Publicistas Moms / Προσαρμογή στην τηλεκπαίδευση με συμβουλές από τη stergy.mommy

Περίληψη: Η Publicistas mom stergy.mommy μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά της προσαρμογής της καθημερινότητάς της στις απαιτήσεις της τηλεκπαίδευσης.

Εδώ και ένα χρόνο το «από το σπίτι» είναι ο κανόνας, είτε μιλάμε για δουλειά, είτε για σχολείο. Για τους γονείς που περνούν πολλές ώρες στο σπίτι με τα παιδιά, η προσαρμογή στα νέα δεδομένα είναι σίγουρα απαιτητική. Η publicistas mom Stergy Mommy, όμως, μπορεί να μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των παιδιών αυτή την περίοδο, μέσα από συμβουλές που πηγάζουν από τις καθημερινές εμπειρίες της ως μητέρα δύο παιδιών.

Γράφει η @stergy.mommy

Οι αλλαγές στην καθημερινότητα μας είναι πολλές. Η καραντίνα μας έφερε ένα βήμα πιο κοντά στους υπολογιστές και την online εκπαίδευση. Η τηλεδιάσκεψη έχει μπει στη ζωή μας τον τελευταίο καιρό και όλοι προσπαθούμε να προσαρμοστούμε. Το μάθημα μέσα από τον υπολογιστή και εξ αποστάσεως έχει και αυτό τις απαιτήσεις του. Ακόμα και στο νηπιαγωγείο που πηγαίνει ο μικρός μου, το μάθημα γίνεται διαδικτυακά και όλα τα παιδάκια παρακολουθούν με μεγάλη συμμετοχή. Βέβαια, και οι δασκάλες μας είναι εκπληκτικές κάνοντας τρομερή δουλειά.

Έχω δυο παιδάκια και την ώρα που ο μικρός κάνει τηλεδιάσκεψη με το σχολείο, προσπαθώ να κρατήσω την μικρή μου, που είναι 4 ετών, απασχολημένη.

Όταν το μάθημα ξεκινά, οι μαμάδες, πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα.

Η περιέργεια της μικρής μου είναι μεγάλη και πολλές φορές θέλει να πάει στο δωμάτιο του αδερφού της για να δει τι κάνει. Για να την κρατήσω απασχολημένη και να μην τον ενοχλεί, έχω προμηθευτεί από τα Public Stores πολλά υλικά χειροτεχνίας (χαρτόνια, μαρκαδόρους, πλαστελίνες) και κάθε μέρα φτιάχνουμε δημιουργικές κατασκευές με πολλή φαντασία. Άλλες φορές διαβάζουμε παιδικά παραμύθια και μόλις τελειώσουμε την ιστορία ζωγραφίζουμε σε ένα χαρτί την αγαπημένη μας εικόνα από το βιβλίο.

Υπάρχουν και οι μέρες της χειροτεχνίας στο σχολείο, όπου χρειάζεται να δώσω την προσοχή μου παράλληλα και στο μεγαλύτερο παιδί. Εκείνες τις μέρες προσπαθώ να βρω τρόπους και δραστηριότητες που θα κρατήσουν τη μικρή μου απασχολημένη χωρίς να χρειάζεται τη βοήθεια μου. Σε αυτό με βοηθά ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι στο tablet ή το αγαπημένο της παιδικό πρόγραμμα στην τηλεόραση. Καθημερινά είμαι δίπλα και στα δύο παιδιά, προσπαθώντας να κρατήσω ρυθμούς και ισορροπίες.

Όταν οργανώσεις τον εξοπλισμό και το χρόνο σου όλα βαίνουν καλώς, ενώ σύμμαχος μας είναι και ένα υποτυπώδες πρόγραμμα. Δηλαδή, να γνωρίζουν τα παιδιά ότι αυτή είναι η ώρα του μαθήματος και θα πρέπει να παρακολουθήσουν το μάθημα ή να κάνουν χειροτεχνίες ήσυχοι και χωρίς φασαρία. Επίσης, καλό θα είναι να υπάρχει μια μικρή προετοιμασία πριν το μάθημα. Ο χώρος που το παιδί θα κάνει την τηλεδιάσκεψη να είναι τακτοποιημένος και όλα τα απαραίτητα πράγματα που θα χρειαστεί να τα έχει δίπλα του, σε εύκολη πρόσβαση (βιβλία, μολύβια, τετράδια, μαρκαδόρους κ.λπ.) ώστε να μην χρειάζεται να ψάχνει σε όλο το σπίτι ή να χρειάζεται τη βοήθεια του γονιού για να τα βρει.

Στα παιδιά αρέσει το πρόγραμμα και αν υπάρχει τάξη και ηρεμία, κυρίως από τη μεριά των γονιών, όλα κυλούν ομαλά.

Αυτή την περίοδο οι μαμάδες καλούμαστε να γίνουμε σίφουνες και να αναλάβουμε ταυτόχρονα και το ρόλο της δασκάλας. 

Εύχομαι σύντομα να περάσει όλο αυτό και να επιστρέψουν όλα τα παιδιά στο σχολείο, να δουν τις δασκάλες και τους συμμαθητές τους που τόσο τους έχουν λείψει και να επιστρέψουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς! Ως τότε, καλή δύναμη σε όλες τις μαμάδες, θετική σκέψη και όσο μπορούμε αισιόδοξη στάση απέναντι σε όσα συμβαίνουν!

Η stergy.mommy είναι μέλος των #publicistasgreece @ Instagram και μητέρα δύο παιδιών. Ακολούθησε το περιεχόμενό της κάνοντας follow το προφίλ της στο Instagram και Like στη σελίδα της στο Facebook.