5. Ηappy Hour για τη μαμά

Τελευταίο, αλλά σίγουρα το πιο σημαντικό από τα τα 5 βήματα του mini οδηγού για απολαυστικές διακοπές με παιδιά είναι η happy hour για εσένα! Βρες μια ώρα για εσένα! Μια πρωινή ώρα ίσως, πριν ξυπνήσουν όλοι, για λίγη ανάγνωση στη βεράντα, τον κήπο ή δίπλα στο κύμα. Μια βόλτα με το ποδήλατο ή για περπάτημα. Διαφορετικά, μια ώρα ακόμα και μέσα στην ημέρα για μια βουτιά. Φρόντισε τον εαυτό σου για να φροντίσεις καλύτερα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα!

Μην ξεχνάς πως, φυσικά, η καλή διάθεση και η ψυχραιμία είναι βασικότατα εφόδια για καλές διακοπές με παιδιά!

Καλό Καλοκαίρι & Καλές Διακοπές με τα παιδιά!

Η Ήβη Χρυσού-Μπελέση είναι δημοσιογράφος, Founder & Chief Editor των businessmum.gr και businessdad.gr και μέλος των #PublicistasGreece @ Instagram. Ακολούθησέ την στο @businessmumgr.