Συμβουλές για έξυπνες σχολικές αγορές by Ioanna's Notebook

Περίληψη: #PublicistasGreece / Ιωάννα Λυμπεροπούλου: Συμβουλές για έξυπνες σχολικές αγορές ώστε και οικονομία να κάνετε και να μην στερήσετε από τα παιδιά σας την χαρά του καινούργιου.

Έξυπνες συμβουλές για έξυπνες σχολικές αγορές από την Ιωάννα Λυμπεροπούλου, μέλος των #PublicistasGreece

Γράφει η @ioanna_limberopoulou

Μια ανάσα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για σχολικές αγορές. Η αγορά σχολικών ειδών πρέπει πάντα να συνοδεύεται από τον ανάλογο ενθουσιασμό ώστε να ενισχύσουμε και να τονώσουμε την διάθεση των μικρών μας μαθητών. Ανεμελιά τέλος και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Δεδομένου ότι αυτή η σχολική χρονιά μοιάζει αρκετά ιδιαίτερη, η αγορά νέων σχολικών ειδών είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να δημιουργήσουμε στο παιδί θετική διάθεση για την επιστροφή του στα θρανία. Πριν όμως ξεχυθούμε στα καταστήματα (ηλεκτρονικά και φυσικά) για τις απαραίτητες αγορές, καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι αγορές μας θα πρέπει να είναι έξυπνες και συνετές. Με αυτό τον τρόπο, και οικονομία θα κάνετε αλλά δεν θα στερήσετε από τα παιδιά σας την χαρά του καινούργιου.

Καλό είναι πριν ξεκινήσουμε τις σχολικές αγορές να εξηγήσουμε στα παιδιά ότι τα σχολικά είδη είναι εργαλείο μάθησης και όχι μέσο επίδειξης. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να αποφύγουν την σύγκριση των σχολικών ειδών με αυτά των συμμαθητών τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε (όλοι μας!) ότι κάθε παιδί, κάθε οικογένεια και κάθε τσέπη είναι διαφορετική και μοναδική. Επίσης, καλό είναι να εξηγήσουμε στα παιδιά μας ότι τα σχολικά είδη κοστίζουν και οφείλουν να προσέχουν τα πράγματά τους. Γενικότερα, τονίστε ότι δεν πρόκειται να αγοράσετε άλλα είδη επειδή τα βαρέθηκε ή θέλει να έχει ίδια με τον συμμαθητή του. Οφείλουμε ως γονείς να διδάξουμε στα παιδιά μας να δείχνουν σεβασμό τόσο στα πράγματά τους όσο και στα χρήματα που έχει ξοδέψει η οικογένεια γι’ αυτά τα είδη.

1| Ελέγξτε τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά

Πριν ξεκινήσετε τις αγορές καλό είναι να ελέγξετε τι σας έχει περισσέψει από την προηγούμενη χρονιά. Δεδομένου ότι η περσινή σχολική χρονιά ήταν ιδιαίτερη, ίσως έχουν περισσέψει κάποια σχολικά είδη ενώ κάποια άλλα ίσως είναι σε καλή κατάσταση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά.

2| Μην περιμένετε μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι

Για να αποφύγετε ελλείψεις σε δημοφιλή προϊόντα, όπως π.χ. οι σχολικές τσάντες με ήρωες, καλό θα ήταν να μην περιμένετε μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι. Κάντε έγκαιρα τις αγορές σας και επιλέξτε όλα όσα θα χρειαστείτε. Στα Public, το Νο. 1 βιβλιοχαρτοπωλείο στην Ελλάδα, τα ψώνια από τη σχολική λίστα γίνονται και φέτος παιχνίδι: Μπείτε στο Public.gr, και σε 2 απλά βήματα θα έχετε όλα όσα «απαιτεί» η σχολική λίστα, στο καλάθι σας: επιλέγετε σχολείο και τάξη και το public.gr σας εμφανίζει αυτόματα όλα όσα ψάχνετε! Εναλλακτικά επισκεφτείτε ένα κατάστημα με τη λίστα σας και ξεγνοιάστε! Τα Public θα ετοιμάσουν το καλάθι σας με όλα τα σχολικά είδη της λίστας σας ώστε να παραλάβετε άμεσα από το κατάστημα ή στο σπίτι σας.

