Publicistas moms / Συμβουλές για να συντονίσουμε το διάβασμα από την mamas n papas

Περίληψη: Πώς θα οργανώσουμε καλύτερα το διάβασμα των παιδιών την εποχή της τηλεκπαίδευσης και της τηλεργασίας; Η Publicistas mom “mamas n papas” έχει χρήσιμες συμβουλές!

Κάθε γονιός καλείται να ανταποκριθεί με αποτελεσματικότητα στις προκλήσεις της εποχής – όχι μόνο αυτές που επηρεάζουν τη δική του καθημερινότητα, αλλά και εκείνες που αφορούν τα παιδιά. Την περίοδο της τηλεκπαίδευσης και της τηλεργασίας αυτό κάθε άλλο παρά εύκολο είναι. Γι’ αυτό θα βασιστούμε στην εμπειρία της Publicistas mom Εύη Σαχινίδου, η οποία μοιράζεται μαζί μας ανεκτίμητες συμβουλές οργάνωσης του διαβάσματος των παιδιών.

Γράφει η @mamas_n_papas.gr

Η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση από το σπίτι εδραιώθηκαν στην καθημερινότητά μας. Αυτή είναι μια νέα συνθήκη, την οποία καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική οικογένεια. Πόσο δύσκολο είναι άραγε να συντονίσεις το διάβασμα του παιδιού στο σπίτι ενώ εσύ δουλεύεις;

Σίγουρα κάθε αλλαγή επιφέρει και μια αναστάτωση μαζί της. Αναστάτωση στο πρόγραμμα, στις ισορροπίες και στις σχέσεις. Αν είσαι γονιός που δουλεύει από το σπίτι αυτό εδώ το άρθρο σε ενδιαφέρει, διότι είναι σίγουρο πως ψάχνεις τρόπο να συντονίσεις ακόμα καλύτερα το διάβασμα του παιδιού στο σπίτι.

Ας ξεκινήσουμε από τα δεδομένα που έχουμε. Αρχικά να πούμε πως η δυσκολία έγκειται στο να εξαρτάται το διάβασμα του παιδιού αποκλειστικά από εσένα. Στην περίπτωση που το παιδί διαβάζει μόνο του και είναι αρκετά ανεξάρτητο στο κομμάτι αυτό, τα πράγματα είναι πιο απλοϊκά και σίγουρα κυλούν αβίαστα από μόνα τους. Τι γίνεται, όμως, όταν έχεις παιδιά δημοτικού που χρειάζονται βοήθεια και επίβλεψη, ενώ εσύ ταυτόχρονα πρέπει να συγκεντρωθείς και να δουλέψεις;

  • θέτεις χρονικά όρια. Ορίζεις μια συγκεκριμένη ώρα η οποία σε βολεύει και μπορείς να αφοσιωθείς πλήρως στο παιδί. Ο μέσος όρος διαβάσματος ενός παιδιού στο Δημοτικού είναι μία ώρα την ημέρα. Ένα καλό πρόγραμμα θα δουλέψει υπέρ σας.
  • εκμεταλλεύεσαι το Σαββατοκύριακο ελαφρύνοντας τις καθημερινές από το διάβασμα της ξένης γλώσσας, της Ιστορίας ή της Μελέτης Περιβάλλοντος, που σίγουρα θα χρειαστεί να διαβάσει το παιδί μέσα στην εβδομάδα.
  • σε περίπτωση που βολεύει το παιδί, διαβάζετε το απόγευμα μετά την τηλεκπαίδευση και την τηλεργασία. Κατά προτίμηση κάνοντας ένα μεγάλο διάλλειμα και τρώγοντας ένα καλό δυναμωτικό σνακ πριν ξεκινήσετε τα καθήκοντα.
  • σε συνεργασία με το σύζυγο μοιράζετε το διάβασμα του παιδιού, χωρίζοντας τις ημέρες της εβδομάδος. Έτσι μοιράζεται και η ευθύνη.

Η Εύη Σαχινίδου είναι μητέρα, blogger και μέλος των #publicistasgreece @ Instagram. Ακολούθησέ τη στο @mamas_n_papas.gr ή επισκέψου το mamasnpapas.gr για να διαβάσεις όλα τα τελευταία της posts.