Σχολείο στο σπίτι: Διάβασμα με τους πιο πολύτιμους «βοηθούς»!

Περίληψη: Ποιοι είναι οι τεχνολογικοί «βοηθοί» που οπωσδήποτε χρειάζεται ένας μαθητής σήμερα; Διαλέγουμε βήμα-βήμα τα αναγκαία gadget για το μαθητικό γραφείο!

Ποια είναι τα απαραίτητα εργαλεία για κάθε μαθητή; Σε αυτή την ερώτηση θα απαντούσαμε συνήθως η σχολική τσάντα, τα βιβλία, τα τετράδια και φυσικά η γραφική ύλη. Την εποχή της τηλεκπαίδευσης, όμως, η... ιεραρχία έχει αλλάξει και η τεχνολογία έχει γίνει ο βασικός βοηθός για τους μαθητές. Γι’ αυτό και δημιουργήθηκε το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα, που θα επιδοτήσει την απόκτηση τεχνολογικού εξοπλισμού για χιλιάδες οικογένειες. Τώρα, λοιπόν, που εξοπλίζεις το γραφείο των παιδιών με νέα gadgets, ας δούμε ποιες είναι οι συσκευές στις οποίες πρέπει να επενδύσεις.

Εμπρός καλό μου tablet!

Με ένα ισχυρό tablet τα παιδιά μπορούν να ανταποκριθούν επαρκώς στις απαιτήσεις των μαθημάτων εξ αποστάσεως. Ξεχωρίζοντας τα πιο ελαφριά και φορητά, ώστε οι μαθητές να μελετούν άνετα όπου κι αν βρίσκονται, μπορούν να έχουν όλα τα σχολικά βιβλία σε ψηφιακή μορφή!

Laptop ή desktop; 

Για τις ώρες που τα παιδιά χρειάζονται άνεση για τις ασκήσεις και τις εργασίες τους, η μεγαλύτερη οθόνη ενός laptop ή desktop είναι σημαντικό πλεονέκτημα. Έτσι εντοπίζουν πιο εύκολα τις πληροφορίες που χρειάζονται ενώ παράλληλα μπορούν να έχουν πολλά προγράμματα ανοιχτά σε έναν υπολογιστή. Επιπλέον, όταν έχουν να γράψουν εργασίες, η ύπαρξη φυσικού πληκτρολογίου κάνει τη χρήση υπολογιστή πολύ πιο βολική για αυτή την περίσταση.

Στην περίπτωση του laptop έχεις σχεδόν όλα τα πλεονεκτήματα ενός tablet, όπως φορητότητα και ενσωματωμένη webcam, μαζί με τα πλεονεκτήματα ενός PC, όπως μεγάλη οθόνη και κανονικό πληκτρολόγιο. Ο σταθερός υπολογιστής, αντίθετα, δεν μεταφέρεται, έχει όμως κι αυτός τα προτερήματά του. Τα κυριότερα από αυτά είναι η επισκευασιμότητα και η αναβαθμισιμότητά του. Το desktop συνδυάζεται, επίσης, και με μεγαλύτερη οθόνη, κάτι που κάνει πιο εύκολο το multitasking και μπορεί να φανεί χρήσιμο στα παιδιά την ώρα του μαθήματος. Αν καταλήξεις τελικά σε σταθερό υπολογιστή, μην ξεχάσεις τη webcam, η οποία είναι απαραίτητη για online μαθήματα και δεν είναι μέρος του έτοιμου συστήματος.

Η τηλεκπαίδευση θέλει ακουστικά!

Όποια συσκευή κι αν χρησιμοποιεί το παιδί την ώρα του μαθήματος, αν φορά ακουστικά θα μπορεί να παρακολουθεί πολύ πιο εύκολα. Ακούγοντας το δάσκαλο ή τη δασκάλα μέσω ακουστικών, τα παιδιά δεν θα χάσουν κανένα μέρος της παράδοσης, αφού δεν θα ενοχλούνται από οποιαδήποτε πιθανή φασαρία γύρω τους. Επιπλέον, δεν θα ενοχλούν κι εσένα όταν κάνουν μάθημα, αν την ίδια ώρα δουλεύεις από το σπίτι.

Xαρτί: Η σταθερή αξία!

Όσο digital κι αν γίνει η σχολική τάξη, πάντα θα υπάρχει και το χαρτί στη ζωή του μαθητή. Είτε αυτό είναι βιβλίο, είτε τετράδιο, ή φωτοτυπίες που μοιράζει ο δάσκαλος, το χαρτί είναι απαραίτητο στο σχολείο. Τώρα που οι εργασίες και τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά όμως, τα παιδιά χρειάζονται ένα πολυμηχάνημα στο γραφείο τους, για να μπορούν να εκτυπώνουν το υλικό που τους στέλνει ο δάσκαλος και να σκανάρουν τις εργασίες τους για να τις στείλουν διαδικτυακά.

Τέλος, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε και στην αναγκαιότητα ενός σταθερού και αξιόπιστου internet στο χώρο. Χωρίς καλό internet τα παιδιά δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν σωστά το μάθημα, ακόμα κι αν έχουν όλα τα gadgets που αναφέραμε παραπάνω. Για να βεβαιωθείς πως το internet στο σπίτι είναι το καλύτερο δυνατό, ακολούθησε τις συμβουλές του άρθρου που έχουμε ετοιμάσει σχετικά.

Τώρα που ξέρεις ποια είναι τα απαραίτητα gadgets ενός παιδικού γραφείου στην εποχή της τηλεκπαίδευσης, δεν έχεις παρά να επισκεφθείς το Public.gr για να τα αποκτήσεις.