Επιπλέον με μια επίσκεψη στο Public θα ανακαλύψετε:

  • Απίστευτη συλλογή από ποιοτικές σχολικές τσάντες πλάτης ή τρόλεϊ για κάθε ηλικία, επώνυμες σειρές με αγαπημένους ήρωες από τα μεγαλύτερα brands καθώς και αποκλειστικά σχέδια Coolbee για να διαλέξεις όποια σου αρέσει.
  • Πάνω από 30.000 σχολικά βιβλία, βοηθήματα, βιβλία εκμάθησης ξένων γλωσσών, λεξικά, βιβλία IB για κολέγια και πλήρη πακέτα σχολικών βιβλίων για κάθε τάξη, έτοιμα ντυμένα με προστατευτικό κάλυμμα!
  • Εκατοντάδες επιλογές από must-have σχολικά είδη: Τετράδια, γραφική ύλη, ημερολόγια, είδη γραφείου, είδη ζωγραφικής και είδη χειροτεχνίας.
  • Φαγητοδοχεία και παγούρια για το διάλειμμα στο σχολείο ή για την εκδρομή!
  • Προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας, για να είσαι πάντα μπροστά: laptops, σταθεροί υπολογιστές, πολυμηχανήματα, οθόνες, ποντίκια, πληκτρολόγια, αποθηκευτικός εξοπλισμός, smartphones, tablets και δικτυακά προϊόντα για κάθε χρήση!
  • Δεκάδες επιλογές από έπιπλα γραφείου, καρέκλες, φωτιστικά και βιβλιοθήκες

Ήρθε η ώρα να ζήσεις αυτό το «ξανά στα θρανία» συναίσθημα… Και φέτος, χιλιάδες επιλογές για την καλύτερη σχολική χρονιά σε περιμένουν μόνο στο Public!

3| Συμφωνείστε το «κάτι» παραπάνω

Είναι γεγονός ότι έναν μικρό ενθουσιασμό στην θέα των σχολικών ειδών τον νιώθουμε όλοι. Πριν όμως ξεκινήσετε με τα παιδιά για τις αγορά των σχολικών ειδών συμφωνήστε μαζί τους τι θα μπορεί να επιλέξει εκτός λίστας και κυρίως ποιος είναι ο προϋπολογισμός του για να αγοράσει αυτό που θέλει. Μην ξεχνάτε ότι ως μεγαλύτεροι, βλέπουμε τα πράγματα με πιο ώριμη ματιά. Αντί λοιπόν να του αποκλείσετε ορθά-κοφτά την τσάντα που διάλεξε, είναι καλύτερο να του εξηγήσετε γιατί την αποκλείεται π.χ. είναι βαριά, ακριβή κλπ.

4| Ενημερωθείτε για τις προσφορές στα σχολικά είδη

Μην ξεχνάτε ότι από 23/8 έως και 13/9 κερδίζετε διπλάσια yellows, με κάθε αγορά σχολικών ειδών, με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Επιβράβευσης.

5| Ψωνίστε έξυπνα

Σκεφθείτε έξυπνα. Αντί να κάνετε μεμονωμένες αγορές, προτιμήστε πιο μαζικές αγορές σε συμφέρουσες τιμές. Για παράδειγμα, αγοράστε σετ μολυβιών αντί για μεμονωμένα μολύβια ή σετ τετραδίων.

6| Παρέχετε στο παιδί τα υλικά λίγα-λίγα

Ως γνωστό, τα παιδιά ενθουσιάζονται με τα καινούργια πράγματα και θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν όλα. Για να γλιτώσετε μελλοντικά έξοδα αλλά και τρεξίματα στη μέση της εβδομάδας, στο κλείσιμο της ημέρας (been there, done that!) μην δίνετε στο παιδί όλα τα υλικά. Ειδικά αν έχετε αγοράσει σετ μολύβια, στυλό, τετράδια κλπ., καλό είναι να τα δίνετε στο παιδί λίγα-λίγα κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Ως γνωστό, αν το παιδί έχει πολλά μολύβια π.χ., το πιθανότερο είναι ότι θα χάσει κάποια από αυτά πριν ακόμα τα χρησιμοποιήσει!

Καλή σχολική χρονιά να έχουμε!

Η Ιωάννα Λυμπεροπούλου είναι μητέρα, lifestyle blogger και μέλος των #PublicistasGreece @ Instagram. Ακολούθησέ τη στο @ioanna_limberopoulou η στη σελίδα Ioanna's Notebook στο Facebook.